...
2.000 km de 10.000 tlye 1 tane var burda.Yedek parça durumu servis ücretleri nasıl?
Abicim, başlangıç yapacaksın, öğreneceksin, sağa sola sürteceksin...
Sen BN125 boyuma uygun değil deyince aslında daha dikkatli incelersen hem boyuna uygun hemde sele yüksekliği, motor ağırlığı, çanta, dur kalkı çok yerde ayakların yere tam basması gibi önemli şeylere dikkatini çekebilmek için resmi koydum.
Şahsi fikrimi sorarsan BN125 sana çokta uygun değil. Koruma demiri yok. Yaptırayım desen takılabilecek bir yerde yok. O yüzden en ufak bir yan yatmada hasar alacaktır. Tekrar hatırlatayım birde şu rodaj var. Ben bitmedi diye sıkıldım mesela.
Benim ilk motorum 1980 veya 81 de Fransız malı iki zamanlı 3 vitesli Motobekaneydi. Yanlış hatırlamıyorsam 69 veya 71 modeldi. Yaş 18, öğrenciydim senin gibi. Motor ikinci eldi. 200 Alman markına almıştım. Hergün enaz 50 km yol yapardım okula gidip gelmek için.
Daha bayıra her yola girer çıkardım. Bir yıl kullanıp yine 200 marka satmıştım. Yağ değişimi dışında hiç bir masrafım olmamıştı.
Babana burayı okut, ikna et. Çıtanı biraz düşür. Malum sahibinden sitesinde 5-6 bin liraya temiz Honda CB125 motorlar var. Bölgende servisi de var. Bir sorun çıktığında hallettirirsin kolayca. Motordan soğumazsın. Kullan bir yıl tecrübe kazan. Seneye istediğin motoru alırsın.
Bu arada asıl öğreneceğin şey motoru kullanmak değil.
Asıl, yolu ve trafiği okuyarak motorunu en uygun şekilde yönlendirmeyi öğreneceksin.
Bunu aklından çıkarma.