Modem Tavsiyesi

Hep motosikletle alakalı şeyler soracak değiliz ya. Bu seferde modem tavsiyesi isteyeyim.

Yaklaşık 9 ay önce internet bağlattım ve doğru düzgün kullanamıyorum. Bilgisayar telefon TV hiç birinde düzgün çekmiyor. Modemin olduğu odaya bile gitsem pek iyi değil. Türk Telekomu aradım ama onlarda hatta bi sorun yok dediler. Geriye bi modem kaldı. Modem internet alınca bedava verilen.

Modemi değiştirsem çözüm olur mu?

Başka bi internet bağlatsam çözüm olur mu? Uydunet filan duymuştum onlar nasıl?

Ucuz yollu güçlü bi modem tavsiye edebilir misiniz?

adsl mi vdsl mi? modemi buna göre almalısın desteklemesi için. ayrıca sinyal güçlendiricide kullanabilirsin,sorun sinyal zayıflığı mı yetersiz internet hızı mı?

Adsl olması lazım. Hep wifiden deniyorum modemle aynı odadayken bile yavaş. Modem iyi sinyal vermiyor heralde

Adsl olması lazım. Hep wifiden deniyorum modemle aynı odadayken bile yavaş. Modem iyi sinyal vermiyor heralde

Telefonunuz androidse size bir program önereceğim.
Bununla çevredeki sinyalleri analiz edebilirsiniz.

Yakınınızda bir yerde çıkış katı arızalı bir modem varsa sizin hızınızı etkilemesi muhtemeldir.

Onlinesınız cevabınızı bekliyorum. Trafik sakinleyince çıkacağım işyerinden.

Motosikleti
Yok
Kablosuz aginizin kanalini degistirin. Etrafta herkes ayni kablosuz ag kanalini kullaniyor olabilir. Windows kullaniyorsaniz, NetStumbler diye bir program vardir, bilgisayariniza kurup etraftaki kablosuz aglarin hangi kanallari kullandigini gorursunuz. Diyelim herkes 11 kullaniyor, siz 2'ye gecin, rahat etme sansiniz yuksek.

Sunu da okumanizi oneririm.

https://www.netspotapp.com/wifi-interference.html

Bir de sorunun gercekten kablosuz ag oldugundan emin olmak icin en akilci test, kablo ile testtir. Internetten "Speed Test" yapin, once kalosuz agdan baglanip test sonra kablo ile baglanip test, ikisi arasinda bakin cok fark var mi. Varsa dedigim gibi kanali degistirmeyi deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Android playstoredan ücretsiz olan

Wifi Analyzer Classic programını indirin (farproc firmasına ait olan)

çalıştırdıktan sonra size çevredeki modemlerin frekansını ve sarkma eğrilerini verecek.

Eğer modemlerin ekran görüntüsünü yükleyebilirseniz bir fikir verebilirim size.

Aşağıdaki gibi bir resim görüyorsanız BEYAZ MODEM SORUNLU olma ihtimali yüksektir.
Artık her kime aitse...
Frekansınızı değiştirmeniz gerekecektir.

XMolG3.jpg
[/url][/IMG]

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------

@Ekarademir,
denediniz mi?

Yukarıdaki gibi bir görüntü var mı?
Sizin modem görünüyor mu?
Herhangi bir yerde benim resimdeki gibi (beyaz modem sinyali)
(sağa sola çok fazla açılmış olan)
bir modem var mı?

Bir ekran kopyası yüklemeniz mümkün mü?

https://i.hizliresim.com/26koW0.png

Beyaz çizgi gördüm ama ss alana kadar kayboldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

Kırmızı benimki

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------

Telefonu modemin yanına koydum böyle oldu

https://i.hizliresim.com/zjVpqD.png

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------

Şimdide böyle bi beyaz yakaladım

https://i.hizliresim.com/r5VNaN.png

Mor renkli (başı Vodafone, sonu XTK olan) modem sinyali normalin dışında alt/üst kanallara sarkıyor.

Sizin kırmızı modemin altında sinyali size bir miktar uzak olan modemler var.
Bu uzakta kalan sinyali zayıf olan modemlerde bizi etkiler.

13. kanal temiz görünüyor.
Modeminizi 13. kanala ayarlama şansınız var mı

Hiç yapmadığınız bir işse tek başınıza yapmanız zor görünmekle birlikte,

modeminizin ip adresini ve arayüz şifresini biliyorsanız,

menüsüne girip, kablosuz yada kablosuz ağ ayarları gibi bir alt menüye geçiş yapmanız gerek.

