Bence tedbiren şimdiden yağlasanız fena olmaz.
Kafayı yiyeceğim pc den nasıl resim yüklüyorsunuz?Çözemedim; aradım aradım göremedim.
hizliresim.com sitesine gir, pc.den resim seç ve yükle, Forumlarbbcode kısmındaki linki kopyala ve buraya yapıştır.
Aslında onu bende düşündüm de , motoru kışın aktif kullanmiyorum.üzerindeki o kremsi yağı olduğu gibi duruyor. Onun üzerine bir de yağlayıcı sıkmak ne kadar doğru olur onu kestiremedim. Belki biraz km yapsam o yağ yoğunluğu gidecek ama kullanılmadığı için olduğu gibi bembeyaz duruyor
Eyvallah hocam
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:25 ----------
[url=https://hizliresim.com/JZXb4B][url]https://i.hizliresim.com/JZXb4B.png[/url][/url]
Benim motorumun kitapçığında da 90 numara yağ kullanımı uygundur diyor.Ben ikna oldum![]()
Benim kitapçıkta "Özellikle o ring zincirleri için tasarlanmış tahrik zinciri yağı" diyor, "yoksa SAE 80 veya 90 dişli yağı kullanın." diye devam ediyor. Kitapçığı da herkes okuyordur, yoksa nereden bileceğiz 90 numara dişli yağı da kullanabileceğimizi?![]()
Ben kendi adıma her türlü kullanım kılavuzunu okurum. Ama böyle durumlarda unutulup gittiği için, tekrar da okumadığım için akıldan çıkıyor demek ki. Ben Honda'nın tavsiyesine uyarım, 90 numara dişli yağı dediyse tamam. :cherry: Belki yağlama aralığını 200-30'de tutarım olur biter. O tüpteki fıffıs yağlara güvenmiyorum. Daha doğrusu yağa değil de uygularken kendime güvenmiyorum. İhtiyar işi elde fırçayla göre göre yaparım.
Uzak durayım diyorum ama sanırım artık elleri yağa batırmanın zamanı geldi ...
Tatlı su motorcusu olarak, sanırım ilk önce spreyli bir şeyle başlıcam ... neydi adı, hh mi, würth mü, bakcaz artık ...
Bir de arka teker kaldırma şeysi konusu var şimdi, tek yağla bitmiyor ki ... sürüp sürüp, veya (püskürtüp püskürtüp), öne geçip, iki iteleye öteleye yağlıcaz anlaşılan ...
Yemin ediyorum, bunun için servise 5 Lira 10 Lira fazla bırakmaya razıyım ... Hem zincir mincir yerinde mi diye de kontrol ederler... Da.. servis bakmıyor bu işe ... inceden temizliğe vaktim olmaz diyor... üstten püskürtüp tamamlıyor ...
Du bakalım ...
Evet gres o, ambalajın içinde koruma için. Gazyağıyla temizleyip iyice kuruladıktan sonra tercihiniz bir yağ ile yağlayabilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------
O gresin aynısı o ring'le korunan iç bölgede var (bire bir aynısı kullanılıyor...)
Yardımcı olduğunuz için sağolun. Ben o gresle aşağı yukarı 25-30 kilometre yol gittim acaba bir zararı olmuşmudur. Simdi ilk işim fırsatını bulduğumda, zinciri gaz yağı ile güzelce temizleyip gresten arındırmak ve sonra güzelce yağlamak.
Bir şey olmaz, iç kısımda kullanılan yağın aynısı olduğunu özellikle bu yüzden belirttim![]()
Ben kendi adıma her türlü kullanım kılavuzunu okurum. Ama böyle durumlarda unutulup gittiği için, tekrar da okumadığım için akıldan çıkıyor demek ki. Ben Honda'nın tavsiyesine uyarım, 90 numara dişli yağı dediyse tamam. :cherry: Belki yağlama aralığını 200-30'de tutarım olur biter. O tüpteki fıffıs yağlara güvenmiyorum. Daha doğrusu yağa değil de uygularken kendime güvenmiyorum. İhtiyar işi elde fırçayla göre göre yaparım.