Hiç kimse de 'Kardeşim varsayalım oradan inip çıkacak rampayı yaptın. Sen de çok iyi sürücüsün. Peki senin bu motosikletin o rampanın dibinden hiç hız almadan yukarı tırmanabir mi?' diye sormamış. Dengeyi, ayağının yere basmasını geçtim, duvar gibi dik rampaya olduğu yerden nasıl kalkış yapıp çıkaracaksın gerçekten çok merak ettim.
Bu sıralar geçici olarak kuryelik yapıyorum ve her gün mecidiyeköyde bu diklikte rampaları çıkıp iniyorum. Lastik yere tutunduğu sürece 125'lik bir motor bile bu rampayı çıkarır. Asıl sorun lastiğin yere tutunması. Bu açıdaki bir yokuşta yokuşun altında kalan tekerden kuvvet almak zorunludur. Mesela buradan aşağı inerken arka fren kesinlikle yetmez birinci viteste motor freni yaparken ön freni de yavaşça sıkmak zorunda. Eğer acemilik yapıp ön frene dokunmaz ve panikle arka frene asılırsa kaya kaya aşağı doğru hızlanır ve düşer.
Aynı sorun yokuşu çıkarken de olabilir. Çıkarken yokuşun ortasında durursa ön fren kesinlikle yetmeyecek ve geriye doğru kayacaktır. Bu sırada iki ayağı da yerde olursa arka frene basamayacak ve geriye doğru düşecektir.