Emeğinize sağlık, en baştan beri imrenerek takip ediyorum, benim de hep hayallerimde benzer projeler var ama maddiyat, zaman gibi sebepler engel oluyor, inşallah bir gün olur diyorum. Bize de sizin gibi bu tür projelere başlayıp neticelendirenleri tebrik etmek düşüyor. Tekrar emeğinize sağlık diyerek yeni projenizi merakla bekliyorum.
Dediğiniz gibi maddiyat her an bir duvar gibi karşımıza çıkıyor, lakin doğru bakmayı bilirsek bir yerlerden buna da çözüm bulabiliyoruz. Mesela vatandaş günde bir paket sigarayı hiç ediyorsa bu günde min 10TL duman oluyor demektir ki ayda 300 TL yapar. Yılda 3600TL, asgari ücretle çalışan biri yılının iki ayını sözde keyif için içtiği sigara için çalışıyor. Onun yerine eline bir mini avuç taşlama, mesela dremel alsa (-300 TL) birkaç tane de taş toplasa evde taşı oyup zaman geçirse, kafayı sigarayla değil de onunla dağıtsa... Yapıcı olsa...
Maddiyat kısmı bir şekilde ite kaka da olsa aşılabiliyor. Tabi ki ucuz demiyorum ancak ulaşılmaz da değil. Zaman konusu da benzer durumda. Mesela TV karşısında harcadığınız zamanı hiç ölçtünüz mü? Günde kaç saatimiz oturup bir ekrana boş bakılarak geçiyor. Benim evimde televizyon yok. Siz de bir gün televizyonu açmayın, kural olsun o gün kesinlikle açılmasın. Bakın neler göreceksiniz, ne muhabbetler ne sohbetler dönecek. Ne kadar çok boş vaktimiz varmış da haberimiz yokmuş diyebileceksiniz.
Tabi ki bunlar size özel değil, genel durumumuz böyle malesef. Zaman ve maddiyat konuları her ne kadar çok özel konular olsa da elimizdekini doğru yönetmediğimiz için harcıyoruz. Belki bu projede ben de çok zaman harcadım, lakin evde oturup bir tv karşısında geçireceğim potansiyel zamandan çok daha az olduğuna eminim. Ayrıca bu projeyi bitirebilmek için öğrenmek zorunda olduğum şeylerin bana kattıkları da cabası. Size de tavsiye ederim, televizyonu kapatın :wiinkk::cat:
Takip ettiğiniz için ise tekrar tekrar teşekkür ederim. İyi/kötü farketmeksizin en ufak yorum projenin hızlanması ve tamamlanması için bana destek olmuştur. Diğer bir değiş ile projenin tamamlanmasında aslında sizlerin de payı var. Tekrardan teşekkür ederim :flower:
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:38 ----------
Hayırlı olsun. Ellerine sağlık. Hobi olmuş artık falanca yerde kural[Z] usta var. Motoru ona götür, keyfi yerindeyse bakar die konuşmalar başlar
Not: Diğer motoru yengeye hediye edeceksin dimi? Evlilik yıl dömünde... :bounce:
Kapım isteyen herkese her zaman açıktır. En azından oturur bir sohbet muhabbet ederiz, özelden mesaj atın yeter :cat:
Diğer motor derken hangisi? Şu anda 4 tane var :queen: "MSX125 & INNOVA125 & CBF150 Cafe Racer & MT-07ABS"
Reklamları geçersek ( :thumleft: ) aslında MSX125' i eşime aldım. Henüz ruhsat onun adına değil. Çünkü bisiklet kullanmayı dahi bilmiyor :cherry: Motosiklet eğitimlerini tamamlayıp A sınıfı ehliyetini aldığında ruhsat da adına olacak ve artık 3 motosikletim kalacak :bounce: CBF150' yi bir ay kadar önce sattım. Elimde bunlar kaldı.
Basit onarım ve tadilata ücret gözetmeksizin yardımcı olabilirim. Maksat muhabbet olsun, isteyen olursa özelden yazsın yeter. Uygun gün ve saatlerde olması şartı ile hayır demem :cherry:
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:48 ----------
Ben de zincir yağlamak için on dişli muhafazasını söksem elimde kalır mı diye düşünüyorum.
Çok güzel olmuş, hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim. Kişisel zevk, beceri ve imkanlarım ile yaptığımdan dolayı herkesin beğeneceğini düşünmüyorum, ancak beğenilmiş olması bana ayrıca bir zevk veriyor, tekrar teşekkür ederim.
Birşeyleri söküp takmadan, araştırıp okumadan, deneyip bakmadan hiçbirşey öğrenemeyiz. Hele internet gibi derya deniz varken basit işlemleri yapmaktan çekinmek sadece bize zaman ve para kaybettirip kimilerini de zengin eder. Daha cesur olup en azından yapmak istediğinizin örnek veya temel videolarına bakıp, varsa kaynak makale veya tamir kataloglarını okuyup sakin kafayla bir denemek lazım gelir.
Olmaz derseniz gelin, en azından bir çay içer muhabbet ederiz. O esnada muhafazayı da söküp bir deneriz:cat: