öncelikle imla için kusura bakmayın telefondan yazıyorum.
asfaltı düzgün bir yolda sürekli antreman yapip sürekli kendimi geliştiriyorum.
viraj sanatının bir sürü tekniği var nasıl anlatsam.
yaz yaz bitmez
ama konu içeriğine değineceğim.
çok kabaca kendimce yorumlayacagim
düz gidiyoruz 120 kmh hızımız olsa sağa 40 derece açılı viraj geldi viraja gelmeden önce vücut pozisyonumuzu alıyoruz kalcayi %70 sağa kaydiriyoruz frenlemeyi bitirdik hafif kompresyonda ilerliyoruz
ilk defa gittiginiz bir yol ise apex çizgisini bulmaya çalışıyoruz viraj dışından içeriye motosikletimizi konumluyoruz
sag ayak parmakuclarimizi sag pegin en ucuna koyuyoruz(maksimum eklem gücümüzü parmak uclarimizdan pegin en dış kısmına iletiyoruz)
sol ayağımız sol pegin tam ortasında
motosikletimizin yatis acisini virajın eğimi arttikca viraj ile ayni oranda arttiriyoruz ve ayni oranda ve dogrultuda motosikletin ağırlık merkezine göre (yani kabaca sağ taraf için debriyaj kapağı sol taraf için stator kısmı uygun) aşağı sarkıyoruz
burda motosiklet sizin sürüsünuze göre virajin tam ortasında maksimum yatış açısına ulaşmış olması gerekiyor.
ardından aynı açıda sola virajimiz geldi
hizimiz 105 civarı iste sizin sorununuz cevabı burda
sag ayağımız sag peg ucundayken sol ayağımız da pegin ortasindaydi degil mi ?
simdi sola olan virajimiz geldi hemen sol ayagimizi pegin uç kısmına aliyoruz kalca pozisyonumuzu tam tersini yapiyoruz gidondan kontra verdikten sonra sağ ayağımızda ister istemez sağ pegin ortasina gelecektir.
bu ayaklarımizdaki peglerin konumu benim motosikleti yonlendirmeme yardimci olmuyor etkisi varsada %5-10 falandır
en sevdiğim etkisi kalça pozisyonumu degistirmeme yardım etmesi ve viraj gelmeden parmak uçlarım ile pozisyon almam
keith code reyizin kitabında daha nice bilgiler var
ama ben buraya hızlıca yazdım
ve ufak bir not düşmek isterim
motosiklet ile viraj ortasindayken viraj çıkışına kadar kararli cizgisel dogru oranda artan gaz arttırımı motosikletin önünü kaldırır motosiklet yatık olduğu için mesela sağa dönme durumu var
motosiklet içeri yani sağa gitmek isteyecektir
arka tekerlegin yönü sağa yatıktir ve motogpde belki görmüşsünuzdur viraj çıkışları ön teker sola bakar motosiklet sağa ilerliyor olur
çok hızlı yazdım umarım belki yardımcı olabilmişimdir inşallah yanlış bilgi vermemişimdir