Motosikleti dik yokuştan çıkarmak.

Arkadaşlar yardımlarınız için, üşenmeden yazdığınız için teşekkür ediyorum. İyiki varsınız. Vinç olayına karar kıldım. Yapınca, resimlerini, imkan olursa videosunu yayınliyacağım. Sevgiyle kalın.

Bence oradan vazgeç arkadaşım....
Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeyecek diye bir söz vardır bana onu hatırlattı.)

ne uzamış konu ya. çok rahat bir şekilde motor oraya iner ve çıkar. inerken daha kolay çıkarken bir seferde çıkacaksın. yeterki durduğun an ayaklarını koyabilecek yerin olsun.

Benim bir teklifim var. Öneride bulunan arkadaşlar, önerdikleri yöntemleri birer kez uygulamalı gösterirlerse, çok daha net anlaşılır ve karar vermesi kolaylaşır fikir soran arkadaşın.

https://www.cebimotorsiklet.com/cebi-motordan-paketciye-en-ustun-performans.html#jp-carousel-238

şu ilanda arka tarafta bi rampa gözüküyor. o rampa resimlerden gördüğüm kadarıyla arkadaşın yeri kadar dik. bu rampaya çok rahat bir şekilde inilip çıkılıyorsa bence arkadaş hiç vinç ile uğraşmasına gerek yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------

reklam filanda sanmayın resim eklemeyi bilmiyorum diye ilandan örnek verdim

Gayrettepe ve civarındaki özellikle Fulya'dan Ortaklar'a çıkan efsane yokuş bile bunun yanında düz yol gibi kalır. Bu merdivenler herhalde 40-45 derece. Yazdığınızdan çıkan sonuç: Mümkün değil. Herkes akıl vermiş. Bir de oradan inip çıkan birisini görmeyi çok isterim. Buradan motosikletle inip çıkabileceklerini iddia eden arkadaşlar buralarda harcanmasın :) motokrosta çok iş yaparlar.

Sırf iş olsun diye inip çıkabilirim. Yeter ki o kaldırım taşını yarıya kadar alçaltalım. Hele beton dökülürse çok daha kolay ve zevkli olur.

Ben her gün daha yüksek basamaklı mermer merdivenden indirip çıkartıyorum ve en ufak sorun yaşamadım. Çok alçak bir motor değilse ve motor kontrolü motora binmeden rahat sağlanabiliyorsa (tecrübe) bence rahat inilip çıkılabilir. Zaten motosiklet kendi yapıyor işi, sadece fren gaz debriyaj kontrolü lazım.

Benim evin çıkışında da dik rampa var, bebek arabaları vs. için yapılmış oldukça dar. Benim mesafem müsait olduğu için binip 1. vitesde çıkıyorum.

Arkadaşlar yardımlarınız için, üşenmeden yazdığınız için teşekkür ediyorum. İyiki varsınız. Vinç olayına karar kıldım. Yapınca, resimlerini, imkan olursa videosunu yayınliyacağım. Sevgiyle kalın.

Manuel vinç uğraştırır sizi hocam. bir süreden sonra sıkılırsınız. Ancak siz manuel ile başlayın, zorlanınca elektrikliye gecersiniz. Ama manueli olduğu yerden sökmeyin derim. Bir sabah uyandığınızda elektrik kesik olursa manuel devam edersiniz.

Benim evin çıkışında da dik rampa var, bebek arabaları vs. için yapılmış oldukça dar. Benim mesafem müsait olduğu için binip 1. vitesde çıkıyorum.

[url]https://i.hizliresim.com/y6AVjn.jpg[/url]

Benim rampa ile nerdeyse aynı diklikte, ayrıca motorunda 150cc lik Hunk dan daha ağır ve rahat çıkıyorsun. Balkona vinç olayı iptal oldu çeşitli handikaplardan dolayı :) Bi inşaatçı arkadaş var o gelecek bugün, mekanı görecek. ona göre karar verecez. Ok derse yapacaz inş.

Son düzenleme:
Hele al bir motoru bağla ordaki demire zincir kilit + alarmlı disk kilidi + branda, rampayı onarmayı sonra düşünürsün. Oraya beton attırma kaldırımı düzeltme işi için para kalacak mı bakalım. Bütçeni aşmasın sonra. Kışlık ekipman kask mont vs var mıydı acaba.

