Kar'da Siprona Yaylasına çıkmaya çalışmak

Bugün de yerimizde duramadık baktık kar yağmış şu yaylaya bir çıkalım dedik ama lastikler bizi yarı yolda bıraktı hatta bayağı bir yarı yolda kaldık. Arkadaşın lastikleri biraz daha iyi durumdaydı rahat çıkıyordu ama benim ki Z çize çize zorlan biraz çıkabildi az birşey diş olsa daha rahat çıkardık diye düşünüyorum neyse hazır konu açmışken bir sorum olacak. Geçen gün fren hidroliklerini değiştim bugün dönüş yolundayken arka fren bir süre sonra (aşırı ısındıktan sonra diye tahmin ediyorum) sıkışma yaptı, şöyle ki fren balatası diske basılı şekilde kaldı ama önde öyle bir sıkıntı olmadı. Hidrolik doldururken de hortum falan taktım hava yaptığını da düşünmüyorum başka da aklıma bir şey gelmiyor bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edebilir mi nasıl çözebilirim. Not: en yakındaki motorcuya gidip 2 dk'ya halletmesini istemiyorum kendim yapmak istiyorum. Bugünden kareler;

DYRoRm.jpg
[/url][/IMG]
pbovXz.jpg
[/url][/IMG]
0RkbGD.jpg
[/url][/IMG]
qdl9vW.jpg
[/url][/IMG]
OvZJvQ.jpg
[/url][/IMG]
9a5vY3.jpg
[/url][/IMG]
QLl1yk.jpg
[/url][/IMG]
v6LYNv.jpg
[/url][/IMG]
k9gZ7W.jpg
[/url][/IMG]
V9L28Z.jpg
[/url][/IMG]
alDPpQ.jpg
[/url][/IMG]
0RkbAB.jpg
[/url][/IMG]
oXZnlb.jpg
[/url][/IMG]
P1ovAO.jpg
[/url][/IMG]
k9gZaq.jpg
[/url][/IMG]

Dostum balatan bitmek uzere olabilir mi? Balatanı kontrol et azsa yapar.

Balata durumu iyi gibi acaba hortumda falan çatlama olabilir mi? veya çatlak olsa hiç mi tutmaz nasıl olur. Yarın içindeki hidroliği yeniden dolduracam doldurmadan balatayı az geri iteceğim disk ile arasındaki mesafeyi açıp en son o şekilde hava alma vanasını kapatırım bakalım yine yapacak mı

Dağda motorcular, altlarında cross motorlar dişli lastiklerle gezip eğleniyorlar...

Benim de bir crossum olsa... Anne bana niye almıyorsunuz? Bizde niye yok!:salut:

Ayakta alkışlıyorum.

Not: Kar özel isim değil, kesme işareti kullanmışsınız ;)

Bu arada yolda 2 tane karacaya denk geldik o an telefonla cekmek aklima gelmedi ama kamera acikti o anı yakalamışız onu da paylaşiyim :)
zjV2GO.jpg
[/url][/IMG]

Çok güzel gezmişsiniz.

Fren üst merkezini değiştir düzelir. Benimde başıma gelmişti. Cup merkezi diye alırsan daha ucuz olur. 20 lira mı neydi.

Zonghsen 200gy motorumda başıma geldi bu şekilde çözdüm. Fren merkezi tamir takımını değişmekte çözüm olabilir ama takımı bulması ve değiştirmesi zor.

Keşke boyum biraz uzun olsa motorumun yanına bi cross alsam cidden çok güzeller :D Maşallah güzel eğlenmişsiniz

Çok güzel gezmişsiniz.

Fren üst merkezini değiştir düzelir. Benimde başıma gelmişti. Cup merkezi diye alırsan daha ucuz olur. 20 lira mı neydi.

Zonghsen 200gy motorumda başıma geldi bu şekilde çözdüm. Fren merkezi tamir takımını değişmekte çözüm olabilir ama takımı bulması ve değiştirmesi zor.

Teşekkür ederim neden değiştiniz yani değişmesinin sebebi neydi? hidrolik falan mı sızdırıyordu?

Problem balataymiş doğru tespit yapmissiniz tebrik ederim. Hatta gram balata kalmamis direk demir surtuyordu kaliperi sokunce farkettik ic kismi oyle pislik olmus ki geri birakmiyordu kaliper icin soyle seyler cikti;
WqZyQP.jpg
[/url][/IMG]

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar