Katılmamak mümkün değil ayzek,
1)Aküye o para verilmez, hem de o aküye o para hiç verilmez. En kötüsünden 150 tl civarna vlm akü alınır kullanılır, zira öyle yapıyorum.
4)Sinyalin tanesine o para verilmez, takımını aliexpressten o paraya alırım. Hem de istersem led alırım, 1 adet de 1-2$'a led için röle alır, takar keyifle kullanırım. Dominarın da 1 sinyali geçen yıl 100 tl idi, şimdi 150tl(Takımı 600 tl düşünün). Aldım aliexpressten 11.11 indiriminden 50 tlye 1 takım amerikan led sinyal, zamanım olunca(havalar ısınınca) onları takıcam. Mazallah düşerim, sinyallere bişey olur, bi ton para. Aliexpressten aldıkalrım Çok da şekiller, böyle akan su şeklinde sinyal ışıkları, sinyaller yokkken öndekiler beyaz sabit ışık, arkadakiler kırmızı sabit ışık.
5)Orjinal zincir dişli setine 2 sene önce para vermiştim, ama tabi ki piyasadan haberim yoktu, araştırmamıştım. Şimdi yan sanayi dişli seti 70-80 tl gibi, zinciri de 150-180tl arasına alabilirisiniz. Zincir sökme takma aparatı da aliexpresste 15-20$ civarı(
LINK), Dominara zinciri kendim söktüm taktım.
6)Uzatmasız, yükseltmesiz omzunuzu değil arkanızı gösterecek başka bir takım alınsın derim, hiç olmazsa paranız boşa gitmez.
10)Far ampulünü daha uyguna bulursunuz sanayiden sanırım(tam bilgim yok ama illaki daha ucuza olur).
11)Far tasını da yan sanayi olarak yarı fiyatından da aşağıda bulabiliyorsunuz, yan sanayi olanlar silikonlu olmayabiliyor, buhar yapmaması için bitümlü(sıcakla eriyen ziftli) silikonla silikonlayın. Aynı işi görüyor, bitti gitti.
13)Hava filtresi yan snayi yarı fiyatına ya da 2/3 fiyatına bulabiliyorsunuz.
16) Bir radyatör fanına 400 tl vermem, adam motocross makina için aliexpressten 24$a radyatör fanı almış takmış kullanıyor, ben bu motora mı kullanmayacağım.
LİNK
19) o yakıt pompasını illa set olarak satıyorlar, bi ton para. Söküp tofaş yakıt pompası kullanan, 3.5 barlık başka araç yakıt pompalarını 100-150 tl'ye alıp kullanan var. Bazıları iyi diyor, bazıları tam randıman alamadığını söylüyor. Uygun basınç değerli(3 bar mı 3,5 bar mı tam bilemiyorum, aklımda 3,5 bar kalmış) yakıt pompasını kendim alır söker takar denerim ben her halukarda.
20)Oksijen sensörüne bu kadar para isteniyor ya, yuh diyorum kuralkana, aynı sensörü(birebir aynı Bosch marka,aynı model, öyle yan sanayi, çakma vs değil)bunun yarı fiyatına alabiliyorsunuz, sökün alın elinize, gidin sanayiye..
Daha kazalı motorların satılan parçalarına, 2. ellere girmedim bile(kazalı olduğundan tam emin olmadıkça da girmem).
Sonuç olarak, biraz zamanınız varsa(aceleniz yoksa), biraz tedbirliyseniz(önceden zincir sökme aparatı, zamanı gelmeden yekdek olarak dişli- zincir takımı , alet takımı vs almışsanız), eliniz biraz alet tutuyorsa ve azıcık da araştırıyorsanız bu pahalı fiyat batağına kendinizi düşürmezsiniz, düşürmeyin de zaten, bu ne len...

r: