Deneyimlerimiz farklı düşünmemize yol açıyor. Cemaat bağlantısını kullanıp haksız pozisyon ele geçirene şahit oldum. Şimdi durumu nedir bilmiyorum. Ancak hiç bir suç işlememiş olmasına rağmen, cemaatle mevhum ilişkisi sebebiyle işten atılıp, 1.5 sene hapis yatıp, sonra serbest bırakılan, Amerika doktoralı üç kişiye de şahit oldum. Bunlardan ikisinin küçük çocukları, geçindirmek zorunda oldukları aileleri vardı. Kim verecek bunların hesabını?
Hadi eleştirin bakalım sert şekilde. Ne faydası var? Ben ufakliktan 1 hafta ayrı kaldığımda gözümde tütüyor. Kim çocuğuna devletin bakmasını ister, hele ki özel bir ihtiyacı varsa? Hele ki ortaya çıkan rezaletler son yıllarda ayyuka çıkmışken? Biraz empati.
Belki yine aynı deneyim farkı sizi durumu aşırı sorgulayarak reddetmeye yöneltiyor. Ancak biraz insaf. Bahsi geçen mektup "Class 4 temiz odada çöp bulundu" demiyor, "çöplükte çöp bulundu" diyor. Yeni şafak'a göre hapiste 0-1 yaş arası 34, 1-2 yaş arası 161, 2-3 yaş arası 129 çocuk var. Bakın yandaş medyanın verisi bu. Bu insanlık dışı durumu ne modern hukukla, ne de İslam hukukuyla açıklayabilirsiniz. Zerre vicdanı insafı olan destekleyebilir mi bu durumu? Ev hapsi bu kadınlar için uygulanmayacaksa kimler için var? Sabıkalı tecavüz sanıklarının tutuksuz yargılandığı bir ülkede yaşıyoruz.
Bu kadın belki şöyleydi belki böyleydi... Belki de gerçekten masum... Ancak şüphe götürmeyen gerçek suçsuz olmalarına rağmen hapiste büyüyen yüzlerce masum çocuk ve bebek. İnsanlıkla bağdaşmayacak bu iğrençliğe ya yüzümüzü çevirdik, ya gözümüzü kapattık, hatta belki de içimizden "oh iyi olmuş" diyecek kadar insafsız, vicdansız ve nefret doluyuz. Siz böyle olmayabilirsiniz. Ancak böyle olanlar var ki bu utanç verici tablo bugün ülkemizde yaşanmakta, ve hepimizin alnını kirletmekte.
Bu duruma "banane" deyip motosiklet ve benzin fiyatına ah vah edenlerin yaşadığı bir ülkenin iflah olması mümkün değil.
Valla uzaktan bakınca size çok sempatik sevgi kelebekcikleri gibi geliyor olabilirler. Ancak bu ülkede bu fetöcü şerefsizlerin zülmüne maalesef yıllarca mağruz kaldım/kaldık. Siz kalmadığınız için bu kadar rahat konuşabildiğiniz belli oluyor.
Madem münferit örneklere girdiniz bende örnekleyeyim. Daha geçen gün bizzat çevremden öğrendiğim gerçek olayı aktarayım. Hapse atılıp 6 ay sonra salınan bir fetöcü kadın yakın akrabamla konuşurken "yaptıklarımdan hiç pişman değilim, elime fırsat geçse yine yaparım" dediği için ailesi tarafından evlatlıktan reddedildi. Bizzat ablasının dediği de şu: "Kardeşim hapisteyken çok üzülüyordum, kandırılmış olduğuna inanıyordum, ancak bu saatten sonra benim böyle bir kardeşim yok" diyor.
Bakın bende münferit bir olaydan örnek verdim. Bu çocukları bu zihniyetteki vicdansız, insafsız ve canavarlaşmış kadınların eline bırakmaktansa devletin himaye altına alıp yetiştirmesinin çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Size göre bu kadıncağız suçsuz yere 6 ay hapis yatmış gibi görünüyor olabilir. Lakin kazın ayağı öyle değil.
Çocuklarını çok seviyorlarsa önce o suçu işlemeden önce iki kere düşünseymiş o kadınlar hasmetcim. Sizin amerikada ulusal güvenliği tehdit eden terörizme bulaşıp hatta cinayet işleyen 3 çocuklu anneleri "yahu çocuklara yazık salıverelim, tutuksuz yargılansın" diye salıyorlar mı? Eğer ameriaka öyleyse ve sende o yüzden Türkiyede de böyle olmasını istiyorsan eyvallah, temiz niyetlisin ama yanlış fikirdesin der geçerim. Ancak öyle olduğunu hiç sanmıyorum. Büyük ihtimal o kadını guantanamo hapishanesinde işkence ederek öldürülerdi. Amerikanın guantanamo hapishanesini bilmiyorsan onu da araştırmanı öneririm.
Ayrıca konu Türkiyedeki diğer davalar değil, yazarın; pardon yazar dedim özür dilerim, bir şovmenin kendisine gelen bir mektubu ne kadar doğru ne kadar yanlış, dava süreci ve çocuklar hakkında tek satır bilgi paylaşmadan yayınlamasına itirazım var. Sende tutmuş aynı yazıyı kaynak gösterip başka diğer olaylarla aynı torbaya koyup bir görmeye çalışıyorsun.
Yahu o kadının çocukları insan da biz karpuz muyuz? Darbe girişimi akşamında ölenler insan değil de patlıcan mıydı? Binlerce dürüst vatansever subayı hapsettirenler sevgi kelebeği mi oldu? hapislerde çürüyen subaylarımız, aşağılamalara katlanamayıp intihar edenler nedir hasmet allah aşkına azıcık akıl süzgecindne geçirip düşü yahu.
Neler neler yaşandı bu ülkede, haberin yok vallahi. Sırf bir kinle suçlu suçsuz hepsi gebersin demiyoruz burada. Ama bu kadar adiliği, şerefsizliği, pisliği, insan vicdanının kaldıramayacağı kadar haksızlığı yapanlar kimdi o zaman?
Suçsuz ise ispatlanır, suçlu ise de hapislerde sürünmeye devam eder. Bu kadar basit. Yargımız yüzde yüz düzgün mü işliyor? Elbette hayır. Ancak dünyanın hiçbir yerinde de yüzde yüz düzgün işlemiyor.
Hiç gelip burada ajitasyondan başka bir bilgi içermeyen bir mektubu kaynak göstererek bu kansız şerefsiz ahlaksız katilleri bana savunma hasmet.
Ölen ailelerin çocukları öksüz kaldı, yetim kaldı yetim!! Bir daha analarını/babalarını göremeyecekler. O hapisteki dua etsin en azından hala çocuklarını görebiliyor.
Bana başka olayları örnek gösterip de bu kadın da masumdur deme. Varsa delilin paylaş bilelim, somut delilin yoksa hala neyi savunuyorsun?