Buradan da aşağıdaki resimdeki gibi kanal bölümüne gelip kanalı 13 yapınız

https://i.hizliresim.com/bV2EWZ.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------

Son bir şey daha.

Ataköy 9. kısımdaki evler komple perde betonarme şeklinde (duvarlar tuğla değil)

İlginçtir orada modemden 3 metre uzakta laptop çekmiyordu.
En az 10 farklı modem ve access point denedim.
Üstelik access pointlerden birisi modifiye edilmiş uzun menzil dış ortam tipti.

Sonunda dandik, ne idiğü belirsiz bir modem buldum Tek..sa'da.
Bu modemle sokaklardan bile çekiyordu laptop.

Diğer modemlerden en önemli farkı, o zaman için gerekli olan Telekomünikasyon Kurumu bandrolu altında yoktu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------

Yanlış hatırlamıyorsam şuna benzer bir modemdi

http://www.teknodevri.com/flynet-modem-kurulumu/

Anteni o kadar dandiriktendiki anten görünümlü bir plastik parça,
içinde zil teli bir tel vardı.

Ama 10 farklı modemin, odanın içinde 3-4 metreden uzağa sinyal iletemediği yerde bu alet
sokaklara kadar sinyal dağıtabiliyordu.

Bu arada aynı evde uzaktan kumandalı araba salonun ortasında kumandadan 2-3 metre uzaklaşınca
artık komut almıyordu. Ama sokağa çıkınca 30-40 metreye kadar mesafede çalışıyordu.

Kısaca evinizin duvarlarının yapısıda sinyal iletiminde son derece etkili.

Tabi tüm bunları modeme kabloyu taktığınız zaman hızınınızın yüksek ama kablosuza
geçtiğiniz zaman düşük olduğu varsayımıyla yapıyoruz.
Eğer modeme kablo takıp laptop bağladıysanız ve yine hız düşükse o zaman farklı bir probleminiz vardır.

Hiç yapmadığınız bir işse tek başınıza yapmanız zor görünmekle birlikte,

modeminizin ip adresini ve arayüz şifresini biliyorsanız,

menüsüne girip, kablosuz yada kablosuz ağ ayarları gibi bir alt menüye geçiş yapmanız gerek.

Buradan da aşağıdaki resimdeki gibi kanal bölümüne gelip kanalı 13 yapınız

https://i.hizliresim.com/bV2EWZ.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------

Son bir şey daha.

Ataköy 9. kısımdaki evler komple perde betonarme şeklinde (duvarlar tuğla değil)

İlginçtir orada modemden 3 metre uzakta laptop çekmiyordu.
En az 10 farklı modem ve access point denedim.
Üstelik access pointlerden birisi modifiye edilmiş uzun menzil dış ortam tipti.

Sonunda dandik, ne idiğü belirsiz bir modem buldum Tek..sa'da.
Bu modemle sokaklardan bile çekiyordu laptop.

Diğer modemlerden en önemli farkı, o zaman için gerekli olan Telekomünikasyon Kurumu bandrolu altında yoktu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------

Yanlış hatırlamıyorsam şuna benzer bir modemdi

http://www.teknodevri.com/flynet-modem-kurulumu/

Anteni o kadar dandiriktendiki anten görünümlü bir plastik parça,
içinde zil teli bir tel vardı.

Ama 10 farklı modemin, odanın içinde 3-4 metreden uzağa sinyal iletemediği yerde bu alet
sokaklara kadar sinyal dağıtabiliyordu.

Bu arada aynı evde uzaktan kumandalı araba salonun ortasında kumandadan 2-3 metre uzaklaşınca
artık komut almıyordu. Ama sokağa çıkınca 30-40 metreye kadar mesafede çalışıyordu.

Kısaca evinizin duvarlarının yapısıda sinyal iletiminde son derece etkili.

Tabi tüm bunları modeme kabloyu taktığınız zaman hızınınızın yüksek ama kablosuza
geçtiğiniz zaman düşük olduğu varsayımıyla yapıyoruz.
Eğer modeme kablo takıp laptop bağladıysanız ve yine hız düşükse o zaman farklı bir probleminiz vardır.

İnternetten bakıp ayarlara girdim. Kanalı 13 yaptım bakalım inşallah düzelir. Çok teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------

Kanal değiştirme işe yaramazsa bunu alacağım artık. Şu an için işe yaramış görünüyor.

Az önce modem ayarı yapayım diye bu başlığa giremezken şimdi anında açılıyor sayfa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar