- Konu Yazar
Bu yazı için gerçekten içten teşekkür ediyorum. Özellikle motosikletlerin motor tipine göre arazideki seçim faktörü ve kullanılmak istenen yere göre seçiminde, eğer ilgilenen kişi yazınızı gerçekten okuduysa çok yararı olacaktır.
Şahsen arazi tipi motosikletlerde 4T SP olduğunu sayenizde ilk kez farkettim. Malumunuz "Bakmak" ile "Görmek" aynı şey değil. Bazı markalarda 4 zamanlı ancak belirli periyodlardaki bakım maliyetleri ve değiştirilen parçaları öğrenince insan ister istemez yanılgıya düşebiliyor. Sonuçta imkan ve ihtiyaç ikilemini belirli bir dengeye oturtmuş vatandaş 4T SP makine tercih etmekte sorun yaşamıyor, veya onun muhtaç olduğu motosiklet zaten o olduğundan tercih etmek zorunda kalıyor.
Ben yazınızdan kendimce ihtiyaçlarımı da düşünüp şu sonucu çıkardım:
Acemiyim ve bunun bilincinde başlamalıyım,
Ekonomi istiyorum,
Alım satımı kolay olsun istiyorum,
Daha acemisiyim ama bir yerden başlamak istiyorum,
Uzun vadeli olsun istiyorum,
Arazide acemiliğimi atabileceğim birşey olsun istiyorum,
Kısa ve uzun vadede masrafları makul olsun istiyorum,
Düşme kalkmada fazla dert tasa olmasın istiyorum, v.s..
İlk olarak Kuba Black Cat ile başlayıp acemilik atıldıktan bir iki sene sonra Honda CRF 250 Rally ile devam edebilirim. Kısmetse ilk fırsatta çamura bulanıcam :thumleft:
Bu kadar emek ve zaman harcayıp bilginizi paylaştığınız bu yazı için de ayrıca teşekkür ederim ::alkiis::
Kahve mi? Lafı dahi olmaz. Bir kahve borcum var size, ilk fırsatta ödenecek :cat:
Hocam işine yaradıysa, cevap olduysa gerisi önemli değil. Canımdan can gitmedi sonuçta iki klavye tıklattık
Kahve ısmarlatmak işin esprisi, ama yaz gelince ölmez sağ kalırsak iki lokma yiyip bi kahve içelim