Kapalı garajı olan müstakil bir ev, işlerini kendisi yapmayı seven her motorcunun hayalidir sanırım ama maddiyat ona el vermiyor ne yazık ki. Ben de sitede oturuyorum ve kapalı bir alanı yok çalışmak için. Önceden ivedik organizede arkadaşların işyeri vardı, orada her türlü alet edevat vardı kapalı alanda, şimdi taşındılar. Ben de alet edevat topladım kendim yapıyorum apartmanın önünde ama işte aydınlık, içi sıcak olan rahatça kullanabileceğim kapalı bir alan yok yakınımda şu anda.
Can sağlığı olsun abim düşünmen yeter. Allah razı olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------
Kazım bey, bence, naçizane tavsiyem, gereksiz yere kurcalamayın ve masraf etmeyin. Sizin motosikletin tek problemi, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, yanlış yapılmış veya tam yapılmamış sübap ayarı. Tekrar söylüyorum: emme sübapları 0.06mm ve egzoz sübapları ise 0.09 mm olacak. Bu ayarları yapıp krangı en az 5-6 defa tam tur çevirip sübap ayarlarını kontrol edin. Tam sıktıktan sonra tekrar çevirin krangı ve bir daha kontrol edin sübapları. Eğer sorun yoksa motoru toplayın ve daha önce anlattığım şekilde resetleme yapın. İnşallah sönme sorununuz kalmayacak. Motoru söküp takma ve kendi işini kendin yapma güzel şeydir ama bence gereksiz masraf ediyorsunuz. Bence ne oksijen sensörü değişimine ihtiyaç var ne de o bahsettiğiniz sensörlerin temizliğine.. Karar sizin. Selamlar.
Sağolasın Naci abim,
Motoru henüz deneyemedim ama denediğimde yine sönme sorunu olursa zaten subap ayarı kaçınılmaz. Şu saatten sonra Ankarada bir usta ben subap ayarının kralıyım hatta kendi subaplarımı kendim kalıba döküp yapıyorum fabrikam var bile dese güvenip de vermem. Yani iş bana kaldı kısaca. Uğur abinin dediği gibi mecburiyetten motor ustası oluyoruz yani

) Subapları ayarlarken de zaten o kadar motoru sökmüşken, Hava sensörünüde söküp bi balata spreyi tutup geri takacam abi. Zaten söket gibi bişey hava sensörü bi tane vida tutuyor hareketli bi parçası da yok.Öyle ahım şahım bi numarası yok parçanın.
Ondan sonrada yine sönerse gözü aküye diktim abi. Önce bi oto elektrikçide ölçtürüp ona göre kolları aküye sıvayacam. Ama inşallah iş o raddeye gelmez. İşin kötü kısmı bunlara bütçe ayırmaktan lastik gibi şeylere bütçe ayıramaz oldum.
Cümleten çok çok çok teşekkür ederim. Demir atlı iyi yürekli insanlar.
Tekerinize taş değmesin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------
RX3 ün Service Manuel kitabı Mondialdeki çok işe yarar gelmedi bana. Çok üstün körü anlatmış. Şöyle olursa serevise gidin böyle olursa servise gidin gibi. Onun için Zongshen in orjinal RX3 Service Manuel kitabını buldum. Tabii ki ingizilce. Türkçeye çevirebilmek için 12 parçaya bölmem gerekti. İngilizcesi iyi olanlar için ingilizcesini, Olmayıpda programların çat pat türkçeye çevirdiği, türkçeye çevrilmiş halini, hepsini yandex diske yükledim.
Buyrun linki.
Rüzgar hep arkanızda olsun.
https://yadi.sk/d/RyQAK2LTgP0Udw