Kuru asfalt motosikletçisi

Herkese selam, motosikletimi sadece keyif için kullanıyorum. Hafta içi, hafta sonu fırsat buldukça bir saat, iki saat binmeye çalışıyorum. Hava kuru olduğu zamanlar kullanıyorum sadece. İster 40 derece olsun, ister 10 derece fark etmiyor. Yağmurlu havalarda çıkarmıyorum. Keyif için bindiğimden, benim için pek anlamı yok yağmurda kullanmanın.

Kış geldi gelecek. Büyük ihtimalle haftada bir, belki 15 günde bir kuru hava yakalarsam kullanırım. Onun dışında yatacak. Kapalı yerde durduğu için sorun yok ama, aklıma akü işi takılıyor sürekli. Yerinde çalıştırmak istemiyorum. Doğru dürüst yağlama yapması için, 10-15 dakika da olsa sürmek lazım. Akü boşalmasın diye fırsat buldukça çıkaracağım.

İçinizde bu şekilde kullanıp, kış için uzun süre yattığında tedbir alan var mı? Mesela akü için özel bir şey yapan, ya da benzer şekilde 15-20 gün yatırıp, bazı konularda önlem alan?

Akü şarj aletiyle iş çözülür. Smart almaya dikkat edersen Akün için iyi olur :mrgreen:

Motor çalıştığı muhlet yağlama yapar viteste olsun olmasın. Hem yagda kotu bir hale gelmez çalıştırılan motorda cunku açılan yag eskir

Aküyü söküyorlar genelde. Ortalama ayda bir gezerim dersen aküyü sökebilirsin abi. 2 haftada bir olursa sök tak eziyet olabilir. Baska da birseye gerek yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam onun gerçek ismi tatlı su motorcusu :) bende öyleyim.yağmurda binmem korktuğumdan değil üstüm başım sırılsıklam oluyor motor montu zaten sürekli yıkanması sakıncalı ayrıca ertesi gün hava güzel olduğunda bu sefer bu yüzden süremiyorsun.ayrıca gereksiz risk bence.15 20 günde aküye bir şey olmaz.bir marş bassan bile yeterlidir 2 haftada 1.ben en fazla 20 gün yatırdım r25i.tek marşta da çalıştı her motorum da bu şekilde oldu.40 gün yatırıcam falan dersen akü çıkartıyorlar şarja veriyorlar bu şekilde saklanıyor motorcularda.yanlız yağmurda da başka oluyor her motorcu bunu tadması lazım:cat:

Motosikleti, varsa orta sehpaya yoksa arka standa almak, ön tekerin altına bir kütük veya karton koymak, akü bağlantılarını sökmek, benzin deposunu dolu bırakmamak benim almayı düşündüğüm önlemler. 10 günde bir çalıştırmayı düşünüyorum onun dışında o yüzden akü bağlantılarını sökmem herhalde.

Bu arada karda kışta yağmurda sürmeyenler ben motorcuyum demesincilere ayrıca tutuluyorum yapmayın şu muhabbeti artık babuş :bestmt:

Bende sıkıldım yağmur'da motor sürmekten. Kocaeli'nde MT-09 ile sıkıntı yaşamazsın tabi fakat gel bakalım İstanbul E5'te akan derelerin içinden geçerken, metrobüs yolundan gelen o suları suratına yerken dene birde :)

Bir metrobüs ne kadar sert su fırlatıyor bilir misin??? :salut:

Hiç duymadığım bir eleştiri. Bu da başka bir bakış açısı. Ya ne olsaydı :) Kuba?

eleştirmek haddim değil , Kuba da olsa Cg de olsa 2tekerdir iş görür ama kısa süreli bineceksem 1000 lik birşeyler bakarım , yani biraz gazı sıktın mı uzasın isterim , Nc bu anlamda pekde keyif veren bir makinaya sahip değil..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Herkese selam, motosikletimi sadece keyif için kullanıyorum. Hafta içi, hafta sonu fırsat buldukça bir saat, iki saat binmeye çalışıyorum. Hava kuru olduğu zamanlar kullanıyorum sadece. İster 40 derece olsun, ister 10 derece fark etmiyor. Yağmurlu havalarda çıkarmıyorum. Keyif için bindiğimden, benim için pek anlamı yok yağmurda kullanmanın.

Kış geldi gelecek. Büyük ihtimalle haftada bir, belki 15 günde bir kuru hava yakalarsam kullanırım. Onun dışında yatacak. Kapalı yerde durduğu için sorun yok ama, aklıma akü işi takılıyor sürekli. Yerinde çalıştırmak istemiyorum. Doğru dürüst yağlama yapması için, 10-15 dakika da olsa sürmek lazım. Akü boşalmasın diye fırsat buldukça çıkaracağım.

