Kulak tıkacı kullanmaya başladım, uzun yollar daha konforlu artık.
Bugün taktım kamyon çarpıyordu arkadan korna sesini zor duydum, bir de istemsizce redlina yakın kullandım sanki motor sesi duyulmuyor diye,Normal midir?
Bugün rüzgar ve trafikten kafam şişince, istemesem de ilk eczaneye dalıp şekli benzer bişey aldım on liraya, lastik gibi bişey, en kötü uzun yolda kullanirim, dağlar kadar fark ediyormuş cidden.Kefkes kardeşim benim kullandığım Alpine Motosafe Touring modeli. Dışarıdaki sesleri duyuyorum ama rüzgar gibi uğultuları azaltıyor.
Bende de var ama ne hikmetse girmiyor kulağıma. Şu kulakiçi zımbırtılar tam bir işkence.
Kulak tıkacı kullanmaya başladım, uzun yollar daha konforlu artık.
Motora şunu yaptım acayip fark etti - görünüş olarak da olabilir sürüş açısından da olabilir - dediğiniz şeyler var mı?
Mesela bir arkadaşım reflektörlü yelek takmanın trafikte görünürlüğünü çok arttırdığından bahsetmişti.
yağı boşalttıktan sonra hava basıyorum içeriden oldukça fazla yağ çıkıyor
Aklin kendine yetmiyor bide bana nasihat veriyordunulan motor ustam yillarca keklemiş beni. meşhur bir marka koyuyorum diye yillarca dandik, 5 liralık yağ koymuş motora. vites değiştirirken sanki ayağımın altında kuru ağaç dalı kırıyormuşum gibi sesler geliyordu. çaatt çuuutt. bazen boşa geçmiyordu. ta ki bir gün yağı kendim değiştirmeye karar verene kadar! tam sentetik kaliteli yağ koydum, motor yumuşacık oldu. vites geçişlerini abartmayayim ama sanki hissetmiyorum.
senin usta gibi ben gelmişini geçmişini....
motora zarar vermiş midir acaba dandik yağ(
Yağ değişiminden önce 15dk sürüş yapar ve motor sıcak iken boşaltırsan,hava tutmana gerek kalmaz,tüm yağ süzülür..
Yağ değişiminden önce 15dk sürüş yapar ve motor sıcak iken boşaltırsan,hava tutmana gerek kalmaz,tüm yağ süzülür..
Sıcak yağa temas etmemeye dikkat!