İki tip jigle var
1 cisi 3 kademeden oluşan en alt kapalı orta konunu ve en üst konumu var motoru çalıştırmadan önce en üst konuma al ve çalıştır 30-60 saniye gaz vererek en üst konumda tut sonra orta kademeye al 2 dakika kadar gaz vermeden çalıştır ve sonra en alt konuma kapalı konuma getir motor çalışıcaktır.Eğer jigle kapalıykan stop esiyırsa rolantin düşüktür jigke kapalı konumdayken rolantini 1600 devir civarında ayarla sorunun düzelicektir.
2 cisi sol kumanda panelinin yanında olan ayarlı jigle ise en açık konuma getir yine 30-60 saniye civarı gaz vererek çalıştırdıktan sonra orta konumda 2-3 dakika kadar ısıt ve kapalı konuma al yola devam et.
Motorunun devri jigle açıkken 1400 leri görüyorsa rolantin düşüktür ayrıca jigle açıkken motor ısınca boğulur ve yine stop eder işin özü rolanti ayarı motorun sıcakken yapılır ama sen ilk başta soğukken ayarla motorun ısınınca devir yükselicektir yükselince rolanti ayar vidasından devri 1600 lere çekersin sorunun hallolur
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:19 ----------
motoru 10 dakika kadar isitiyorum jikle acik sekilde jigleyi kapatınca devir yukseliyor hava geldiği için sonra stop ediyor. Ben motorun isinmasi icin gaz vermek istemiyorum jikle acikken bunu nasil saglarim hep okudum arastirdim doğrusu nedir bunun bulamadim
Aslında jigle açıkken devir rolanti devrinin üstüne çıkar burada bir yanlışlık olabilir gibime geliyor.Yine sizin söylediğinizden yola öıkarak higle kapalıyken devir yükseliyor dediğiniz için kapalı konumda ikrn yükselen devri 1600 e kadar düşürüp yola devam ediniz.Jigle açık giderken motor stop edebilir gaz yemede zorlanır boğulur kesik kesik gaz yer ve performansta düşüş olur egsozdan patırtı duyabilirsiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:25 ----------
Bu arada vites küçültürken devrin 2-3 bin devire düşmesini brkle ve vitesini küçült bu esnada hafif aragazda atabilirsin zamanla olur 25 km 1 vites için oldukça yüksek sayılır ve arka tekeri kitlemesi çok normal bir durum devir işine dikkat et unutmaki üst vitesin 2-3 devri bile alt vitesin yüksek devirlerine denk gelir biraz dikkat edersen çok kısa sürese alışırsın bu duruma