İçinizde bu şekilde kullanıp, kış için uzun süre yattığında tedbir alan var mı? Mesela akü için özel bir şey yapan, ya da benzer şekilde 15-20 gün yatırıp, bazı konularda önlem alan?

15-20 günde aküye hiç bir şey olmaz. 2-3 ay yatıracaksanız aküyü söküp evinize çıkarın. Yada en kötü kutup başlarını söküp motor üzerinde bırakabilirsiniz.

Akü şarj olsun diye motoru arada çalıştırmanıza gerek yok. Yukarıda yazılanları uygulayın yeter.

eleştirmek haddim değil , Kuba da olsa Cg de olsa 2tekerdir iş görür ama kısa süreli bineceksem 1000 lik birşeyler bakarım , yani biraz gazı sıktın mı uzasın isterim , Nc bu anlamda pekde keyif veren bir makinaya sahip değil..

Doğru olabilir. Ama NC bence iyi hızlanıyor ve keyifli. Kötü tarafı, karakteri yok. Ne enduro ne turing. Bir de çok çirkin :) ama seviyorum.

Çirkin olur mu hiç ya, gayet de yakışıklı bence NC750x serisi. Sen çirkin görmemişsin, gel birde NC750d integraya bak çirkin gör :)

Şaka bir yana elbette her insanın kullanım tercihleri başkadır, saygı duymak lazım. Yok efendim yağmurlu karlı havada binmeyen motorcuyum demesin muhabbeti de bi bitmedi hala. Motorcu demeyelim de ne diyelim Mahmut mu diyelim? :p Adam binmez, binmek istemez, zorla mı yaw?

Bu gerçek motorcu laflarını edenleri gören de kar yağdığı gibi motorunun üstüne atlayıp toros dağlarının zirvesine tırmanan, ok-yay ile geyik avlayan, avladığı geyiği odun ateşinde pişirip koskoca bir butu tek başına yiyen, yetinmeyip dağda yakaladığı ayıyla güreşip yenen, sonra da motoruyla zirve zirve dolanan kişiler olduğunu zannedecek.

Kimi haftada 1 saat biner ve o keyif o kişiye 1 hafta yeter, kimi her gün sabah akşam saatlerce biner yine de keyfine doyamaz. Ötekileştirmeyi bırakıp ortak paydada buluşmak lazım artık.

Lafı çok uzattım yine konuya döneyim hemen; akü diyorduk, haftada 1 marş basıp az çalıştırırsan, kuru havada da 2 tur atarsan hiçbir sorun olmaz :)

Çirkin olur mu hiç ya, gayet de yakışıklı bence NC750x serisi. Sen çirkin görmemişsin, gel birde NC750d integraya bak çirkin gör :)

Şaka bir yana elbette her insanın kullanım tercihleri başkadır, saygı duymak lazım. Yok efendim yağmurlu karlı havada binmeyen motorcuyum demesin muhabbeti de bi bitmedi hala. Motorcu demeyelim de ne diyelim Mahmut mu diyelim? :p Adam binmez, binmek istemez, zorla mı yaw?

Bu gerçek motorcu laflarını edenleri gören de kar yağdığı gibi motorunun üstüne atlayıp toros dağlarının zirvesine tırmanan, ok-yay ile geyik avlayan, avladığı geyiği odun ateşinde pişirip koskoca bir butu tek başına yiyen, yetinmeyip dağda yakaladığı ayıyla güreşip yenen, sonra da motoruyla zirve zirve dolanan kişiler olduğunu zannedecek.

Kimi haftada 1 saat biner ve o keyif o kişiye 1 hafta yeter, kimi her gün sabah akşam saatlerce biner yine de keyfine doyamaz. Ötekileştirmeyi bırakıp ortak paydada buluşmak lazım artık.

Lafı çok uzattım yine konuya döneyim hemen; akü diyorduk, haftada 1 marş basıp az çalıştırırsan, kuru havada da 2 tur atarsan hiçbir sorun olmaz :)

Fırsatım olsa sürekli binerim ama kuru havalarda :)

ben iki kıştır 10-15 günde motoru kışın çıkarır 15 -20 dakika gezerim.böylece akü kendini sarj eder.
bu kışta öyle yapacagım.uzerindeki orjinal akü ve halen canlı

En temizi şarj aleti almak. Akıllı olanından dolunca şarjı keseninden. Ben geçen sene aldıydım 182 tl kampanyaları takip edip ucuza alınabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar