Normal sis farına ceza varmı beyler
yaşlıveacemi "Pes doğrusu" demişsin, çakarları 1 seneden fazladır sürekli kullanıyorum, çakar moddayken bir çok polisin yanından geçtim sayısını da hatırlayamayacağım kadar çok, son 2 ay öncesine kadar en ufak uyarı almadım, bu işler bu zamanlarda değişti bence, o kadar çok kontrol var ki bilmiyorum farkında mısın? yani yüzsüzlük yapıyorum algınızı anlayamadım açıkça, bence polislere ceza için kesin baskısı var, arabama yıllardır doğru düzgün ceza gelmez, eds'lerle 3 seferdir, sırf çizgi üzerinden gidildiği için ceza geldi, bana göre devletin kasası boş ve artık hatalara göz yumulmuyor, bence kötü bir şey değil, kurallar hepimiz için ama bu zamana kadar hep uygulanması gerekirdi, ben o zaman neden masraf yapıp çakar taktırdım ki buna baştan göz yummasalar trafikte bir tane çakarlı motosiklet olmazdı, bu aynı cam film takma meselesi gibi oldu bence, umarım anlamıştırsınız, pes doğrusu denecek bir durum değil yani.
İç işleri bakanliğından bu sabah gelen mesaj
Bilginize;
Artık trafikte geçiş üstünlüğü yayalarda. Sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalı, buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkını vermelidirler. ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN.
İç işleri bakanliğından bu sabah gelen mesaj
Bilginize;
Artık trafikte geçiş üstünlüğü yayalarda. Sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalı, buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkını vermelidirler. ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN.
Abi kimse kusura bakmasın. Zorlu Center önünde mesela böyle bir kavşak var. Viraja yatıyorsun, yaya geçidi var. Ben motoru yatırmışken, nasıl yayaya yol vereceğim? Yayaya yol verdiğim zaman yaya bana sen geç diyorsa, Allahını seversen geç mi diyeceğim?
Vasıta, ağır vasıta farketmiyor. Hep durur yol veririm ama motosiklette her zaman öyle olmuyor. Neden bunu paylaştım? Acemi arkadaşlar yol vereceğiz die kaza riski ile karşılaşsın istemiyorum.
Yolun gerisinde daha yaya geçidine varmadan kırmızı üçgen yaya geçidi işareti olabilir. İleride yaya geçidi var demek. Ona göre yavaşlayabilirsin.
Sis farı güvenlik ekipmanıdır. Sabit yananlardan var. Onlardan alınabilir.
Bazı ana arterlerde devamlı yaya trafiği var buralardan dönüş yapmak için gece 02:00 beklemek lazım. Örneğin bağdat caddesinden ( mark spencer in önü ) kazım özalp sokağa dönmek istediğinizde ne yapacaksınız oluk gibi yaya trafiği var. Bunu trafik polisi de biliyor ve devamlı oraya polis koyuyorlar mis gibi ceza yazılır sonrada denetimlerde şu kadar ceza kestik diye övünülür.
https://www.youtube.com/watch?v=h6y1G8KBOYs
Burada uzunlar ve çakarlar açık, tiger egzoz var ve sonuç ortada. Karşıdaki mal olunca hiçbir faydası olmuyor, o yüzden çok da takılmamak lazım
Aynen dediğin gibi abi. Fakat böyle kilit noktalara farklı bir çözüm üretmeleri gerek, yoksa kuyruk olur uzar gider bu trafik. İstanbul içi zaten normalde gitmiyo, herkesin yaya yol vermek için 10 saniye durması demek trafik felç. Aslında uygulama çok güzel , olması gereken bi durum. Ama işin içinde istanbul olunca ortalık karışiyor ☺
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------
34 NT 267
Beyaz ford
Yazdım listeye
Dünya küçük
Be de çakarlı değil ama sis taktırmayı düşünüyordum.
Benim xmax 250'nin önde çift far var, kısaları yakında biri, uzunları yakınca biri yanıyor. ikisi birden yanmıyor. eğer sis taktıramayacaksam onu modifiye ettirip uzunları yakınca ikisini birden yanacak hale getirsem iyi olacka gibi. zaten hep uzun farlarla geziyorum gündüzleri. Ehliyet kursunda hoca uzunlarla git demişti ama gece nasıl gitcez diye sormayı unutmuştum, gece karşıdan araba gelmiyorsa yine uzunlarla gidiyorum ki anca farkedileyim.