Ayrım yapıyor gibi duruyorsunuz. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ne dediğini umursamıyor, ekipteki polisin ne dediğini umursuyorsunuz. Ve bütün kolluk kuvvetlerinde hiyerarşi vardır. Hatta devlet kurumlarında da vardır. Bir şeyin yanlış olduğunu düşünüyorsanız üst makama sorarsınız, dikkat edin, şikayet edersiniz demiyorum. Üst makamın dediği geçerli sayılır. Devlet işleyişi budur.
Ehliyetimi yenilerken sınıfım eksik yazılmıştı, emniyetteki memur sistem ne diyorsa odur demişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne konuyu sorduğumda sistemde yanlış gözüktüğünü, ama öyle olmaması gerektiğini, müdürlüğe gidip düzelttirebileceğimi söylediler. Yazıyı aldım ve düzelttirdim. Şimdi sizin mantığınızla eksik bilen memurun dediğini doğru kabul edip hak kaybına uğrayacaktım. Memuru şikayet ettim mi peki? Hayır. Eksik bilebilir, yanlış bilebilir. Polis memurları bizim için çalışıyor da Allah değiller, peygamber değiller, onlar da herşeyi tam bilemeyebilir. Bunun memuru karalamakla ilgisi yok.
benim seninle muhabbetim burada bitmiştir. bu saatten sonra ağzınla kuş tutsan dönüp yüzüne bakmam vesselam. Şayet belli ki aynı kalibrede aynı kafa yapısında değiliz. Yolun açık olsun.