İran'da Motosikletle 4 Ay ve 20.000 km

Yaa! İran müthiş ülke, mutlaka gitmelisiniz. İnsanlar, yemekler, misafirperverlik, şehirler, şeriat falan muazzam!

Şaka, İran'ı böyle güzelleyenlerden değilim, dört ayımı da İran'a bayıldığım için orada geçirmedim. Eğer finalde trafik kazası yapmasaydım sadece kısa bir süre daha İran'da olacaktım. Aslında Birsen Tezer'in de söylediği gibi: Seni sevdiğimdendir gelirim ben bu yere. Bazen hiç hesapta olmayan kırsallarda aylarca sürükleniriz. Benim İran hikayem de böyle oldu.

Neyse, yönünü doğuya çeviren hemen hemen her story pazarlayıcısının İran'ı öve öve bitiremediğini görürsünüz. Öyle anlatırlar ki kafanızdaki İran, Ortadoğu'nun şâhı olur birden. Ortamlarda İran'ı güzellerken bulursunuz kendinizi. Öyle ki yozlaşma kanser gibidir, anlatan da inanan da kanserli hücredir bir nevi. Lütfen böyle dediğim için darılmayın, aydınlanmaya bakın, her anlatılana inanmayın.

Selfie turcularının beş on günlük İran tecrübesinin referans alınmayacağını bilenlere de yılbaşı çekilişi tadında sürprizim var, ilk fırsatta "The Dark Side of Iran" serisini hazırlayacağım. Hatta bazı sahneler için yeniden İran'a süreceğim, hayırlısı. :)

Şimdilik "İran'ın Güzel Yüzü" adlı video ile kaydettiğim hoş yerlerin/anların derlemesini paylaştım, araya da bir tane Dark Side of Iran sahnesi iliştirdim fark edenlere. :) Aslında bilenler için çoğu sahne tanıdık gelecek. Onlar için bu video daha ziyade boş zaman etkinliğinde izlenebilecek uncut versiyon gibi oldu, ama hiç izlememiş olanlara da farklı bir pencereden İran'ı anlatmış oldum. Umarım keyif alarak izlersiniz ya da izlemişsinizdir, sevgilerimle.

Çok beğendim. Tebrik ediyorum. Elinize sağlık. Heyecanla diğer videolarınızı bekliyorum.

Yaa! İran müthiş ülke, mutlaka gitmelisiniz. İnsanlar, yemekler, misafirperverlik, şehirler, şeriat falan muazzam!

Şaka, İran'ı böyle güzelleyenlerden değilim, dört ayımı da İran'a bayıldığım için orada geçirmedim. Eğer finalde trafik kazası yapmasaydım sadece kısa bir süre daha İran'da olacaktım. Aslında Birsen Tezer'in de söylediği gibi: Seni sevdiğimdendir gelirim ben bu yere. Bazen hiç hesapta olmayan kırsallarda aylarca sürükleniriz. Benim İran hikayem de böyle oldu.

Neyse, yönünü doğuya çeviren hemen hemen her story pazarlayıcısının İran'ı öve öve bitiremediğini görürsünüz. Öyle anlatırlar ki kafanızdaki İran, Ortadoğu'nun şâhı olur birden. Ortamlarda İran'ı güzellerken bulursunuz kendinizi. Öyle ki yozlaşma kanser gibidir, anlatan da inanan da kanserli hücredir bir nevi. Lütfen böyle dediğim için darılmayın, aydınlanmaya bakın, her anlatılana inanmayın.

Selfie turcularının beş on günlük İran tecrübesinin referans alınmayacağını bilenlere de yılbaşı çekilişi tadında sürprizim var, ilk fırsatta "The Dark Side of Iran" serisini hazırlayacağım. Hatta bazı sahneler için yeniden İran'a süreceğim, hayırlısı. :)

Şimdilik "İran'ın Güzel Yüzü" adlı video ile kaydettiğim hoş yerlerin/anların derlemesini paylaştım, araya da bir tane Dark Side of Iran sahnesi iliştirdim fark edenlere. :) Aslında bilenler için çoğu sahne tanıdık gelecek. Onlar için bu video daha ziyade boş zaman etkinliğinde izlenebilecek uncut versiyon gibi oldu, ama hiç izlememiş olanlara da farklı bir pencereden İran'ı anlatmış oldum. Umarım keyif alarak izlersiniz ya da izlemişsinizdir, sevgilerimle.

https://www.youtube.com/watch?v=-wuBtZXa-Kc

senin gibi bir gezginin kıymetinin bilinmiyor olması. inan üzüyor beni...
hatun kişi alıyor bi r25 yanınada orta hallice ekipmanlar vs. neyse uzatmayayım lafı çıkıyor 2 cafe bi riva yol yapıp geliyor. onlarca resim paylaşıyor. hooop 1000 like :)

işe yarar içerikler üretip tecrübelerini bizimle paylaşan insanların değerini niye bilmiyoruz acaba ? bence bu konuyu uzun uzadıya tartışmaya açmak gerek.

Eline sağlık. Çekimler, montaj ve müzik seçimleri çok güzel olmuş.

Elinize sağlık - eskiden İpek Yolu belgeseli vardı, izlerken bana onu çağrıştırdı.. Çekimleriniz çok iyi, müzikler çok iyi.. Devamını bekliyoruz

@inzell En sonda çalan çalgının adı nedir? Bilen varmı?

Sonu pek hoş bitmese de hoş gezi olmuş bu arada. 4 ay iranı gezmek için çok uzun bir süre değil mi. İş için felan mı gittiniz?

Sevgili inzell muhteşem ötesi bir çalışma (gezi). Tebrikler sözü paylaştıklarını anlatmakta yetersiz kalıyor . Hararetle devamını bekliyoruz. Selamlarla.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:43 ----------

En sondaki enstruman bende T. S. Müziğindeki kanunu çağrıştırdı . Ama hangisi hangisinden geliştirilmiş bilemedim.

Abi eline emeğine sağlık fakat bu vakti ve nakti nasıl ayarlıyosun :D

Sponsorum olda bi 4 ayda ben gezeyim yahu :p

üstad, ilgiyle izliyorum emeğinize sağlık. iran'a uzun zamandır gitmeyi düşünüyorum, tecrübelerinizi de bizlerle paylaşırsanız sevinirim... teşekkürler...

Motosikleti
Honda crf 250 rally
Emeğinize sağlık, izlemesi güzel ve keyifli işler çıkarmışsınız.

Dostum merhaba. Uzun süredir İran’a gitmeyi düşünüyorum gezmek için. Uygun olduğunda biraz dark side taraflarını anlatırsan sevinirim.

senin gibi bir gezginin kıymetinin bilinmiyor olması. inan üzüyor beni...
hatun kişi alıyor bi r25 yanınada orta hallice ekipmanlar vs. neyse uzatmayayım lafı çıkıyor 2 cafe bi riva yol yapıp geliyor. onlarca resim paylaşıyor. hooop 1000 like :)

işe yarar içerikler üretip tecrübelerini bizimle paylaşan insanların değerini niye bilmiyoruz acaba ? bence bu konuyu uzun uzadıya tartışmaya açmak gerek.
çok teşekkür ederim. yozlaşmanın göstergesi bence bu. maalesef bu her alanda böyle oluyor. tv'de en çok izlenen diziler/yayınlar, en hit şarkılar, en çok gişe yapan sinema filmleri, en çok satılan kitaplar... liste uzar gider

@inzell En sonda çalan çalgının adı nedir? Bilen varmı?

Sonu pek hoş bitmese de hoş gezi olmuş bu arada. 4 ay iranı gezmek için çok uzun bir süre değil mi. İş için felan mı gittiniz?
adının ne olduğunu bulmuşsun :) santur'u ben de iran'da öğrendim.
4 ay uzun bir süre ama benim yolculuk konseptime oldukça uygun. hem ucuz hem de turistler için kısmen özgür bir ülke.
iş teklifi de aldım ama daha uzun soluklu dayanabileceğimi düşünmüyorum.

Dostum merhaba. Uzun süredir İran’a gitmeyi düşünüyorum gezmek için. Uygun olduğunda biraz dark side taraflarını anlatırsan sevinirim.
iran'a giriş için gerekli belgeler vs ve blog yazıları için şurayı kontrol edebilirsin şimdilik: http://www.motorumla.net/?s=iran
dark side için güzelce hazırlanacağım, o zaman paylaşırım.:)

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Eve geçince izleyeceğim... ofisde konsantre olamıyorum..

2 sene önce planladım fakat yurt dışına yerleşince iptal oldu iran planım.. beni düşündüren "ya amerikaya işim düşerse ne olur.". dedim.. şimdi isterseniz amerikaya gidebilir misiniz ?

Eve geçince izleyeceğim... ofisde konsantre olamıyorum..

2 sene önce planladım fakat yurt dışına yerleşince iptal oldu iran planım.. beni düşündüren "ya amerikaya işim düşerse ne olur.". dedim.. şimdi isterseniz amerikaya gidebilir misiniz ?

amerika'ya da israil'e de gidebilirsiniz. amerika'ya gittiyseniz iran'a da girebilirsiniz. sadece, pasaportunuzda israil vizesi varsa güçlük çıkarabiliyorlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar