Motorunuz ruzgar alan bir motor degil on caminiz vs. var. Mayıs sonuna kadar kıslık mont giymenizin imkanı yok. Ben ankarada 4 mevsim mont kullanıyorum kar yağarken bile giydim içine bir polar giyip direk giyiyorum. Çok abartırsanız da terlemeye bağlı hasta olucaksınız sonbahar ve ilkbaharda. Güzel bir yağmurluk takımı alıp, 4 mevsim montu almanızı öneririm. Hem çıkarılabilir olması vs. size çok kolaylık sağlar.
Rotanız 50 60 km değilse kışlık monta gerçekten gerek yok. 4 mevsim mont kışın kullanılabilir yazın kullanılamaz (kışın kullanılamaz diyenlerin daha çok kısa olan mont tipleri kullanıp belden üşüyen insanlar olduklarını düşünüyorum.) Ama kışlık montu sadece kışın kullanabilirsiniz. Durumunuz varsa kışlık, yazlık bir de 4 mevsim tabiki en ideal seçim olur.
20 km tek yön olmak üzere günde 40 km yol yapacağım. bu yüzden arada kaldım, hem 4 mevsim hem kışlık biraz bütçeyi zorluyor. Ama yazlık montu kullanıyorum şu an, kat kat giyinmek sıkıcı olmaya başladı.
4 mevsim mont öneren var, kışlık mont öneren var. Kafam çorba gibi oldu, ne yapacağım hala karar veremedim.
4 mevsim mont öneren var, kışlık mont öneren var. Kafam çorba gibi oldu, ne yapacağım hala karar veremedim.