- Konu Yazar
(ツ);4393401' Alıntı:haklısın
dönüştürürken, depolarken, kullanırken ki verimliliklerini kıskanıyorum
kıskanma ne olur, çalış senin de olur.
(ツ);4393401' Alıntı:haklısın
dönüştürürken, depolarken, kullanırken ki verimliliklerini kıskanıyorum
bisiklet dinamosunda elde ettiğimiz enerjiyi pedalı çevirirken uyguladigimiz kas gücünden elde ediyoruz. yani, kas gücü bittiği zaman enerji de biter.
Diyelim ki senin elektrikli otomobilinin düz yolda saatte 50 km hızla gitmesi için ortalama 50Kwh enerji gerekiyor. Eğer aracında 50 Kwh elektrik üreten ( 50 bin vat saat) bir güneş panelin varsa güneş olduğu sürece gidersin. Ancak bu kadar eneji sağlayacak panel neredeyse 1000 metrekare yer tutacağı için şimdilik bunu araca takmak mümkün değil. Ama ileride teknoloji gelişir de tavana monte edilecek kadar küçük ve verimli paneller yapılırsa neden olmasın ?
Almanlar:
Wendelstein 7-X
Fransızlar:
ITER
Amarigalılar:
SPARC - MIT
Ingilizler:
Yeni Tokamak
Bu da biz:
Proje
Neye kafa yoracaksın, fizikçi misin?. peki neden biz eleştirmek yerine fizik konularına kafa yormayı denemiyoruz. ..
Neye kafa yoracaksın, fizikçi misin?
Senin, benim yaptığımız kahvehane lakırtısı. Sen bildiğin işi düzgün yaparsan, fizikçi de kendi işini yapar.
Evet, merakla işinin ustası olabilirsin. Ama çok zaman kaybedersin.öyle deme, merak duygusu var. eski yıllarda 'stirling motoru'nu icat eden kişinin bir papaz olduğunu biliyor muydun? evet motorun babasını bir papaz icat etmiştir.