Hele al bir motoru bağla ordaki demire zincir kilit + alarmlı disk kilidi + branda, rampayı onarmayı sonra düşünürsün. Oraya beton attırma kaldırımı düzeltme işi için para kalacak mı bakalım. Bütçeni aşmasın sonra. Kışlık ekipman kask mont vs var mıydı acaba.

artemis hocam, buralarda hırsız çok. Zaten çoğunlukla 100-150cc aralığındaki motorlardan kullanıyorlar bu semtte. Zincir, disk kilidi, hemen alır takarım sorun yok ama onları da kırabilirler. Gerçi hırsızlar çok prefosyonel değiller, çünkü daha önce arabamı çalmaya çalıştılar amatör bir yöntemle. Beton dökecek olan benim tanıdık. Oraya çok fazla para gitmez. Ekipman olarak sadece kask eksik, onuda istediğim zaman alırım.

Motosikleti
D400
aga çizime bakarsak muhtemel oradan çıkman için motora roket bağlaman gerekebilir.

fotoğraflara göre bakarsak, indikten sonra dönmek için yeterli alan yok, onu nasıl halledeceksin?

Merdivenden bi sekilde indin diyelim
Eger motoru içeri sokmaya calisirsan asil
Macera orada baslar😀

Benim önerim tünel yapmanız.

Mantıklı.

Yolun karşı tarafından kömürlüğe doğru kazın.Ana yolun altından merdivenlerin oraya motorun sığabileceği şekilde bir tünel açın.Ama kazı işini geceleri yapmanızı tavsiye ederim.Bu sayede 60 derecelik açı 30'a felan düşmüş olur.Rahat giriş çıkış olur.Orası belli yoğun bir yer.karşıdan karşıya geçmek isteyenler için alternatif olur.Hatta tünelin girişlerine umumi tuvaletlerde kullanılan 1 lira at geç sistemi de koyarak kendinize ek gelir yaratabilirsiniz.Ancak bedavaya geçmeye çalışanlara önlem alabilmeniz için güvenlik koymanız şart.Bu sayede motorunuza da ekstra güvenlik sağlamış olursunuz.Yalnız gece ve gündüz olmak üzere 2 güvenlikçi işe almanız gerek.1600 asgariden işe alsanız sigortaları felan derken toplamda aylık 2 kişi 4000 bine mal olur.Hadi 1 ayda tünel kullanımından parayı çıkarsanız desek,kar bırakmasa bile motorunuzu kömürlükten rahatlıkla çıkarabilir ve ekstra güvenlik sağlamış olursunuz.Vinç işine felan girmeyin bence bu daha iyi.Bi değerlendirin.

aga çizime bakarsak muhtemel oradan çıkman için motora roket bağlaman gerekebilir.

fotoğraflara göre bakarsak, indikten sonra dönmek için yeterli alan yok, onu nasıl halledeceksin?

Binanın sağ tarafında da kömürlüğe inen merdivenler var. Orası daha eğimli. Oraya olur dedi inşaatçı arkadaşım ama kaldırım taşı işi bozdu. Kaldırıma dokunamayız dedi. Kaldırım taşı çok dik olmasaydı yapabilirdik. Ama orası işi bozdu. Arkadaş çelik ve kalın zincir al dedi ama abusun milyarlık zincirlerinden almak lazım. Onlarada o kadar para veremem.

Binanın sağ tarafında da kömürlüğe inen merdivenler var. Orası daha eğimli. Oraya olur dedi inşaatçı arkadaşım ama kaldırım taşı işi bozdu. Kaldırıma dokunamayız dedi. Kaldırım taşı çok dik olmasaydı yapabilirdik. Ama orası işi bozdu. Arkadaş çelik ve kalın zincir al dedi ama abusun milyarlık zincirlerinden almak lazım. Onlarada o kadar para veremem.

vinç zinciri iyidir hem ucuz hem sağlam

Benim rampa ile nerdeyse aynı diklikte, ayrıca motorunda 150cc lik Hunk dan daha ağır ve rahat çıkıyorsun. Balkona vinç olayı iptal oldu çeşitli handikaplardan dolayı :) Bi inşaatçı arkadaş var o gelecek bugün, mekanı görecek. ona göre karar verecez. Ok derse yapacaz inş.

Kaldrım olayı sorun değil. Kaldırıma yapacağınız o kadar müdehaleye kimse bir şey demez. Eğim bu ise indirmek ve çıkarmak çocuk oyuncağı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar