ben hep teknik verili resmi sayılarla rakamlarla konuşurum hiç bir zaman egolarımı kişisel fikirlerimi işin içine katmam.. dersenki bu kişisel duygusal görüşün fikrin onun bile öyle olmadığını sayısal verisel rakamlarla kanıtlarım..
yukarda hondanın satış rakamlarını verdim türkiyede ki resmi rakamlar.. 2017 ve 2018 .. 2017 de 4800 adet satmış en yakın akranları 2100 ve 2500 adet satmış.. yani arada iki misli nerdeyse fark atmış honda.. 2018 de 5148 adet satmış rakibi olan küba 5765 tane satmış diğer akranıda 3900 adet satmış .. yani satışda gerilemiş ve satışda bir akranı geçmiş diğeri nerdeyse yetişmiş.
şu satış rakamlarına ve türkiye manzarasına bakıp gelir gider vergi bakım yedekparça ötv yakıt fiyatı bunlara bakıp üstelik yüksek faiz oranlarından ötürü bu saatten sonra bankalardan artık kredi çekilemiyceğinide öngörüp yani bu saatten sonra motor alıcak adam gider ancak peşin parayla alır insanlardada sıcak para yok olanda saklıyor ne olur ne olmaz diye....
2019 da özellikle yeni gelen modellerede bakıp.. mondial zontez benelli çok sağlam modellerle geliyor... 2019 da hondanın satışlarda dahada geriliyceğini görmek analiz etmek zor bir şey değil..
türkiyenin 2019 da genel dünya ekonomileri ile beraber dahada dar boğaza giriceği söyleniyor.. Böyle bir ekonomi içinde dünyanın en pahalı nerdeyse vergisi ile dünyanın en pahalı yakıtı ile hala türkiye ye 600 lük 800 lük 1000 lik motorlar getirtip hala ellerinde kalan 2015-2016-2017 den kalma sıfır bayilerde galerilerde sandıkda bekleyen motorlar olduğunu düşünürsek pazar araştırması yaptırıyordur demek bana komik geliyor..
şöyle diyim onu sayısal satışda geçen küba nın 250cc üstü bir motoru bile yok ona rağmen geçmiş birde adamlar 250c.c üstü motorlar getirtseler demek artık düşünemiyorum gerisini..
Honda küçük hacime inmiyor en azından türkiyede ama akranları yüksek hacimlere çıkmaya başladı.. küba zaten benelli ile yüksek hacimde güzel satış rakamları yakaladı onun devamıde gelicekdir , mondial rx3 serisinin 380cc lik rx3s modelini getirtiyor 2019 da mondial zaten cfmoto,zontesi de getirtiyor .. bajaj 400 lükleri getirtti bakalım yeni rs600 ve naked versiyonunu getirticekmi..
Benim yukarda yazdığım her şey verili ve realitelere dayalı.. dersenki vergi çok düşük benzinde 1 tl yalan söylüyorsun kredi faiz oranları falanda sıfıra yakın hiç yalan söyleme o satış rakamlarıda kandırmaca oyun tamam pardon der susarım