2918 S.K. Madde 78/1-b
Motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması.
(2019 Yılı ceza tutarı 108,00 TL - Peşin 81,00 TL)
Mesele ve maksat cezadan kurtulmak ise buyurun çözüm. Koruma başlığı/baret
http://resimag.com/p1/3c0c191286a.png
Eğer mesele can güvenliği ise kask alma imkanı da yok ise ardına artçı almayacak.
Madem ki seviyeyi "boka" kadar düşürdük, "hem ayranım dökülmesin, hem de pantolonum dikilmesin" diyemezsiniz. O ayran dökülür.
paran yoksa biriktirene kadar motosiklete binme hocam.300-400 tlye alacağın kaskın hiç güvenli olacağını sanmıyorum.
Ya bir şeyi merak ediyorum. Tamam eşin olur kaskı sen seçer sen alırsın. Ama motora binmek isteyenler için kaskı hazır tutmak nedir ? Bu ''artçı kaskı'' muhabbeti oldum olası saçma. Arkadaşındır, sevgilindir beraber geziyorsunuzdur eyvallah ama benim bildiğim kask kişisel bir eşya.. Herkes kaskını kendine uygun bedende özellikte vs. alır eskiyene kadar kullanır. Artçım olmak isteyen arkadaşıma sordum :
-Kaskın var mı ?
- Yok
-Kusura bakma kardeşim.
-Yeaa ne olcak 2 dk lık yol senin de malın kıymetli .... vs.vs.
Umrumda değil arkama binecek kişi kaskını alıp gelecek, bende bayılmıyorum milleti taşımaya. Ayrıca biz kaskı ceza yememek için değil ölmemek için taşıyoruz.
Kendi kaskım bim poşetinden eccik hallice çene açılır, markası falan bilinmeyen bi şey, Eşime de aşağı yukarı aynı kasktan aldım. Bütçe meselesi. Benim korumalı montum var evlenmeden önce almıştım. Ama eşim için monta bütçe ayıramadığımdan uygun fiyatlı bir kask ve 1 sıfırdan 2 de birden iyidir hesabı dizlik ve dirseklik aldım. Motosikletim yüksek hızlara da çıkamadığı için. Zaten arkamda artçı varken yüksek hız da yapmadığım için çok büyük bir problem de görmedim. (En azından kendimi böyle rahatlatıyorum) Tabii ki kaliteli bir kask isterim. Hatta eşim için benimkinden daha kaliteli bir kask isterim. Çünkü artçıya bişey olması durumunda o vicdan sorumluluğunu kaldıramazsınız. Velhasıl durum bu. Bütçenin el verdiği en pahalısı hangisiyse onu al dostum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:04 ----------
azıcık da modifiye ile ahan da böyle oldu
[url]https://i.hizliresim.com/ADkqdp.jpg[/url]
[url]https://i.hizliresim.com/0RBko9.jpg[/url]
Bakın benim daha iyi bir fikrim var. Siz bana ff353 ya da cs14 gibi muadili bir kask alın kendi kaskımı arçıma vereyim.
yav adam 300 liralık kask bakıyor siz 8 liralık baret öneriyorsunuz konuyu anlamamışsınız.
Kime ne anlatıyosun ya. Gerçekten gereksiz insan dolu bi toplumdayız. Hepsi arai kullanıyo dimi bide bunların.
valla konu sahibini savundum o da "bok" konusunu yanlış anladı saçmaladı.
kesinlikle haklısın, iletişim sıfır.
biriside çıkmış kask ile gelsin binmek isteyen demiş :queen:
. Siz iletişimi harika olan insanlar yazsın biz okuyalım o zaman...
Hanıma MT serisinden aldık; oldukca sağlam duruyor ancak test etmedim.
Ls2 ff352 kullancısıyım; maddi gücüm buna yetti. (su an 350 civarı ben aldıgımda 170 idi 6 ay önce)
Kaza yaptım; motordan fırlatıp dolmusun tekerine kafam çarptı; yerden de 2-3 kere sekti ancak kaskta ufak görsel sıkıntılar haric hiçbirşey yok. açıkçası bütçen yok ise ff352 / ff353 ü öneririm.
Tabi ki kazadan sonra kaskımızı değiştirdik değil mi?