Peki dediğin gibiyse hasar kaydı olupta rakamsız olanlar nasıl oluyor?
Aracımda 4 hasar kaydı var biri 160 tl tutarlı,diğer 3 tanesinde hiç rakam yok..
Kaskom yok trafik sigortası da karşı tarafın hasarını ödediği için o adamın masrafı o adama yazıldı,ama benim aracımın eski sahibi aracını cebinden yaptırdı diye mi rakam yok?
Kaskom olsaydı ben hatalıyım diyelim,benim aracın tamir bedeli benim plakama karşının bedeli de karşı aracın plakasına mı yazılacaktı?
Herkes her sigortacı başka bişey söylüyor. Net olarak bişey bilemiyoruz aslında...
ALINTIDIR :
''Sigortalar Birliğine sordum ve şu şekilde cevapladılar
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine 24/06/2014 15:21 de ilettiğiniz talebiniz incelenmiştir;
Hasar bilgileri merkezimiz sistemlerine sigorta şirketleri tarafından transfer edilmektedir.
Trafik sigortalarından açılan hasar bilgileri merkezimiz sistemlerine gönderilirken hasar tutarı
gönderilmemektedir.
Bunun nedeni ise; trafik sigortaları karşı tarafın hasarını karşıladığı için, karşı tarafa ödenen tutar bilgisi
verilmemekte olup, sadece kazaya karıştığını belirtmek için hasar olarak gönderilmektedir.
Kasko sigortalarından açılan hasar dosyalarında hasar tutarı belirtilmektedir. ''
Bu durumda sen kazaya karıştın evet, ama hasarını cebinden yaptırdın veya senin aracında hasar meydana gelmedi sadece karşıda hasar var. Böyle olduğunda kazaya karışmıştır yazar ama 0 tl hasar kaydı vardır. Vereceğim link üzerinden herkes kendi aracının tramer kaydını da (suçlu suçsuz durumu) hasarını da görebilir.
https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KazaTespitTutanagiSorgula.aspx