imkanım olsa tabi türkiyeden gitmeyi tercih ederim, beni yanlış anlayanlar var, ben son model bir motosiklet yada en güçlü bilgisayara sahip olmak istemiyorum, ben eşitlik ve adalet istiyorum, hoşgörü, kibarlık, saygı istiyorum ve bunlar türkiyede yok. 2004 yılında playstation 1 vardı oynardık ve çok zevkli gelirdi fakat 2002 yılında playstation nedir bilmezdik, doğal olarak bilmediğin bir şeyi canın ister mi? bilmiyorsun ki

yani şimdi biz yokluktan şikayet etmeyiz eminim fakat adaletsizlikten herkes şikayet eder, neyse...
benim motosiklet/makine;
9,4 kw
12.8 beygir
126 kg ağırlık
ağırlık güç oranı 9,4 / 126 = 0,074
burada dikkat edilmesi gereken 2 rakam;
126 kg ve 0,074 güç oranı
ağırlık güç oranı 0,074 olan tüm motosikletler aynı kalkış ve son hıza sahiptir, aslında motorun gücü tekere aktarma kısmında bir farklılık yok ise durum böyledir, şöyle ki;
arka teker dişlisi orjinalde 44 olan ve ağırlık güç oranı 0,074 olan 2 motosikletimiz olsun. bir tanesinin arka teker dişlisini 53 olarak değiştirelim. bu durumda arka teker dişlisi 44 olan motor biraz daha hantal kalacak fakat daha yüksek hızlara ulaşabilecektir ve buna karşın arka teker dişlisini 53 yaptığımız motor ise diğerine göre aşırı çevik olacaktır fakat ulaşabileceği maksimum hız diğer motosikletin çok altında olacaktır.
yani arkadaşlar trafikte özgül güç mü sorun teşkil eder yoksa maksimum hız mı yoksa motosikletin ağırlığı mı?
cevabını ben vereyim 3'ü de sorun teşkil eder;
maksimum hızı "x" km üzerine çıkan bir motor için ehliyet sınırlaması olmalı
motosikletin ağırlığı "X" kg üzerine çıkan bir motor için ehliyet sınırlaması olmalı
motosikletin özgül gücü "X" üzerine çıkan bir motor için ehliyet sınırlaması olmalı
bu 3 kriter tamam peki bu motor hacmi yani "CC" ne alaka arkadaşlar? yani şu ehliyet sınırlamasındaki kriterleri belirleyen adam kim? otobüs şöförüne yada manava falan mı belirletiyorlar bu kriterleri?
eminimki manavcı abimiz daha düzgün kriter belirler. CC sınırlaması nedir yahu? ne embesil insanlar var yönetimde, ne embesiller ki onların saçma kurallarına göre yaşamak zorunda kalıyoruz.