Selam gençler.
2011 model 50 bin km de CBF 150 var. 2013 yılından beri motor bende. Aküsünü hiç değiştirmemiştim. 2 hafta önce motor gıy gıy yapmaya başladı çalışırken biraz zorlanıyordu. Neyse dedim artık akü ömrünü doldurmuş bi tane aldım. Taktım. Dokunduğum anda motor çalışıyordu. Sonra 2 hafta sürdüm bi sabah marş hiç dönmüyor. Ama röleden tık tık sesi geliyor. Dedim herhalde marş motoru gitti.
Neyse sonra gittim bi tamirciye göstermeye, aküyü cihaz ile ölçtü sıkıntı yok sonra bi akü getirdi direk marşa deydirdi. Dedi ki rölede veya kablolarda sıkıntı olsa bak direk marş motoruna bağladığında dönmesi gerekiyor dedi. Ama hiç ses yok sanki orda yok. Marş motoru değişmesi lazım dedi
Sonra aradı bir iki honda bayini marş motoru 225 230 tl dediler.
Yan sanayi alma, orjinal al falan diyor. Neyse sonra dedim adama kömürü bitmiş olmasın dedim. yok dedi. ok dedim ben netten sipariş verecem dedim yeni marş motoru çünkü nette orjinal 180 yl ye falan vardı.
Geldim iş yerine 25 tl ye kargo dahil CBF150 için marş kömürü kitini sipariş verdim. Geldi.Bu iki videoyu izleyerek bir iki püf noktasına da bakarak yeni marş motorunu söktüm. İçindeki kömür sıfırı görmüş. Bitmiş. Yenisi taktım. Ve motor marşa dokunur dokunmaz hemen zank diye çalışıyor.
Uzun lafın kısası bu tamirciler çok mu salak yoksa gerçekten her önüne gelen kendi çapında tamircilik mi oynuyor. Bana işçilik dahil 250 300 tl ye mal olcak şeyi ben 25 tl ye halettim.