1000RR Gaz Yememe Sorunu

Merhabalar,

2008 model 1000RR motorum var.
Motoru genelde sadece hafta sonları kullanıyorum.
Her sürüşte olmasa da 2-3 haftada bir şöyle bir şey geliyor başıma.
Sabit gaz veya hızlanma yaparken motor gaz yemiyor.
Ufaktan beni sarsıyor ve yaklaşık 1 saniye boyunca motorda belli belirsiz bir yanma işlemi olmuyor. Artık benzini mi çekemiyor yoksa havamı alamıyor bilemiyorum. Sonra normale dönüyor.
Servise gittim ancak sorunun elektriksel olacağından düşündüler. Elektrik aksamını kontrol edip sigorta başlarını temizlediler ancak sorun hala devam ediyor.

Sizce sorun ne olabilir.

Veya önerebileceğiniz İstanbul içi motosiklet ustası var mı bu soruna bakabilecek.

Birçok sebepten kaynaklanıyor olabilir.Bunlar deneyerek bulunabilecek sorunlardır.İlk olarak bujileri değiştirmenizi öneririm.Sorun çözülmezse ateşleme bobinlerinin servis kitapçığında yer alan direnç değerleri yazar o değerlerdemi diye bakılmalı.Ateşlemeyi düzgün yapamıyor olabilir.Ardından benzin yolları kontrol edilmeli tıkanıklık veya hortumlarda bükülme varmı.Enjektörlerin biri veya birkaçı kısmen tıkanmış olabilir öyleyse temizlenmeli.Benzin pompasının yeterli basıncta benzin pompalayabildiğine de bakılmalı.Basınç yeterli değilse enjektörlere yeterli benzin gelmiyor olabilir.Bunun için basınç testi yapılıyor.Son olarakta benzin pompasının ucunda filtre vardır.O filtre tıkalıysa o da yapabilir.Özellikle üst devirlerde gaz kesip yemiyorsa benzin iletiminde sorun olduğunu düşünülür.İstanbulda usta bilmiyorum ama usta! ya götürürsen ve sorunu bulamazsa bu yazdıklarımdan test etmediği varsa söylersen belki çözülür sorun.Kolay gelsin

Bu sorunların üzerine zaten ilk olarak Sezona hazırlık adı altında Buji+Hava Filtresi + Yağ+ Yağ Filtre değişimi yaptım.
Servise gittiğimde Benzin Deposunu komple çıkarıp kablolar bükülmeyecek ve katlanmayacak şekilde tekrar yerine takıldı depo.
Üst devirde bir kere yaptı bunu. Ben sakin kullanan biriyim. 5-7 bin devir arası geziyorum genelde. O ara yapıyor zaten.

ara gaz verirken ivmelenmen iyi mi? birde ani gaza asılmalarda mı oluyor? yoksa fark etmiyor mu

Bahsi geçen sorunu yapmadığı sürece motorun performansında bir azalma vs yok. Mermi gibi gidiyor yine.
Sabit gaz veya gaz açarken yapıyor. Rolanti de bir problem yok.

Hocam benim motosiklette sallıyorum 50 60 km ile giderken gazı açıyordum gaz yemiyordu hiç tepki yok sonra stop ediyordu benzin gelmiyormuş motora içinde pislik birikmiş sanırım akıtınca düzeldi bilmiyorum belki işinize yarar :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:55 ----------

Hocam benim motosiklette sallıyorum 50 60 km ile giderken gazı açıyordum gaz yemiyordu hiç tepki yok sonra stop ediyordu benzin gelmiyormuş motora içinde pislik birikmiş sanırım akıtınca düzeldi bilmiyorum belki işinize yarar :)

Ki büyük ihtimalle anlık olarak benzin püskürtemiyor sanırım titreşim diyeceğim o motorda öyle bir şey olmaz belki hava filtresi falan tıkanmıştır

RAM AİR İÇİNE BAK böcek falan dıkıyor hava akışı az oluyor benim başıma geldi pompadan yapmıştı

şimdi tekrar okudum evet seninki çok nadir oluyormuş buna fikir yürütülebilir benzin çok kalitesiz içinde çok su olabilir, çözmesi zor olur,

birde cevap verirken alıntı yaparsan daha iyi olur

şimdi tekrar okudum evet seninki çok nadir oluyormuş buna fikir yürütülebilir benzin çok kalitesiz içinde çok su olabilir, çözmesi zor olur,

birde cevap verirken alıntı yaparsan daha iyi olur

Motorda akrapovic var. Eğzos bağlantı borusuna kaynak iyi yapılmamış. Haca kaçıyıroy.
Eğzosdan çıkan havanın yüzde 20 si birleşim yerinden kaçıyor. bu yüzden yapıyor olabilir mi.
Haftasonu saniyiye götürücem motoru

Denge sensöründende yapabilir o modelde varmı bilmiyorum.Egzost kaçırmasından yapmaz.Tps sensörü veya benzin pompası gibi sanki.

Hayir egzozdan gaz yememe olamaz, denge sensorundende olamaz o motor yan yattiktan sonra stop etmesi icin, tps veya benzin pompasindan olabilir, benimkinde suan gaz yememe sorunu var ama sürekli bende böyle, birde ani gazlamalarda değilde pompadan değildir, tabiiki kesin bir şey diyemem çünkü senin durumda çok nadir bazen çalışmayan bir şey var herşey olabilir

Son düzenleme:
Bir ihtimal egzostandır diye orjinal egzoza döndüm.
sorun devam ediyor halen.
Subap ve enjeksiyon senkron ayarına baktıracağım artık.
İstanbulda önerebileceğniz honda servisi var mı? Esengül'e gittim bu sorun için. Memnun kalmadım ilgi alakadan.

genelde bir bujinin ya da silindirin çalışmamasından bu tarz şeyler olabiliyor. ama milyonlarca sebebi olabilir. inşallah masraf çıkartmaz çok. bende de aynısı oluyordu servis bir tane bujiyi tam takamamıştı 1 hafta 3 silindir ve 3 buji ile motoru kullanmıştım. böyle garip bir tekleme vardı motorda

Buna benzer bir sorun vardi bende yamaha r25 im var.
Konjektor kablom yanmisti tamir ettim sorun yok suan
Sorun statör ----(kablo)---- konjektör arasi arastirmani oneririm istersen detayli yazarim

Buna benzer bir sorun vardi bende yamaha r25 im var.
Konjektor kablom yanmisti tamir ettim sorun yok suan
Sorun statör ----(kablo)---- konjektör arasi arastirmani oneririm istersen detayli yazarim

Gösterge ve aydınlatma ışıklarında bir zayıflama veya kesilme gibi şeyler oluyor muydu sizde.

Depo çeyrek altında iken, pompa benzin içinde olmadığında ısınıyor ve kısa kesintilere neden olabiliyor. Bu durumu tespit etmek için depo yarı üstünde iken sorun oluyormu diye takip edebilirsin. Sorun, çeyrek altı iken kesinti oluyor, fakat yarı üstünde iken olmuyorsa benzin pompasından olabilir.

Evet olmuştu eklemeyi unuttum konjektor kablosu ve konjektorun kendisi yanmisti soketten
Yeni cikma temiz konjektor ve konjektor kablosunu tamir ederek eski gunlerime dondum
Allahtan stator sargida birsey cikmadida yardiriyoruz suan tam gaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar