Parasal boyutu da eklemek lazım ...
Üç buçuk liraya, yazıyla üçbinbeşyüztlye bile alacağınız bir motosiklet ile ışıklarda en önde kalkışa katılabilirsiniz... (Kubazaki CR1, 2014, 150 cc)
Bütçenizi 4 katına çıkarır da 14 bin liralara bir motosiklet alırsanız çevre yolunda 120-140 Km/h hızlara rahat çıkabilirsiniz ...
Üstünü saymıyorum bile ...
Fayda / Maliyet analizinde aynı performansa ulaşmada motosiklet açık ara önde ...
(Bireysel haz gayesiyle gazlama babında tabii... eşya meşya taşımaya girersek, zaten konu değişir...)
Dur tek cümlede özetleyeyim:
Belli bir paraya alabileceğiniz motosiklet aynı paraya bulabileceğiniz otomobilden büyük bir ihtimalle daha çok haz verecektir ...
Motosiklet sürme derdi olmayanlar zaten ayrı; panigale versen, binmez...ayrı... Motosiklet sürmek isteyenlerin bakış açısıyla motosiklet sürme isteğini araç sürmek ile kıyaslamak gerek; sabit parada. Yoksa, porş panamera ile kubazaki CR1'i kıyaslamayın elbette ...
Kızıl Dana'ya gelirsek...bn251, 250 cc... 2. el, daha yeni aldım, geçen sonbaharda...
15 bin liraya aynı hazzı alabileceğim bir otomobil bulabileceğimi sanmıyorum... 15 bin liraya ...
Ha, Mazda Miata MX5 verirseniz, 2018, olur

... 15 bin liraya ...
Kırmızı olsun