Fotograf makinesi

50mm, 75-300 ve 18-55 ile yayın hayatıma aile fotoğrafçısı olarak devam ediyorum,
bir vakitte fotoğraflarımın olduğu hdd tarafımca suikasta uğradı,
kurtarabildiğim kadarını kurtardım,
bu olaydan sonra uzunca bir süre makineye elimi sürmedim.

şimdilerde yeniden başladım,
kurtarabildiğim fotoğrafları temizlerken denk geldiklerimin hatırlattığı anlar dahi makinenin görevini yerine getirmiş olduğuna kanaat getirmemi sağladı.
aile fotoğrafçısı olarak devam etmeye çalışacağım.

makinelerin ve ekipmanların oldukça pahalı olduğunu düşünüyorum,
75-300 lensi uzun zamandır kullanmadım,
50 mm ise oldukça keskin bir lens ve oldukça ucuzdu,
bir tane de 30 mm. olsa iyi olurdu.

50mm, 75-300 ve 18-55 ile yayın hayatıma aile fotoğrafçısı olarak devam ediyorum,

kurtarabildiğim fotoğrafları temizlerken denk geldiklerimin hatırlattığı anlar dahi makinenin görevini yerine getirmiş olduğuna kanaat getirmemi sağladı.

keşke benim objektifler de ucuz olsaydı :pale:

Başımıza daş yağacak daş,hemide çaktırmadan çekiyor:queen::queen::queen::queen:

Aga ben manuel lensleri keyiften değil parasızlıktan kullanıyorum :) 16-35 f2.8 L II bi gün elime geçti... ama ben geniş açı adamı değilim :) fazla çaktırmadan habersiz portre çekerim ö yüzden genelde tele kullanıyorum..

Bir çok delikanlıya taş çıkarırsınız
Çalışmalarım artık malesef zamana yenik düştü. Gençken bir çok icat bile yapardık fotoğraf konusumda.
Ölen adamın ruhunum çıkış fotoları,kendi kendinin sigarasını yakan kişiler,adamı yek eliyle havaya kaldırabilen insanlar,kendi bacak arasından kafasını geçşrenler v.s v.s..

Kıbrısta 15 ay fotoğrafçılık yapmıştım 95-96 da..
Şimdi ise meydanı gençlere bıraktık.
HDD geri kurtarabilmenizi canı gömülden isterdim

Bir gün bir yerde bir araya gelirsek sana bir iki tüyo vereyim. Mevcut 50 mm standart objektifinle pireyi komple kadraja koyarsın. Hileli makro diyelim adına. Bazen öyle lazım oluyor öyle işe yarıyor ki görmelisin.

Bi Nikon D3300 var... İlanlara bakarken, asker dönüşü elinden çıkarmak isteyen bir ilan sahibinden, biraz da işi görülsün diye , tabii hesaplı da geldi, aldım... 1 yıl oldu ...

Tam bir başlıcam ... başlayamıyorum ... :)

Auto moddan öte geçemedim henüz :)

Bir gün bir yerde bir araya gelirsek sana bir iki tüyo vereyim. Mevcut 50 mm standart objektifinle pireyi komple kadraja koyarsın. Hileli makro diyelim adına. Bazen öyle lazım oluyor öyle işe yarıyor ki görmelisin.

O hileleri yapmak için bir lens fiyatı kadar aksesuara para harcamak gerekmiyor mu?

Tamam da orada el titremesi falan olur. Lensi ters bağlayan aparatlar var, onlar da el yakıyor.

Motosikleti
Kawasaki KLX
Canon Ixus 285 kullanıyorum. Kompakt makinalar bana daha pratik geliyor.
Hazırladığım motosiklet videoların çoğunluğunu bununla çekiyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Nİkon D810 , 24-70 mm ve 70-200 mm vr nikkor lenslerim var. 14-24 mm nikkor vardı sattım.

Fotoğraf makinam iyi ff lensler de keza öyle 7. ya da 8. fotoğraf makinam. Değişik bir şey olmadıkça çıkarmıyorum. Önceden her fotoğraf gezisine katılmışlığım vardı. Pc foto dolu 100 küsür gb arşiv var. Uzun zamandır ara verdim. Uzun yola çıkarken alıyorum yanıma genelde.

Almak istediğim lens 200-500 vr nikkor lens. :cat:

Vayy... rövaşata diye buna derim :) Lensi çıkarıp tersten tutmak! Bak bu iyiydi! :)

Dur, heveslendirdiniz, çıkarayım şu nikonumu.. basayım bağrıma... getmeyeydin diyeyim :)

Vayy... rövaşata diye buna derim :) Lensi çıkarıp tersten tutmak! Bak bu iyiydi! :)

Dur, heveslendirdiniz, çıkarayım şu nikonumu.. basayım bağrıma... getmeyeydin diyeyim :)
Ben yaptım benzer şeyler. Bayağı macro oluyor, kuş yemini elma kadar gösteriyordu. Ama kenarları karanlık oluyor, halka gibi çekiyor, crop falan yapacaksın artık.

Nasip kısmet yani. 100 poz çek, biri tutmuş olsun diye dua et. Onun için beleş yani.

zor bişey değil yav. sonuçta çekerken vizörden görüyon ne çıkacağını. dışarda güneş ışığında çekerken 1/250 ve üzerine çıkabiliyon.
gördüğün gibi denklanşöre basınca istediğin fotoğrafı elde ediyon. ellerin çok titrese bile 1/500 yada 1/800 falan çekersen ki bunlar tabi gün ışığında olacak. çok acemi bile 5 çekimde 1 tane temiz fotoğraf çıkartır

Makrodan bahsediyoruz, milimetrik oynama tüm netliği bozar. Ama ısrar ediyorsanız denerim bir ara.

Ters objektifi elinizle tutup makro cekiyosaniz. Cerrah olsaydınız arkadaşlar ne işiniz var burda :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar