Grenajı Boyasız Kullanmak

Boya sökücü sprey veya jelle bütün boyayı temizleyip astar atıp tekrar boyaya bilirsin.

'' kendi rengi turuncu'' ile kasıt ilk hali turuncuya mı boyanmıştı, yoksa plastiğin kendi rengi mi turuncu idi?

Kendi rengi turuncu ise yapacak çok fazla bir şey yok.
Tekrar parlatılabilir. Ama uzun, meşakkatli, dikkat ve sabır isteyen bir süreç olur. Tabii üzerinde çok büyük darbeler yoksa...

Turuncuya boyalı ise, tekrar boyanabilir (ama galiba tercih etmiyorsunuz). Bunun için ise kullanılan plastiğin türü önem kazanıyor. Bazı plastikleri boyamak gerçekten zor. ön hazırlık gerekir, ya da yüzey hazırlama işlemi. Bazıları ise çok basit bir şekilde boyanabiliyor.

Boya atmada sorun yok. Onları halledebilirim. Ama ben boyasız kullanabilir miyim diye düşündüm.

Mesela polisaj işlemi var. Aliminyuma uygulanan. Onun gibi yapsam olabilirmiydi asıl sorum.

Plastiğin rengi turuncu. Üstüne attığım boyada turuncu.

F54

enduro motorda makyaja kozmetiğe pek takılma :p

Elektro kaplama miydi ismini unuttum
Bir havuza daldirip cikartiyorlar parcayi kaplaniyor onu yaptitabilirsin belki.

Boya atmada sorun yok. Onları halledebilirim. Ama ben boyasız kullanabilir miyim diye düşündüm.

Mesela polisaj işlemi var. Aliminyuma uygulanan. Onun gibi yapsam olabilirmiydi asıl sorum.

Plastiğin rengi turuncu. Üstüne attığım boyada turuncu.

Polisaj ile yapılabilir.
Ama metal yüzeyler için kullanılan, elektrik motoru rotoruna bağlanan, dairesel kesilmiş tekstil fırçalar genelde çok sert olur. Plastik yüzeye hasar verir. Bunun yerine kendinizin kesebileceği, pamuklu kumaşlardan yapılmış fırça olmalı.
Yıldız cilanın pembe taş cilası bu iş işin kullanılıyor.
Motor devri max 1500 devir olmalı. Yoksa plastik sürtünmeden dolayı yanabilir.
Çok bastırırsanız plastik yine yanar.
Polisaj işlemini aynı doğrultuda yapmanız gerekecektir.
Parçayı da sağlam tutmazsanız fırça fırlatır atar. :)

Daha önce de yazdığım gibi ince, derin olmayan çizikleri yok edecektir.

Polisaj ile yapılabilir.
Ama metal yüzeyler için kullanılan, elektrik motoru rotoruna bağlanan, dairesel kesilmiş tekstil fırçalar genelde çok sert olur. Plastik yüzeye hasar verir. Bunun yerine kendinizin kesebileceği, pamuklu kumaşlardan yapılmış fırça olmalı.
Yıldız cilanın pembe taş cilası bu iş işin kullanılıyor.
Motor devri max 1500 devir olmalı. Yoksa plastik sürtünmeden dolayı yanabilir.
Çok bastırırsanız plastik yine yanar.
Polisaj işlemini aynı doğrultuda yapmanız gerekecektir.
Parçayı da sağlam tutmazsanız fırça fırlatır atar. :)

Daha önce de yazdığım gibi ince, derin olmayan çizikleri yok edecektir.

İlk fırsatta bi deneme yapayım. Bakalım nasıl duracak

Plastik parçaların hemen hepsinin arkasında parça adı, parça kodu, üretim tarihi, hammaddesi vb bilgiler olur.
PP türü bir markalama varsa, boşuna uğraşma. Ya da markalamanınn fotoğrafını koyabilirsen belki yorum yapabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar