Nostalji...
Demirdöküm sobanın içinde, köz toplama kutusu üzerine maşayla yerleştirilmiş sucuklu veya kaşarlı ekmek mükemmel olurdu.
Bak şimdi aklıma geldi, aynısı fırında da olur yahu. "broiler" modunda sadece üst rezistans çalışıyor ve kıpkırmızı oluyor. Bizim ufaklığa yapayım bu sabah. İşe yaradı başlık iyi mi?
Valla süper oldu. Peynir kızardı, sucuk suyunu bıraktı, ekmeğin köşeleri kızardı. Deneme amaçlı sadece kendime yapmıştım, yarın sabah deneyince aklı gidecek bizimkilerin. Çok da çabuk hazır oluyor hem. İki dakikalık iş.
@TheDude, "E" yi ünlem olarak kullanmıştım. iRobot firmasının Roomba isimli aleti. $250 dan $950'a kadar modelleri mevcut. On küsür yıldır var. Çoook iyi. Ev pırıl pırıl sürekli. Kendi vakti gelince çıkıp tüm odaları süpürüp tekrar yerine gelip şarj ediyor kendini. Pil ömrü olan 1 saatte bitiremezse şarj olduktan sonra tekrar kaldığı yerden devam ediyor. Bitirince telefona rapor yolluyor. En yeni çıkanın şarj istasyonunda 30 kez toz çekmecesini boşaltabilecek bir hazne yapmışlar. Yani alet tamamen otomatik olmuş artık, hiç ellemeye gerek yok...
Küçük, çok yer kaplamiyor, yatak koltuk altına girebiliyor. Merdivenden düşmüyor. İstersen dijital bariyerler koyabiliyorsun (kedinin su kabı vs.) oraya ilişmiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:34 ----------
@fatih.met aynen katılıyorum. Soba hem uğraştırıcı, hem verimsiz, hem çevreye zararlı, hem de sağlıksız bir şey. Tek odayı aşırı ısıtıyor, gereksiz enerji israfı, odalar arası ısı farkı oluşuyor, kömür taşıma depolama vs. ayrı sorun, yanma verimli değil, duman temiz değil ve yaşam alanına çok yakın salınıyor, vs.