Mondial Mondial Rx3 Enduro Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Mertcan biz onu Bursaliali abiyle araştırdık
Slow ve fast ayarı var amortisörde
hem önde hem arkada tek olanda mantık aynı
Amortisörün sertlik veya yumuşaklığını ayarlamıyor
Amortisör yaylandığında geri yerine gelme hızını ayarlıyor.
Mesela gezi için süreceksen slow tarafa çeviriyorsun. tıs tıs gidiyor yavaş yavaş yaylanarak
spor süreceksen fast tarafa çeviriyorsun daha hızlı tepki veriyor
hepsi bu

çok teşekkür ederüm takoz gibi bunun amortisörleri maşallah :) bunun ayarı kaç tur sağa sola acaba

Çınar orijinali 118 bakla , farklı dişli takarsan zincir boyu değişebilir . Hava filtresi yıka yıka kullan durumu . Çok ağır arazide , çok uzun süre
kullanmadıkça hiç bir problem olmaz. Adanalı nikli Bora kendi evosuna taktı ve fotolarını paylaşmıştı . Bora'nın profilinde teli de var . Çekinmeden
arayabilirsin. Hatta selamlarımı da eklersen daha da iyi olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:11 ----------

Ön cam ilavesi için.

Merhabalar, bir kaç sorum var. Bazıları sayfada konuşulmuş lakin tam cevaplar bulamadım.
-Bizim ön balatanın ölçüleri nedir? Ebc veya Brenta da uyan model hangisi bilen var mı?
-Zincir bakla sayısı kaç? (110 diyen var 118 diyen var)
-https://www.**********.com/CRF-250-L-On-Cam-2013-2018,PR-2637.html (gp kompozit) Bunun gibi bir ön cam takmayı düşünüyorum, delikler kolayda eğer kıvrımlar uymazsa kırmadan esnetip bizim camın şekline uydurabilmenin bir yöntemi var mı?
-Daha kaliteli (uyumlu) hava filtresi ne var?

Kazasız belasız sürüşler. (Ben fırtınadan 2 gündür binemedim).

Benimde kafam karışmıştı, zincir bakla sayısı konusunda. zincirin bir baklaya ip sarıp saydım. 110 bakla çıktı.

ön balata EBC var. ancak Türkiye de ben bulamadım. FA664 diye geçiyor.
Bajaj ns200 ön fren balatası olur deniyor. ancak sırttaki tırnakları yok. olur mu bilmem. kodu brenta ft3027

ön cam malzemesi polikarbon cam (pleksi) ısıl işlemden sonra uygun kalıplarda şekil alıyor. ben denemedim ancak, eski camı kalıp olarak kullanıp yeni cam ısıtıldıktan sonra eski cama tutturularak şekil verilebilir. iki malzeme yapışmaması için araya folyo gibi şeyler koyulabilir.

kolay gelsin.

Benimde kafam karışmıştı, zincir bakla sayısı konusunda. zincirin bir baklaya ip sarıp saydım. 110 bakla çıktı.

ön balata EBC var. ancak Türkiye de ben bulamadım. FA664 diye geçiyor.
Bajaj ns200 ön fren balatası olur deniyor. ancak sırttaki tırnakları yok. olur mu bilmem. kodu brenta ft3027

ön cam malzemesi polikarbon cam (pleksi) ısıl işlemden sonra uygun kalıplarda şekil alıyor. ben denemedim ancak, eski camı kalıp olarak kullanıp yeni cam ısıtıldıktan sonra eski cama tutturularak şekil verilebilir. iki malzeme yapışmaması için araya folyo gibi şeyler koyulabilir.

kolay gelsin.

Yurtdışı bir forumda Ebc Fa185 uyar diye bişeyler okumuştum, ama bizde bunu aratınca net bir bilgi yok uyup uymadığına dair.

Yurtdışı bir forumda Ebc Fa185 uyar diye bişeyler okumuştum, ama bizde bunu aratınca net bir bilgi yok uyup uymadığına dair.

EBC nin dökümanda FA664 94,05x32,05x7,97mm ölçülerinde. Uyumlu model olarak sadece "CSC Rx3 Cyclone 250" yazıyor.

FA185 94x34,2x7,5 mm ölçülerinde. Üst de tek tırnak var. Uyar mı? uyabilir.

bazen bitim kaynıyor diyorum manuele döniyim düşük cc az yakan bir şey olsun versys300 ün fiyatı düşük olsa dakka düşünmemde pahalı bu rx3 lerin euro4 leri iyi oda biraz pahalı geliyor ikinci elde 14-15 e olsa aklımı çelmiyor değil bu sizin motordada korkum hala şu stop etme sorunu varmı yenilerdede birde yakıtı az yakan rx3 görmedim her kes 4.5-5 civarlarında yakıyor .. tek silindir 250c.c bir motor için bence çok fazla.

bazen bitim kaynıyor diyorum manuele döniyim düşük cc az yakan bir şey olsun versys300 ün fiyatı düşük olsa dakka düşünmemde pahalı bu rx3 lerin euro4 leri iyi oda biraz pahalı geliyor ikinci elde 14-15 e olsa aklımı çelmiyor değil bu sizin motordada korkum hala şu stop etme sorunu varmı yenilerdede birde yakıtı az yakan rx3 görmedim her kes 4.5-5 civarlarında yakıyor .. tek silindir 250c.c bir motor için bence çok fazla.

2016 model,8 bindeyim şu an, 10 aydır biniyorum, stop problemi yaşamadım. Her yakıt alışımda odometreyi sıfırlarım, Antalya şehiriçi yakıt tüketimim 4 litre, bazen 3,9-4,05. Ha bence 4 te çok ama, ne yapalım alet cüsseli ve ağır.
Bu arada ben de Versys i çok bekledim, fiyatı açıklandı vazgeçtim, bu günlerde neredeyse sıfır bir araba parsı olmuş.

aslında bunun 300-350cc lik upgrade bore kiti falan olsa daha az yakar gibime geliyor. düşük devirde alet daha fazla güç üreticekdir.. son süratide artar o oranda.

https://advrider.com/f/threads/zongshen-nc250-300cc-kits-zongshen-parts-or-chinese-bike-parts.1313013/

yalnız burda sizleri ilgilendiren bir şeyde var .. adam abs upgrade kit de var demiş yani abs olmıyan rx3 ü abs li yapmakdan bahsetmişki bu sizler için harika olur bence.. "even ABS or a big front disc upgrade available for the RX3"

Önce kullanılıp bilgi edinilmesi gerek o yüzden beklemek lazım. Çünkü bu parçalar hayatı önemde

orda bence önemli bir bilgi var ki motorlarınızın abs li olan versiyona çevrilebiliyor olması bu bir bilgi..

bu satan adamda sanırım zaten zongshen den orjinal abs kitini alıp satıyor yani abs li versiyonla aynı sensör kaliper beyin artık ne varsa komple onu satıyor.. aslında böyle bir şey varsa bunu mondial kendi bir ek donanım olarak satsaya yada motor sahipleri talep etse böyle bir şeyin varlığından mondiali bilgilendirse..

hem mondial kendi de para kazanır hem servislerinede para kazandırtır hemde sizin alıcağınız rakamdan direk fabrikadan alıcağı için çok daha ucuza alır ve satar..

orda bence önemli bir bilgi var ki motorlarınızın abs li olan versiyona çevrilebiliyor olması bu bir bilgi..

bu satan adamda sanırım zaten zongshen den orjinal abs kitini alıp satıyor yani abs li versiyonla aynı sensör kaliper beyin artık ne varsa komple onu satıyor.. aslında böyle bir şey varsa bunu mondial kendi bir ek donanım olarak satsaya yada motor sahipleri talep etse böyle bir şeyin varlığından mondiali bilgilendirse..

hem mondial kendi de para kazanır hem servislerinede para kazandırtır hemde sizin alıcağınız rakamdan direk fabrikadan alıcağı için çok daha ucuza alır ve satar..

Mondial bildiğim kadarıyla kayyum atandı fetö muhabbeti yüzünden :) bizler servis'e parçada daha iyi bir noktaya geleceğini düşünürken bu versiyon sayesinde tam tersine parça bulmada sıkıntı yada fahiş fiyatlarla millete öpme çabasına girildi oksijen sensörü fiyatını gören demek istediğimi anlayacaktır. Tabi bir çok araç üreticisinin parçası uyumlu ama genede mondi efendi zamanında çokça eleştirdiğim kuralkan efendi gibi yanlış bir politika noktasına gitmekte. Belki benim için geçerli olan bu yanlış politika deveyi iten insanı ittiriveren şeklinde daha doğru bir politikadır bilemiyorum.

Hayırlı Cumalar Forum ahalisi,

Zincir çeşitlerine ve modellerine bakıyorum da,

Bizim Kocaoğlanın zinciri forumdan okuduğum kadarıyla Ali abinin dediği gibi 118 bakla ve 520 ölçüsünde

Bu 520 nin yanında da harfler var ama onun ne olduğunu çok fazla anlamadım.

RX3 için zincir arattığımızda her zamanki gibi Kalyoncu Motorda var zincirin üzerinde aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere CHOHO 520HO yazıyor.

Demek ki zincir 520 x 118 ölçülerinde bir zincir ve Kalyoncudaki fiyatı 485 lira

Şimdi ben 520 ölçüsünde yine kalyoncuda başka bir zincir buldum (MCT 250 zinciri) fiyatı 123 lira

https://www.kalyoncumotor.com/CHOPPER-MCT-SEYHAN-RAMZEY-JINLUN-520-ORINGLI-ZINCIR,PR-5730.html

MCT nin bakla sayısı araştırmama göre 128

bu zincirden 10 bakla söksek elimizde 520 x 118 oringli zincir olmuş olmaz mı ?

Şimdi bunu daha önce denemiş bir arkadaş varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Zira 123 lira vermek 485 lira vermekten daha iyidir diye düşünüyorum.

Tekerinize taş değmesin

Saygılar.

Hayırlı Cumalar Forum ahalisi,

Zincir çeşitlerine ve modellerine bakıyorum da,

Bizim Kocaoğlanın zinciri forumdan okuduğum kadarıyla Ali abinin dediği gibi 118 bakla ve 520 ölçüsünde

Bu 520 nin yanında da harfler var ama onun ne olduğunu çok fazla anlamadım.

RX3 için zincir arattığımızda her zamanki gibi Kalyoncu Motorda var zincirin üzerinde aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere CHOHO 520HO yazıyor.

Demek ki zincir 520 x 118 ölçülerinde bir zincir ve Kalyoncudaki fiyatı 485 lira

[url]https://i.hizliresim.com/3zrndj.jpg[/url]

Şimdi ben 520 ölçüsünde yine kalyoncuda başka bir zincir buldum (MCT 250 zinciri) fiyatı 123 lira

https://www.kalyoncumotor.com/CHOPPER-MCT-SEYHAN-RAMZEY-JINLUN-520-ORINGLI-ZINCIR,PR-5730.html

MCT nin bakla sayısı araştırmama göre 128

bu zincirden 10 bakla söksek elimizde 520 x 118 oringli zincir olmuş olmaz mı ?

Şimdi bunu daha önce denemiş bir arkadaş varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Zira 123 lira vermek 485 lira vermekten daha iyidir diye düşünüyorum.

Tekerinize taş değmesin

Saygılar.

motor kaç binde birde zinciri değiştirme sebebin ne

motor kaç binde birde zinciri değiştirme sebebin ne

motor henüz 13 binde zincir de biraz gevşek gibi geririlebilir tabii ki ama yine de yumurta dayanırsa bir gün hazırlıklı olmak istedim :))

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------

520 nin sonundaki H ve O harflerinin de sırrını çözdüm. :) H daha etli anlamına geliyor O ise O ringli demek

Değerli Evo sahipleri,

Bugün motorumu sattım. Bu zamana kadarki destek ve bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler.

Fuar sonrası yaza yaza doğru alacağım motosiklet tekrar.

Bu süreçte arabaya devam.

Tekeriniz düz bassın

hayırlı olsun mutsuzdun zaten umarım parasal kayıp yaşamamışsındır.

Aldığım paraya sattım. Sisler ve lastikler hediyesi oldu diyelim :)

Motordan yana pek mutlu olmadım dediğin gibi ama kullanıcılarından yana çok mutluyum. Herkes çok ilgili ve yardımsever. Özellikle Bursalıali abi hakkını helal etsin :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar