Eicma' ya Doğru - Yeni 2019 R25

Yamaha, YZF-R125 ile superbike pazarının giriş sınıfına liderlik ediyor ve 2019' da bu modelin daha güçlü bir versiyonunu çıkarıyor ve şimdi firma yeni YZF R25' i yıl ortası için onayladı.

Yamaha’nın A2 Lisansa uygun R25'i için yeni bir tasarım. Büyük abisi R1' den esinlenildiği çok net görülüyor. Sadece elbisesi değil, R25'in kullanıcı ve sürüş hissiyatını iyileştirmek için faydalı güncellemeleri var.

Yeni baş aşağı çatallar ( USD - Upside Down Forks ) eklenmiş. 37 mm'lik çatal KYB'dan geliyor ve Yamaha, bu değişikliğin ön yükleme ve geri sekme ayarı olacağını söylüyor.

Bu yeni çatallar, sürücünün gözünde R ( günümüz baş aşağı fetişi etkiside var tabi ) serisi tarzını vermek için çekici olmuş. Bunun ötesine geçen yeni bir LCD gösterge, bir kaç sene önce süper dediğimiz ama artık modası geçmiş gösterge gidiyor. Yeni nesil tabletlerden geliyor. Bir lig TV' si eksik. Gösterge de yok yok :)

Motor neredeyse birebir aynı ve Euro4. Herkes güçten kısıp euro normlarına uydurmaya çalışırken Yamaha son hızına 8 kmh ekledik diyor. Ben Yamaha' nın yalancısıyım tabi :) Yeni tasarım, R25 için çok daha agresif bir yüz yaratıyor. Kafa geniş aralıklı LED farlarla donatılmış. Yeni yakıt deposu 14 litre.

Fiyat konusunda konuşmak istemiyorum. Konuştukça canım sıkılıyor. En nihayetinde bir şey güzelse güzeldir değil mi ?

Yamaha R25 Teknik Özellikler

Motor: 249cc sıvı soğutma paralel çift silindir
Şase: Diamond ( Pırlanta Şase )
Ön Amortisör: Baş aşağı teleskopik 37 mm ( KYB )
Arka Süspansiyon: Salınım kolu ( KYB )
Ön Fren: Hidrolik tek diskli fren, Ø 298 mm
Arka Fren: Hidrolik tek diskli fren, Ø 220 mm
Ön Lastik: 110/70-17M/C (54H) (Tubeless)
Arka Lastik: 140/70-17M/C (66H) (Tubeless)
Güç: 36 HP 22 Nm
Ağırlık: 167kg (kerb)
Sele Yüksekliğit: 780mm
Yakıt Deposu: 14l

NDPBQg.jpg
Y60LGk.jpg
8zBvy1.jpg
DDZbv3.jpg
EDod1g.jpg
j6ZO7W.jpg
2aA30E.jpg
Z34By3.jpg
aYWQ9B.jpg

Kaynak;

https://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/yamaha-yzf-r3-motogp-aggression/

Çok çirkin eski kasa daha iyidi. Ayrıca motorda Abs standart olması gerekiyor?

Gayet güzel olmuş Yamaha yine yapmış yapacağını ama buraya gelince 36-37 bin lira olur bu:)

Eski R25 tasarımda bunu suya götürür ve orada bırakır. Geri bile getirmez.

Ön kısım Hero Karizma’dan esinlenilmiş

R1 e gitmiş sekmiş R6 ya çarpmış biraz da incelince Hero karizması gelmiş :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:06 ----------

Gelmesi lazım. Tasarımını beğenmedim. Turuncu ledsiz sinyaller çok eskide kaldı. Halâ neden kullanıyorlar anlamış değilim?

Belki henüz tam bitmemiştir. Gerçi seri üretim ürün noktasına gelinmiş gibi duruyor.

Eski R25 tasarımda bunu suya götürür ve orada bırakır. Geri bile getirmez.

Bence hala en güzeli buraya gelmeyen 2018 CBR250 RR arka maşasında bile saatlerce emek var. Başka bir motosiklet. Bu R25 in makyajlısı gibi. Asıl değişim gösterge ve ön takımda.

Bence hala en güzeli buraya gelmeyen 2018 CBR250 RR arka maşasında bile saatlerce emek var. Başka bir motosiklet. Bu R25 in makyajlısı gibi. Asıl değişim gösterge ve ön takımda.

250 RR konusunda size katılıyorum. Çift egzoz garip görünse de onun dışında tasarımda birçok büyük motosikleti bile döver. Zaten Honda’cılardan “Ulan madem bu kadar güzel tasarım yapıyorsun, 1000RR a koysana. 1000 cc den güzel 250 cc mi yapılır” tepkisi alması da buna örnek :)

250 RR konusunda size katılıyorum. Çift egzoz garip görünse de onun dışında tasarımda birçok büyük motosikleti bile döver. Zaten Honda’cılardan “Ulan madem bu kadar güzel tasarım yapıyorsun, 1000RR a koysana. 1000 cc den güzel 250 cc mi yapılır” tepkisi alması da buna örnek :)

Ben yeni FireBlade' i de seviyorum. Özellikle 2016 ve sonrası atılım oldu Honda için. Global kriz sonrası eskisi gibi cömert davranmaya tasarımlarında kırpmadan, bütçeden kesmeden hareket etti. Ve çok güzel makiler geldi. Africa Twin CRF1000L, CB serisini yenilenmesi özellikle CB1000R 2018 ki beni benden alır. CB650F ve R da yapılan yürür aksam ve güç arttırımı. Yeni Goldwing, CRF250 Rally her alana tekrar tekrar saldırdı. Ve gençler ne oluyor ya hayırdır dedi Kral :)

2018 RR bence de daha güzel duruyor. Bari arka stop tasarımını değiştirselermiş.

selam. diğer başlığa sitem etmişsin. ondan geldim. bi merhaba diyip çıkayım dedim.

selam. diğer başlığa sitem etmişsin. ondan geldim. bi merhaba diyip çıkayım dedim.

Bir kahve alır mıyız :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:32 ----------

2018 RR bence de daha güzel duruyor. Bari arka stop tasarımını değiştirselermiş.

Hangi RR ama şimdi BMW mi Honda mi Aprilia mı ? Onu söylemen lazım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar