Debriyaj teliiiii

Arkadaşlar dün fulyadan şişli'ye doğru çıkarken yokuşta debriyaj telim koptu ve kalakaldım ortada aslında hissttim desem yalan olmaz keeway superlight ile.Servisi aradım akşamüstü 7 de bişe yapamıyacaklarını sölediler ve mecburen orda bir otoparka çektim,debriyaj telide yrn gelicekmiş ve takılıcak.Tel kopunca boşa geçmedi doğal olark vites ve hareket de ettiremedim biraz asıldıktan sonra ve ayak zorlamasıyla boşa geçtide otoparka götürdüm yoksa ölee kalmıştık yoldaa.Sözün özü yanımızda ufak çapta yedek parçalar mı taşısak mesela debriyaj teli dicemm amaa saçma olcak işte bunu paylaşiim dedim sizlerlee...

Neden olmasın! Zaten birçok usta bunu tavsiye ediyor...

Gaz teli , debriyaj teli , buji , sigorta , ön + arka far ampulu bunların en önemlileri.

Mutlaka yanında bulunmalı.Tabi kolay biryerde ise hemen müdahale edersin.
Bazı modellerde gaz teli için depoyu bile sökmek gerektiğini gördüm...

Bazı motorlarda debriyaj telinin şanzımana takıldığı nokta açıkta oluyor. Böyle bir durumda parmağınızla telin yaptığı hareketi yaparak rahatça boşa alabilirsiniz. Teli takip edin bittiği noktayı ve yaptığı hareketi inceleyin. Biraz sıcakta olsa benim motorumda tel olmadan elle yapılabiliyor.

herzaman topcase imde debriyaj teli, gaz teli, buji, far ve stop lambaları, sigorta bulundururum. paranoyak demeyin bana. kaç kere yolda kalıp "keşke yedeğini alsaydım" dediğim okadar çok olduki.

boy

Benim debriyaj hidrolik olduğundan tel ile işim olmaz :mrgreen:

arkadaşım bence çok haklısın kesinlikle yanında bir adet debriyaj teli bulunsun ne olur ne olmaz bende senin gibi iki kere yolda kaldım ve ayrıca gaz talide bulunsun önemli yer tutmayacak seyler

Arkadaşlar dün fulyadan şişli'ye doğru çıkarken yokuşta debriyaj telim koptu ve kalakaldım ortada aslında hissttim desem yalan olmaz keeway superlight ile.Servisi aradım akşamüstü 7 de bişe yapamıyacaklarını sölediler ve mecburen orda bir otoparka çektim,debriyaj telide yrn gelicekmiş ve takılıcak.Tel kopunca boşa geçmedi doğal olark vites ve hareket de ettiremedim biraz asıldıktan sonra ve ayak zorlamasıyla boşa geçtide otoparka götürdüm yoksa ölee kalmıştık yoldaa.Sözün özü yanımızda ufak çapta yedek parçalar mı taşısak mesela debriyaj teli dicemm amaa saçma olcak işte bunu paylaşiim dedim sizlerlee...
sana ders olsun kardes ..her usta motorcu yanina debriyaj teli ,gaz teli,lastik tamir malzemesi(simdi kolayi cikti lastik sisirme tupu),ve her vidaya civataya uygun anahtar takimi bulundurman gerekli..gecmis olsun..:)

@viper_1 Orda motor patlıyor kopan parçada adamın eline çarpıyor debriyajla alakası yok.

@boy Sende hidrolik yağı taşı :mrgreen:

@boy Sanırım öyle ama sebep motor üst kapak patlatıyor. Dikkat edersen benzin deposu havalanıyor. Olay tamamen motor patlatma. Drag motorlarında sık olur.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Ben daha farklı yönünden bakacağım olaya, yani tel koptukdan sonra çözüm aramak yerine kopmadan önce kontrolü ele almak daha mantıklıdır. Gece gündüz yanınızda yedek parça taşımayada gerek yoktur.

Kısacası debriyaj yada gaz teli birden bire kopacak malzemeler değillerdir, periyodik kontrollerde bakılsaydı eğer yakın zamanda kopma ihtimali olduğu anlaşılır ve değiştirilirdi.

bence değiştirmeye gözü kesenler bulundursun
zira ben başlarsam tel değiştirmeye
toplayamam bi daha
motora da yazık olur

abi bütün yedek parçalarını yanında taşıyacaksın... Hatta musait bi yerin var ise 1 lt benzin bile tasıcaksın... Nolur nolmazz :)):)

@Eyong'a katılıyorum. Tel kopmadan önce tel tel kopma yapmaya başlar en son aşamada kalan teller ilk zorlamada bırakır kendini. Aslında motora binmeden önce önemli aksamları bir kontrol etmekte fayda var.

usta bir motorcu..yedek parça ve alet takımlarını yanında taşır.Sana lazım olmasa bile başka bir motorcu arkadaşının ihityacı olabilir.bu nedenle ne kadar kontrol etsende kopacağı varsa kopar..Herzaman biz motora binecek değiliz ya biraz da onlar bize biner..:) Bu nedenle yedek parça ve alet takımlarının yanınızda olması sizi bu kışa girerken başınıza oladık yerlerde kalmanıza sebe olmaz ve sizde yolunuza rahatlıkla devam edibilirsiniz...Keyifli sürüşler dostlar...

usta bir motorcu..yedek parça ve alet takımlarını yanında taşır.

Böyle bir genelleme yapmak yanlış. Çok usta sürücüler bilirim yanında alet edevat taşımazlar. Ama periyodik bakımları ihmal etmezler. Sadece uzun yol yapan kişiler belli alet edevat ve malzemeleri yanına alır. 1 günlük sürüşte kimse bunu yapmaz. Bence gereğide yok. Eğer taşıyacaksanız bence güvenliğiniz için önemli olan arka ve ön far ampülü ve sigortasını taşıyın. Görünmeyen bir motor sizin tabutunuzdur.

Eywallh arkadaşlar fakat bakım konusunda sorun yok zati ara ara uğruyoz (her nekadar telleri kontrol etmesemde)ama mantıklısı yanda ufak malzemeler taşımak dediğiniz gibi. Bunun kontrolle alakası yok birden başa geliii sanmıyorum önceden gevşemiş olmasını.Neyseki bugün yapıldıda kurtuldum 2 gündür motoru kapuıda görmeyince insan garip oluyor bir parçası eksikmiş gibi hissediyor kendini nasıl ki cep telefonsuz yapamaz olduk aynen bu duygu.Onun dışında vidoeda da bir parça yerinden fırlayıp herifin eline çarpıyo bence eline birşey olmiiiii

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar