Oksijen sensörü var aşa da bağlı bir sensör manifoltların birleştiği kısımda farklı bir şey olacağını sanmıyorum onun.
Sen motorun 2001 olduğuna emin misin? 2003 model sonrasında oksijen sensörü var çünkü
Oksijen sensörü var aşa da bağlı bir sensör manifoltların birleştiği kısımda farklı bir şey olacağını sanmıyorum onun.
Sen motorun 2001 olduğuna emin misin? 2003 model sonrasında oksijen sensörü var çünkü
Hah,sensör eksik. Emiston 0 ecu tam gaz. emisyon hala 0 ecu tam gaza devam.
PGM Fi araştırıyordum. Bunda 4 ana enjektörler yanı sıra aux injektor denen 4'de düşük yüksek devir dengeleyici enjektörmü var?
-Ecu bozuk, enjektörleri hep tam gaz kunumda çalıştırıyor.
-Enjektör ecu arası bazı kablolar aşırı ısıdann eriyip kısadevre yaptı ve enjektörü hep açık tutuyor.
-Enjektörlerde fiziksel sorunlardan artık kapatamıyor. Yine hep tam gaz.
-Veya sensör eksik veya bozuk, ecu sorun yok veya durum tam gazlama diyor.
Anladığım kadadıyla, motor süreki tam gaz veya 3000 ve yüksek devir için modunda.
Eski vergaser'in gözünü seveyim bee, tam gazlıycaksan, gazı köklüyordun gazlıyordu.
Bunlar iyice junkiş olmuş. injection pulm fiction...
Sanırım sorunum oksijen sensörü gibi geliyor bakmadığımız yer kalmadı sabah bi depoyu söküp sensörün takıldığı sokete bir bakıcam ne urumda boştamı yada farklı bişimi uydurmuşlar duruma göre biyerden bulucaz tr de yok sanırım bu parça ebayden de gelmesi 1 ayı geçer fiyatı 30-40 dolar arası değişiyor muadili varmıdır acaba farklı bir motorunki uyarmı bunuda araştırıcam sipariş etmeden.
Honda bike parts dan bakıyorum 2001 seçtiğimde egsoz kısmında senör görünüyor fakat az önce gidip motoruma baktım üzerinde devil egsoz takılı egsozun borusunda sensör yeri var fakat herhangi bir sensör bağlı değil bu durumda sensörü iptalmi etmiş oluyorlar acaba benden önceki sahibi ve bu durum 3 bin devirin altındaki yığılmayı açıklarmı yani buna sebep olabilirmi ?
Istersen 2001 ile 2003 model arası hondasi olan arkadaşlara sor bu modellerde oksijen sensörü bulunmuyor arkadaşım.
Sonuçta enjeksiyonlu motor olmaması saçma olur gibi geliyor ama emin deilim sabah komple yan grenajı depoyu soküp bi baktım kablolarda öyle bir soket yok bağlamak için fakat kabloların üstüne bi bant çekilmiş ayrıyetten yani oynanmış ayarlmış olabilirler bi şekilde.Yurt dışı sitelerde baktığımda 2001 model bi f e termostat değişimi yapıyorlar o sırada oksijen sensörü görünüyo soketiyle bi kaç forumdada gördüm 2002 model için bi f1 yanıyor onun sebebini araştıran birisi fotolarda gene soket kısmı vardı yani var gibi görünüyor.
Bu modellerde de enjeksiyon var zaten ama oksijen sensörü yok bende zamanında çok arastirmistim. Hatta profil fotoğrafında da zaten belli oluyordur
senkron ayarı bozuksa belirtisi yazdığınız gibi olmaz , yüksek vites ama biraz düşük hızda giderken kesiklik tekleme gibi belirtileri vardır , yokuş çıkarken veya gaza yüklendiğiniz durumlarda senkron biraz bozuk olsa dahi sorunsuz ivmelenir , sizin yaşadığınız akselerasyonda zor devirlenme hava yakıt karışımındaki düzensizliklerin etkisi olabilir , supaplarda kaçak vs fiziksel problemler de olabilir..
Bende de aynı problem var gaz açınca sorun yok lakin orta ya da düşük devirde sabit gitmeye çalışınca tekleme yapıyor motor tek yapabildiğim jikle hafif çekili sürmek. Görebildiğime göre tek karbüratör var dolayısıyla senkron ayarı lazım mı bileniyorum ama çift silindir makina(vl 250) bulamıyorum bir çözüm. Bulan yada bilen varsa yazsın lütfen.