Kışın 15w-50 koyulur mu ?

Arkadaşlar sabahtan beri forum sitelerinde dolaştım tam cevabını bulamadım. Kullanım kılavuzuna baktım 15w-50 yok 15w-40 yazıyor ? İkinci kafamı karıştıran nokta bu oldu. Yamaha servisinde ben 10-40 yağda ısrar etmeme rağmen usta illa bu sıcak havalarda kalın yağ kullan dedi. Bir ara racing 15-50 kullanmaya kalktı yok dedim onun kullanım ömrü az olur. Ondan vazgeçirdim ama ısrar edince bir bildiği vardır diye kalın yağ koydurttum ama kafamı kurcalıyor bu. Antalya da hava çok soğuk olmuyor ama sonuçta kalın yağ koydu. Acaba 2 ay sonra gidip bunu 10-40 ile değiştirmeli miyim ?

motosiklet : R25

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:45 ----------

Vites geçişleri daha rahat olur dedi ama şimdi daha sert oldu anlamadım gitti bu işi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------

Bu sorulardan sıkılmışsınızdır ama ben bu yağ meselesini çok önemsiyorum benim gibi olanlarda en azından bilgili kişilerden faydalanmış olur şimdiden teşekkür ederim :)

R25'e bencede kalın gelir o yağ. Yinede daha iyi bilen biri cevaplasa iyi olur.

Ustalarada güvenmemek lazım.

Önceki motorumu rektefe yaptırmıştım. Rodaj dönemi yani. Ustaya gittim rodaj bitti yağı değiştirelim dedim.

Usta ise "şanzıman pistonu görmez değiştirmeye gerek yok" dedi. Kafa hala iki zamanlı motorda kalmış. Dört zamanlıya rektefe yapıyor ama şanzıman ve silindirin aynı yağı kullandığını, rodajdan sonra değiştirmek gerektiğini bilmiyor.

Eski bisiklet tamircileri çinliler sayesinde bayii oldu servis oldu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O değil de İstanbul Gezgini ban yemiş yeni farkettim, niye söylemiyorsunuz arkadaşlar?

Sorunuzun cevabı için ben de "ustayı sallama, kullanım kılavuzundan şaşma" modundayken 9000 bakımında kitapçığa göre şanzıman yağı değiştirmem gerekiyormuş, ustam değiştirmeyince adama bağırdım çağırdım. Adam da "abi bunlarda ayrı şanzıman yağı yok" dedi. Meğer elin tayvanlısı aynı cc scooter ile naked motora tek kitapçık basıp yapıştırmış, yayınlamış. Bizde şanzıman yağı yok, scooterda var..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"SAE 10W-30, 10W-40, 10W-50, 15W-40,
20W-40 veya 20W-50

Tavsiye edilen motor yağı sınıfı:
API service SG tipi veya daha yüksek,
JASO standart MA

Debriyaj kaymasını önlemek
için (motor yağı ayrıca debriyajı
da yağladığı için) herhangi
bir kimyasal eklemeyin. Dizel
özellikli “CD” yağları ya da
belirtilenden daha yüksek kalitedeki
yağları kullanmayın. Ayrıca
“ENERGY CONSERVING
II” veya daha yüksek numaralı
etikete sahip yağ kullanmayın"

http://cdn.yamaha-motor.eu/owner-manuals/Motorcycles/YZF-R25_Kullanici_El_Kitabi.pdf

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Bişey olmaz, kışın soğukta 15-50 ile 15-40 arasında fark yoktur.
Soğukta ilk hane önemlidir yani iki yağ da soğukken 15 numaradır.

(ツ);4392559' Alıntı:
"SAE 10W-30, 10W-40, 10W-50, 15W-40,
20W-40 veya 20W-50

Tavsiye edilen motor yağı sınıfı:
API service SG tipi veya daha yüksek,
JASO standart MA

Debriyaj kaymasını önlemek
için (motor yağı ayrıca debriyajı
da yağladığı için) herhangi
bir kimyasal eklemeyin. Dizel
özellikli “CD” yağları ya da
belirtilenden daha yüksek kalitedeki
yağları kullanmayın. Ayrıca
“ENERGY CONSERVING
II” veya daha yüksek numaralı
etikete sahip yağ kullanmayın"

http://cdn.yamaha-motor.eu/owner-manuals/Motorcycles/YZF-R25_Kullanici_El_Kitabi.pdf

yani bu usta şe...lik yaptı, amacı neydi bilmiyorum acaba oradaki kalan kalın yağları bana mı satmak için böyle bir şey yaptı bilemiyorum. ben o yağı 300 km kullandım acaba motosiklete bir zararı olmuş mudur ? pazartesi gidip 10-40 ile değiştireceğim, gidene kadar bir zararı olur mu sizce ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------

R25'e bencede kalın gelir o yağ. Yinede daha iyi bilen biri cevaplasa iyi olur.

Ustalarada güvenmemek lazım.

Önceki motorumu rektefe yaptırmıştım. Rodaj dönemi yani. Ustaya gittim rodaj bitti yağı değiştirelim dedim.

Usta ise "şanzıman pistonu görmez değiştirmeye gerek yok" dedi. Kafa hala iki zamanlı motorda kalmış. Dört zamanlıya rektefe yapıyor ama şanzıman ve silindirin aynı yağı kullandığını, rodajdan sonra değiştirmek gerektiğini bilmiyor.

Eski bisiklet tamircileri çinliler sayesinde bayii oldu servis oldu.

Gelene kadar 300 km gittim motosiklete bir zararı olmuş mudur, eğer bir zarar verdiyse yandık. Pazartesi ilk iş 10-40 ile değiştircem gidene kadar motoru elimize almazsak iyi..

Forumdan Uzaklaştırıldı
20W-50 bile olur yazıyo (diğer spesifikasyonlar önemli)

soğuk motoru zorlama. redline den uzak dur

relax

Antalya gibi bir yerde 15/50 tüm sene kullanılabilir fakat 10/40 orda yazın keyif vermez hatta tavsiye de etmem.

Ben aydında scooter dışında tüm motosikletlere 15/50 koyuyorum. Şuan Ekimdeyiz ama hâla sıcacık havalar, bugün terledim bile. :)

Kışın 10 derecenin altına iniyorsa sıcaklık 5w40 en uygunu.Yazın 15w50 uygundur.Antalyada 15w50 uygundur.Zaten R25 yağ yakan bir motor.Kalın yağ koyman daha iyi olur.

Kışın 10 derecenin altına iniyorsa sıcaklık 5w40 en uygunu.Yazın 15w50 uygundur.Antalyada 15w50 uygundur.Zaten R25 yağ yakan bir motor.Kalın yağ koyman daha iyi olur.

O zaman değiştirmeme gerek yok mu diyorsun ? şimdilik kullansam mı ? motosiklete zarar vermesinden korkuyorum ?

Antalya gibi bir yerde 15/50 tüm sene kullanılabilir fakat 10/40 orda yazın keyif vermez hatta tavsiye de etmem.

Ben aydında scooter dışında tüm motosikletlere 15/50 koyuyorum. Şuan Ekimdeyiz ama hâla sıcacık havalar, bugün terledim bile. :)

Ama kış geliyor en fazla bunu kullansam kullansam dediğiniz gibi ekim bitene kadar kullanırım..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hocam bende antalyada r25 kullanıyorum yaz kış 15 50 kullanıyorum.antalya için sıkıntı yaratmıyor bundan öncede pulsarda kullanıyordum sıkıntı yok.daha geç ısınıyor doğal olarak hemen motora asılma ısınsın sonra yüklen.kaldıki tüm ustalar zaten kendi yöneliyor 15 50 ye burda.yağ mı yakıyormuş r25 :cherry: valla bravo ne adamlar valla bravo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar