Şimdi alsın mı ? Almasın mı ? :queen:
Bana kalırsa almasın ama sonda yazdıklarımı sağlayabiliyorsa yani yeteneği ve tecrübesine güveniyorsa eğlendirsin istiyorsa yorması önemli değil diyorsa alsın.
Şimdi alsın mı ? Almasın mı ? :queen:
cbr650f adaylardan biri zaten hocam..
Aslında sizin istediğiniz şey daha güçlü motosiklet değil sanki. Yoksa bana mı öyle geliyor?
Bana öyle geliyor ki siz motosiklet ile işe git/gel esnasında, motosikletinizi daha çabuk gidip gelmek veya aralardan sıyrılıp çabucak eve/işe varmak için değil de işteki veya evdeki stresinizi atmak için kullanıyorsunuz.
Bu mantıkla makine üzerinde gereksiz riskler aldığınızı da ön görebilirim. Böylelikle yaşadığınızı hissetmek, hayatın stresten ibaret olmadığını bedeninize ve zihninize hissettirmek ister gibisiniz. Sizin sorununuz motosikletinizin zayıf kalması değil, maymun iştahlılık da değil. Siz stresten kaçmaya çalışıyorsunuz.
Çok mu derine indim bilemiyorum ama bu mantık ile hep daha güçlüyü isteyecek ve elde ettiğinizde kısa sürede farklı nedenlerle ondan uzaklaşacaksınız. Onu elde ettiğinizde asıl istediğinizin o olmadığını çok hızlıca anlayacaksınız.
500cc'den sonra 600-700cc'ye geçmeyin. Saçma. Kısa süre sonra yine cılız gelecek alet. 900cc ve üzeri düşünün.
Naked motosikletlerde güç hacim ile doğru orantılı değil. Motosiklet yeterince hafifse, 900cc ve yukarısı şehir içi kullanımda aynı gibi. Ama 600cc bariz cılız kaçıyor. Genelde güç için torktan taviz veriyorlar.
CB600F, CB900F Hornet ve CB1000R kullandım, şimdi de SDR (1300cc) kullanıyorum. Şimdi yeniden CB900F'e geçsem güç sorunu yaşamam. Ama CB600F ile CB900F arasında muazzam fark var.
Abi cc olarak görme, CBR 500 47 hp gücünde, ondan hemen sonra MT 07 iki katı hızlı ve güçlü geliyor. Ciddi fark var, cılız gelemez. Aslında 100 hp'lere bir anda çıkarsa ilk zamanlar zorlanabilir.
Selamlar Basto. Neredeyse herkes öyle anladı ama MT7 CB500'den sonra cılız gelir dememiştim aslında, katılıyorum sana. Ancak alıştıktan sonra eninde sonunda cılız gelir dediydim, o da arkadaş daha önce hacim büyültüp bir süre sonra tekrar sıkıldığı için. Eğer olay zevkse bu kadar tecrübeden sonra direk (ABS ve çekiş kontrolü olan) 900cc+ edinilebilir bence. Fark büyük ama olsun yahueninde sonunda yine alacağı 900+cc.
Selamlar Basto. Neredeyse herkes öyle anladı ama MT7 CB500'den sonra cılız gelir dememiştim aslında, katılıyorum sana. Ancak alıştıktan sonra eninde sonunda cılız gelir dediydim, o da arkadaş daha önce hacim büyültüp bir süre sonra tekrar sıkıldığı için. Eğer olay zevkse bu kadar tecrübeden sonra direk (ABS ve çekiş kontrolü olan) 900cc+ edinilebilir bence. Fark büyük ama olsun yahueninde sonunda yine alacağı 900+cc.
agresif kullanılmayacaksa mt 09 tercih edilmeli fakat agresif sürülecekse mt 09 ilk başlarda can yakabilir. Bence olaya biraz bu şekilde yaklaşılmalı. Yoksa dediğiniz gibi mt 07 bir çok açıdan yeterli olur fakat beklenti ve kullanım şekli göz önüne alınarak mt 07 yada m 09 arasında seçim yapmalı arkadaş.
Kim ilk 100+ beygir motosikletini aldiginda agresif kullanabilir ki, intihar etme niyeti yoksa eger?![]()
Guc belli bir noktayi gectiginde insanin sürüş stilinde de belli bir degisme illa ki oluyor. Sollamak icin, zevk icin, ani hizlanmak icin gazi kokleme huyu tumden kalkiyor. Cunku motosikletin gucu, lastigin yola aktarabileceginin otesine geciyor. Ya da, motosikletin maksimum ivmelenme gucu, o an ihtiyac olan ivmelenmenin cok otesinde oluyor. Bu durumda insan her zaman "ne kadar guce ihtiyacim var?" sorusunu sorup, ona gore belirli bir miktar aciyor gazi. Gazi kokleme, sadece belli sartlar gerceklestiginde mumkun oluyor. Kafaya gore koklemek artik mumkun olmuyor.
Aslinda aynisi araba icin de gecerli. Bir Porsche Turboda da kafaya gore gazi koklemek mumkun degil. Zaten arabanin ivmelenmesi de 900+cc motosikletten cok da farkli degil. Benim arabada istedigim zaman kokleyebiliyorum ama. Cok bir sey olmuyor cogu zaman![]()
Mesele motoru aldım hemen yola çıkıp top speed deneme yada virajda yana yatayım olayı değil aslında. Demek istediğim güçlü motoru birkaç gün yada birkaç hafta kullandıktan sonra '' ben oldum '' kafası ile yola çıkıp güçlü motosikletin nasıl tepkiler vereceğini verdiği ters tepkilere nasıl karşılık vereceğini bilmeden şartları zorlamaktı.
aynen türkiye için mid-range fazlasıyla yeter artar bile. yolların hali belli gidilebilicek mesafe belli en kral mesafe istanbuldan hakkari ye gitsen türkiyenin bir ucundan diğerine 1800km .. hadi 200km öyle böyle ekle 2 bin km olsun.. çok bir mesafe değil düşük hacim motorla bile yapılabilicek mesafeler.. yakıt parası genel giderler idaveme ücretlerde belli.. bende ekstrem o skalayı at yada 1090 adventure R ile kırarım..
tabi gezen adam için km yapan lastik döndüren adam için yukarda yazdıklarım geçerli yoksa sahilde iki tur atarım temde bir gaz açarım e-5 de bir gider gelirim mantığı varsa her motor olur..