- Konu Yazar
Cümleten selamlar. 2014 model cbf 150 sahibiyim. Motorumda uzun zamandır çözemediğim bir sorun var. Sorunumu yazayım.
Sabah veya akşam motoru ilk çalıştırıp bindiğimde arka frene dokunduğum zaman kampanadan çaat, taak benzeri bir ses geliyor ve anlık arka tekeri kitliyor fren. Daha sonrasında her frende hiç böyle bir ses gelmiyor. Sadece ilk binişimde oluyor bu dediğim olay.
Yeni balata takalı 4000 km falan oldu. En başından beridir de bu sorun mevcut.
Bu sorunu gidermek için yaptığım işlemler;
-Kampanayı komple söktüm. Balataları çıkardım. Kampana içini ve balata yüzeyini ince zımparayla zımparaladım.
-Balata spreyiyle komple balata ve kampanayı yıkadım.
-Balatanın yaylarını söküp tekrar taktım.
-Arka fren kolundaki kampanaya giden çubuğun üzerindeki yayı wd40 ile yağladım. Yine bu çubuğu komple inceledim. Sorun görünmüyor.
Tüm bu işlemler sonucunda yine aynı şekilde motorum arka tekeri anlık kitliyor. Sebebini çözemedim. Şehir dışında olduğum için ustalara götürüp gösterme gibi bir imkanım pek yok.
Sizce bunu neden yapar? Tek sefer yapıp bir daha yapmamasının nedeni nedir?
Motorum 2014 model 74000 kmde.
Bilen, anlayan, başına gelen abilerimden kardeşlerimden yorumlarını bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Sabah veya akşam motoru ilk çalıştırıp bindiğimde arka frene dokunduğum zaman kampanadan çaat, taak benzeri bir ses geliyor ve anlık arka tekeri kitliyor fren. Daha sonrasında her frende hiç böyle bir ses gelmiyor. Sadece ilk binişimde oluyor bu dediğim olay.
Yeni balata takalı 4000 km falan oldu. En başından beridir de bu sorun mevcut.
Bu sorunu gidermek için yaptığım işlemler;
-Kampanayı komple söktüm. Balataları çıkardım. Kampana içini ve balata yüzeyini ince zımparayla zımparaladım.
-Balata spreyiyle komple balata ve kampanayı yıkadım.
-Balatanın yaylarını söküp tekrar taktım.
-Arka fren kolundaki kampanaya giden çubuğun üzerindeki yayı wd40 ile yağladım. Yine bu çubuğu komple inceledim. Sorun görünmüyor.
Tüm bu işlemler sonucunda yine aynı şekilde motorum arka tekeri anlık kitliyor. Sebebini çözemedim. Şehir dışında olduğum için ustalara götürüp gösterme gibi bir imkanım pek yok.
Sizce bunu neden yapar? Tek sefer yapıp bir daha yapmamasının nedeni nedir?
Motorum 2014 model 74000 kmde.
Bilen, anlayan, başına gelen abilerimden kardeşlerimden yorumlarını bekliyorum.
Teşekkür ederim.