Yamaha Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Zincirin bollaşmış olabilir doğal olarak. Hiç gerdin mi? Yağladın mı?

Hocam 120 km yaptım daha. Normal mi bollaşması. Yamaha servis 1000 bakıma kadar hiç birşey yapmana gerek yok dedi. Daha ilk motor olduğu için anlamıyorum gerdirme işinden.Tek kişinin zorlanacağı bir konu sanırım gerdirme işi. Sizce ne yapmalıyım? Zararı yoksa bakıma kadar kullanp ıncığını cıncığını ustaya sorayım öğreneyim. Ne dersiniz?

120km de öyle bollaşamaz da biraz daha kullan. Gidişine etki eden veya zincire bak bir ne kadar gergin. Belkide servis tam ayarlamadan verdi?

Hocam ben 1600'ü devirdim rodaj bitti sen halen 120'desin. Maşallah :p

Ben ehliyet bekliyorum daha :) Trafiğe atamadım kendimi polise yakalanma korkusundan. Mahalle aralarında yapabildiğim bu. Yağmurda da çıkmıyorum nolur nolmaz diye. Dönüş viraj kontra çalışıyorum boş alanlarda. Haliyle kilometrem düşük. Teşekkürler ilgine.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

120km de öyle bollaşamaz da biraz daha kullan. Gidişine etki eden veya zincire bak bir ne kadar gergin. Belkide servis tam ayarlamadan verdi?

Hocam ben 1600'ü devirdim rodaj bitti sen halen 120'desin. Maşallah :p

Selamlar tekrar. Hocam ya bu aks somununu açmak için bana nasıl bir anahtar lazım? Yanlış birşey de almak istemiyorum.

Aga aks somununu neden açıyorsunki? Götür servisine onlar uğraşsın. Sonuçta sıfır motor almışsın.

Aga aks somununu neden açıyorsunki? Götür servisine onlar uğraşsın. Sonuçta sıfır motor almışsın.

Hocam yukarda sordun ya hiç gerdin mi zinciri diye bu somunu gevşetmeden zinciri gerebiliyor muyum? Servise götürürüm götürmesine de ehliyet yok şu an. Kendi çabamla bir şeyler yapayım istiyorum şimdilik.

Bence o zincirin sorunu yoktur. İlla merak ediyorsun, elinle zinciri bir yokla. Yukarıya doğru bir ittir aşağıdan. 2-3cm den fazla oynuyorsa gerdirirsin fakat o kadar yoksa dokunma. Çevrende motordan anlayan bir arkadaşın var ise ve tecrübeli ise ver bir tur atsın 2.viteste. Zaten anlar sorun var mı yada yok mu die.

Bence o zincirin sorunu yoktur. İlla merak ediyorsun, elinle zinciri bir yokla. Yukarıya doğru bir ittir aşağıdan. 2-3cm den fazla oynuyorsa gerdirirsin fakat o kadar yoksa dokunma. Çevrende motordan anlayan bir arkadaşın var ise ve tecrübeli ise ver bir tur atsın 2.viteste. Zaten anlar sorun var mı yada yok mu die.

Dediğin gibi yapayım o zaman tamamdır. Bana biraz bol geldi ama normali budur belki de. Zinciri yukarı doğru esnetince yukardaki demire değiyor. Kitapçıkta demirle arası 5cm-5.8cm arası olacak diyor vites boştayken. Demir dediğim de adını unuttum anlamışsındır ne olduğunu :) Şimdi buldum tahrik zinciri kılavuzu

Son düzenleme:
MT07nin zinciri biraz erken bollaşıyor yeni alındığı zaman. Ek olarak o kadar da sessiz değil zincir genel olarak. Gerekirse 500km civarında gerdirirsin. Çok kafana takıyorsan ya servise git ya da ben yardımcı olayım:)

Burdaki dayanışmaya bayılıyorum ya çok sağolun. Angrypower sorularıma sıkılmadan cevap verdiğin için teşekkür ederim. Numan bey yardım teklifiniz ve bilgiler için çok sağolun. Bu forum sayesinde yanlız olmadığımı her an yardım alabileceğimi bilmek mutlu ediyor beni. Teşekkürler tekrardan.

Hocam daha önce zincir germe yapmadıysanız bence tek başınıza yapmaya çalışmamanızda fayda var. Zira 15 dk lık iş saatler alabiliyor tecrübe olmayınca. Servis yada tecrübeli bir arkadaşın yarımını öneririm

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motorlarını kışın da kullanan arkadaşlar, motorun ömrü ve herhangi bir arızaya karşı öneriniz, bir listeniz var mıdır?

Hocam daha önce zincir germe yapmadıysanız bence tek başınıza yapmaya çalışmamanızda fayda var. Zira 15 dk lık iş saatler alabiliyor tecrübe olmayınca. Servis yada tecrübeli bir arkadaşın yarımını öneririm

Gerekli anahtarları aldım. Servise ya da bir kimseye danışmadan kitapçıktan bakarak yaptım. Birde mutlu oldum :) Manetleri de başkalarıyla değiştirdim. Basit şeyler ama insan kendi motoruna takım çantası ile dalınca huzur doluyormuş bunu öğrendim. Daha çok araştırıp öğrenmek lazım motoru. Teşekkürler.

Motosikleti
DOMİNAR 400 UG 23
Gerekli anahtarları aldım. Servise ya da bir kimseye danışmadan kitapçıktan bakarak yaptım. Birde mutlu oldum :) Manetleri de başkalarıyla değiştirdim. Basit şeyler ama insan kendi motoruna takım çantası ile dalınca huzur doluyormuş bunu öğrendim. Daha çok araştırıp öğrenmek lazım motoru. Teşekkürler.

İyi yapmışsın.Senin zincir baya gevşekmiş.

Çok çok severek kullanmıştım bu motoru. O zaman 18bin tl ye almıştım sıfırını :) şimdi nerelerdeyiz

Selam arkadaşlar aranıza Erzurum'dan katılmış bulunmaktayım hayalimdeki motora kavuştum çok şükür 2017 night fluo. Bu 4 ay nasıl geçecek bilemiyorum ��

Selam arkadaşlar aranıza Erzurum'dan katılmış bulunmaktayım hayalimdeki motora kavuştum çok şükür 2017 night fluo. Bu 4 ay nasıl geçecek bilemiyorum ��

Kazasız belasız kullan. Hayırlı olsun. Bende 2 aydır kullanıyorum. Dün yanlışlıkla tekere geldi motor. Korktum ama hoşuma da gitti. Söyledikleri gibi deli bozuk lakabını hakediyor. Çok dikkat aman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar