Yağmurda vizör temizleme

Arkadaşlar merhaba,

Yağmur yağarken vizörünüzü nasıl temizliyorsunuz? Yağmur damlaları vizörde görüşü kısıtlıyor.

Kullandığım kışlık eldivenlerde vizör temizlemek amacıyla parmaklarına herhangi bir parça eklenmemiş.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Sağa sola çeviriyorum kafayı rüzgar temizliyor.Böcekler de filan aynı şekilde gidiyor küçüklerden değilse.

Eldiveninin deri - nubuk bölümü varsa orası ile silersin.
Avuç içi, parmak kenarı, parmak içi vs.

Hiç düz bir deri bölümü yoksa parmağa takılan silikonlar var ama hiç kullanmadım.

Walla direk avuç içi ile şlap die siliyorum. Sonra 3-5 sn o sular aşağı akarken optik görüntüden bozulmalar oluyor. Sonrasında gene devam.

Onbeş yirmi saniyede bir dört parmakla araba sileceği gibi komple siliyorum debriyajı bırakıp. Takip mesefasini de arttırıyorum ki vizorü de temizlemeye fırsat olsun, hem de yağmur biyana öndeki araçlardan çişi gibi çamurlu su gelmesin vizore.

işaret parmağı yada avuç içi ile siliyorum, ancak sonrasında sürekli silmek gerekiyor. vizörü silmekten yola konsantre olamıyorum bazen..

Aslında ziebart'ın camlardan suyu iten bir sıvısı var. Vizöre uygulananıda varmış die duydum. Denenebilir.

Su iten sıvılar var en güzeli onlar, hiç öyle elle siliyim vs. diye uğraşmanıza gerek yok.
O sıvıyı özellikle kış ve yağışlı aylarda kullanırsanız, özellikle biraz hızlandığınızda bile su anında rüzgarın etkisi ile akıp gidiyor. Büyük damlacıklar ztn tutunamıyor, dolayısıyla hiç bir etkiye gerek duymadan vizör sürekli temiz görüş sağlıyor.

Aynısını değil ama benzeri bir ürün almıştım.
Kayda değer bir fark hissetmedim.
Üründen de olabilir bilmiyorum.
Belki vizör araba camı ile aynı malzeme olmadığı için veya yüzey çok küçük olduğu için.

Boşa uğraşıyorsunuz, alın bundan birtane olay tamam :queen: ::pulp::

SKU171475_3.jpg

Evet, beklenen son geldi... Açıklıyorum!::piloot::

Hiç uğraşmaya gerek yok arkadaşlar, vizöre polisaj ile güzelce cila yapın. Konu kapandı :wiinkk::cherry::thumleft:

Yağmur çamur durmaz, anında kayar gider. Malum ürünlerden daha iyi sonuç alırsınız. Sezonda bir veya iki kez tekrarlansa yeterli olur. Profesyonel ürün kullanırsanız etkisi daha yüksek olur. Bu konuda 3M' in ürünlerini öneririm.

sdt

Genelde yüksek hızlarda rüzgar etkisi ile sağa sola baş çevirerek temizlerim.
Yavaş gittiğim hızlarda ise eldivenin avuç içi ile temizlerim.
Bu şekilde çok şükür bir sorun yaşamadım.

Evet, beklenen son geldi... Açıklıyorum!::piloot::

Hiç uğraşmaya gerek yok arkadaşlar, vizöre polisaj ile güzelce cila yapın. Konu kapandı :wiinkk::cherry::thumleft:

Yağmur çamur durmaz, anında kayar gider. Malum ürünlerden daha iyi sonuç alırsınız. Sezonda bir veya iki kez tekrarlansa yeterli olur. Profesyonel ürün kullanırsanız etkisi daha yüksek olur. Bu konuda 3M' in ürünlerini öneririm.

Sis şeklinde ince yağmur düşük hızlarda kaymaz, minik nokta damlacıklar şeklinde vizörde asılı durabilirler. Her halükarda silmek gerekebilir.

bir link paylaşabilir misiniz? eski başlıklarda aynı konuyu buldum, su iticilerin işe yaramadığı, hatta vizör görüşünü bozduğu yönünde yorumlarda var.

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa

bunu almıştım ancak hiç memnun kalmadım sebebi de cam için olması,plastik vizörlere sakat, bu sprey vizörde buzlu gibi bir görüntü bıraktı ve temizleyemedim, öyle 1 seneden fazla kullandım, kışın vizörü kapatmak şart olduğundan,akşam kabus oluyordu, araba ışıklarını çok dağıtıyordu aldığıma pişman etmişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar