Sinterli Balata İle Yarı Sinterli Balata Farkı Nedir?

Motorum için full sinterli balata almak istedim ama stoklarda yok. Sana yarı sinterli verelim diyorlar. Full sinter ve yarı sinterli balataların farkı nedir?

Hangisi daha iyi frenleme yapar? Ömür konusunda sıkıntı yok gerekirse 2000 km de bitsin balatalar ama frenlerim çok iyi olsun. Yaşadığım şehirde yol namına bir şey yok. Yürürken bile kayıp düşersiniz öyle yollar var.

Yol kaygan ise ihtiyacın olan iyi fren balatası değil iyi lastiktir. Sinterli balatalar daha uzun ömürlü ve yağışta iyi tutarken organik balatalar daha sessizdir, kuruda daha iyi tutar ancak çabuk biterler. Motorun 200 kg dan hafif ise balata işine pek takılma. Bilinen markanın yarı sinterlisi de olur.

Yol kaygan ise ihtiyacın olan iyi fren balatası değil iyi lastiktir. Sinterli balatalar daha uzun ömürlü ve yağışta iyi tutarken organik balatalar daha sessizdir, kuruda daha iyi tutar ancak çabuk biterler. Motorun 200 kg dan hafif ise balata işine pek takılma. Bilinen markanın yarı sinterlisi de olur.

Sinterli balatalar ıslak ve kuruda farketmeksizin daha iyi tutuyorlar. Organik ve sinterli balatalar naylon lastikte dahi frenlemede farkettiriyor

Lastik olarak Rosso II alıcam. Ebc 662v ve 663v balatalarının siparişini verdim. Umarım orijinal balatalardan daha iyi olur.

Lastik olarak Rosso II alıcam. Ebc 662v ve 663v balatalarının siparişini verdim. Umarım orijinal balatalardan daha iyi olur.

Yollardan çakıl kum vs. tarzı olumsuzluklar çoksa diabloya yazık olur diye düşünüyorum bu benim fikrim yanlışım varsa biri düzeltsin lütfen.

Çakıl kum yok. Sadece öyle bir asfalt var ki öndeki araba sinyal verince yansımasını görüyorsun. Yaya iken bile koşup düşsen 5 metre göt üstü kayarsın öyle diyeyim.

Yollardan çakıl kum vs. tarzı olumsuzluklar çoksa diabloya yazık olur diye düşünüyorum bu benim fikrim yanlışım varsa biri düzeltsin lütfen.

Çakıl kum olması için tarla yolunda falan gitmek gerek, onun dışında sorun olmaz. İyidir yumuşak lastik

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar