Bu yoruma sesli güldüm ofiste :mrgreen:
makina 190 kg 115 beygir hızlanmsında ne yaspın o 3 silindir ile.
konuya gelince bence cbr500 den sonra geçmek için mt07 çok uygun :cat:
Aslında sizin istediğiniz şey daha güçlü motosiklet değil sanki. Yoksa bana mı öyle geliyor?
Bana öyle geliyor ki siz motosiklet ile işe git/gel esnasında, motosikletinizi daha çabuk gidip gelmek veya aralardan sıyrılıp çabucak eve/işe varmak için değil de işteki veya evdeki stresinizi atmak için kullanıyorsunuz.
Bu mantıkla makine üzerinde gereksiz riskler aldığınızı da ön görebilirim. Böylelikle yaşadığınızı hissetmek, hayatın stresten ibaret olmadığını bedeninize ve zihninize hissettirmek ister gibisiniz. Sizin sorununuz motosikletinizin zayıf kalması değil, maymun iştahlılık da değil. Siz stresten kaçmaya çalışıyorsunuz.
Çok mu derine indim bilemiyorum ama bu mantık ile hep daha güçlüyü isteyecek ve elde ettiğinizde kısa sürede farklı nedenlerle ondan uzaklaşacaksınız. Onu elde ettiğinizde asıl istediğinizin o olmadığını çok hızlıca anlayacaksınız.
Benim önerim (bu mantık doğru ise) 150-200cc' lik uygun yollu bir cross motosiklet edinmeniz. Bambaşka tecrübeler ile stresinizi çok daha hızlı ve kolay atar, yolda daha güçlü makine ile yaşayacağınız olası riskleri azaltır, daha ekonomik ulaşım sağlar, sonunda "doyum" a ulaşıp uzaklaşmazsınız.
Eğer ki yukarıdaki analiz hatalı ise ve sorununuz daha agresif bir makine ise MT-09 / MT-10 gibi bir makine bütün sorunları uzun vadede bitirecektir. Ama analiz doğru ise asla yetmez.
Sıkılmayacağın bir motor yok ki.İnsanoğlu bu hep daha fazlasını ister.Ama şunu söyleyeyim mt 9 bana kalırsa alma.Çok saçma sapan bir güç var motorda.Bak bunu zapdetemezsin diye söylemiyorum.Çok yorar.İnanılmaz rahatsız bir motor.Yola sığmayan kıçını başını oynatmayı seven güç üzen bir motordur.Eğlenceli midir gazlarsan eğlenirsin.Bu motoru alıp çanta başlayıp fıtı fıtı gitmeye çalışanda var.Ama işte dediğim gibi yoran bir motordur.Bana fark etmez eğlendirsin yeter diyorsan birazda tecrübe ve yeteneğine güveniyorsan hiç düşünme direk mt09 al geç.
MT 07 uygundur, CBR tarzını sevdiysen güncel CBR650 de güzel olur. Tek derdi bir devir aralığında titreşim yapması. SV650'ye girme derim.
Neden sv650'ye girme dediniz ?
bence söylenen adı geçen makinelerin hepsi güzel .. ne istiyorsan onu al ama mt09 bence en ideali sana.. sürat diyorsan illa grenaj.. naked bir yere gider ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------
A demediğiniz için belkidearkadaş 2000 li yıllarda gelen sv650 sanmış oalbilir sizin konuşduğunuz Sv650A
Peki ev ile iş yeriniz uzak kimse deginmemis. Neden naked makine bakiyosunuz ? Ben olsam daha korunakli on tarafi daha yuksek makinelere yonelirdim. enduro yada sport touring gibi