- Konu Yazar
Herkese selamlar, arkadaşlar lifan sonunda yeter artık dedi ve şanzıman dişlisini kırdık sanırım. Sanırım diyorum çünkü sadece 3. viteste aynı eski ford minibüslerin diferansiyel ötme sesi gibi bir ses geliyor. Ses yük altındayken daha fazla duyuluyor ve düşük devirdeyken duyuluyor katır kutur ses geliyor hafiften vites geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yok tüm vitesler güzel geçiyor. Neyse bugün yağını değiştim yağ filtresini de söktüm süzgeçte biraz çapak ve ince metal parçaları vardı bir şey parçalanmış yani o belliydi neyse temizledim geri taktım yağı ekledim bu arada motul sipariş veremediğim için PO'dan 4t maximoto diye bir yağ aldım onu koydum pek bir fark hissetmedim fena değil gibi. Şimdi merak ettiğim şey bu şanzımanı değişsem 200 lira komple dişli seti bir şey değil ama asıl mesele komple motoru sökmek gerekecek ben de diyorum ki eninde sonunda zaten şanzıman değişecekse gittiği yere kadar kullanayım diyorum en kötü ve en iyi ihtimalle hangi senaryolarla karşı karşıya kalırım tecrübeli üstadlara sesleniyorum
Bu ara en son çıktığım yerden bir kare atıyım yayla yolu son 6 km full karda çıktık kar öyle sertleşmişti ki beton gibi olmuştu en son arka teker havada kaldı motoru oturdu. Sahilden 44 km iç kesime doğru gittik full toprak ve kayalık yol lastikte epey kesik izi oldu;
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
bunu inerken çektim
[/url][/IMG]
Bu ara en son çıktığım yerden bir kare atıyım yayla yolu son 6 km full karda çıktık kar öyle sertleşmişti ki beton gibi olmuştu en son arka teker havada kaldı motoru oturdu. Sahilden 44 km iç kesime doğru gittik full toprak ve kayalık yol lastikte epey kesik izi oldu;
bunu inerken çektim