Şu an iki japon bir çinli kullaniyorum.Çinli motor gayet guzel kullanilir hatta nasil kullanildigini bilmediğim japon alacağima sifir çinli almayi tercih ederim..
Çinli olarak Rks titanic 150 var 17500km de bende, tek marş beşyüz kilometre yol yapmazsa hediye ederim hayrina..Yol yaparken üzerinde dinlenebilirsin,fren süspansiyon güzel, yakit zorlamazsan uc civari, zorlarsan 3,50 ye yaklasir.90 la bayir çikarsin, 5.vites 40 km hizda git stop etmez..Üçüncü viteste kaldir stop etmez( örnek olsun diye verdim, bi kaç kez unuttuğum oldu).Fazla hız beklentin yoksa temiz araştır derim, r değil bendeki ayak marşsiz olan..3500- 5000 arası istiyorlar onumuz kiş denk getirirsin.Boyun uzunsa ergonomik gelmeyebilir, 1,75 e kadar depo dizlere güzel oturur..Gidin turu geniş, ne sert ne yumuşak bir motosiklet..
Kullanim şekli, isitmadan kullanmadim, yagini degistirdim zincirine iyi baktim..Fakat yağmur çamur,kar,asfalt toprak demedim, yari apaçi kullanimla tapagaza yakın yüzlerce kmlik yol yaptım bir kez şişmedi etmedi...Yaptığım masraf, elli liralık egzoz kaynağı iki yil once, bir yıl önce 100 lira akü değişimi, debriyaj balata değişimi v.s. standart bakim.. Motoru birkez yatirdim ışıklarda, pirinç kadar elcik tipaşı çizildi sadece..Önceden kuba kullandım yattı, farlar gösterge tamamen parçalandı, gidon tel gibi yamuldu,sabit olan pegler yamuldu, yaptırdım bi daha yattı gene far göstergeler falan full gitti..Z öne kullandım bi dönem, oturuş pozisyonu yatık ve kullanışsiz geldi ve on süspansiyonları aşırı yumuşak ve dengesiz buldum, gidon turu da biraz dar geldi..Elim kolum gibi rahat hissettirmedi motor...
Yani her çinli masraf çıkaracak diye bişey yok, alırken cebimde motor için ayırdığım üç ybr parası vardı, hemen arıza yapacak değil ya deyip şeklini şemalini beğenip aldım ybr alacağima ve umduğumdan da iyi cikti.( ikinci el kaybı japon dan fazla olacaktır. ) He yuzbin yol yol yapayım, ikinci eli iyi olsun gibi derdim yoktu, motora ayırdığım para cep harçlığı gibi biseydi o dönem benim için. .
Çinlilerin belli modelleri oluyor apache drift gibi yıllarca sorunsuz binilen modeller var keza cinliyor motorundan gayet memnunum, masrafini çok dert etme alacagin motor içine sinsin..