hidrolik debriyaj

debriyaj biraz sert aliden hidrolik sistem alıp taksam kuş gibi oluyormu acaba kullanan varmı

debriyaj kablosunun içindeki teli 10 tl ye yeniliyorlar , o sırada içine zincir yağıda sıkarsan pamuk gibi olur , ayrıca benim yaptığım gibi debriyaj manetinin ucuna 2 cm ek yapabilirsin baya fark ediyor..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Debriyajin kolayligi daha cok dizayn ile ilgili. Hidrolik debriyaji sert Ducatiler var, benzer gucte ve hacimde telli debriyaji yumusak Honda'lar var.

Hidrolik debriyaj ayar istemiyor. Onun disinda tel aslinda bayagi verimli. Teli degistirmeyi denediniz mi? Yine duzelmiyorsa sorun debriyajin kendisindedir, onu hidrolik zaten cozmez.

Tel değiştir, arkadaşın motorunun debriyajını serçe parmağımla çekebiliyorum zorlanmadan, telli debriyaj.

driftin debriyaj rx3 e göre gayet sert kalıyor en az 3 4 kez değişmiştir teli yağladım gresledim hep aynı :)

debriyajda bi problem yok sadece daha yumuşak kullanım kolaylığı sağlarmı

debriyajda bi problem yok sadece daha yumuşak kullanım kolaylığı sağlarmı

Deneme yanılma ile görmeniz lazım. Kullanacağınız debriyaj manetinin (üst merkez) silindir çapı, debriyajı itecek veya çekecek (ki genelde iter) silindirin çapı ile manetin kol uzunluğu esastır. Takacağınız parça orjinal olmadığı için deneyerek görmekten başka seçenek yok malesef. Ancak aynı motosiklete aynı ürünü deneyen birisi varsa doğru yanıtı verebilir.

Debriyajin kolayligi daha cok dizayn ile ilgili. Hidrolik debriyaji sert Ducatiler var, benzer gucte ve hacimde telli debriyaji yumusak Honda'lar var.

Hidrolik debriyaj ayar istemiyor. Onun disinda tel aslinda bayagi verimli. Teli degistirmeyi denediniz mi? Yine duzelmiyorsa sorun debriyajin kendisindedir, onu hidrolik zaten cozmez.

Hasmet’in dediği gibi. Hidrolik direk yumuşak olur demek değildir. Multistrada kullanırken o hidrolikli debriyajı tekmeleyesim geliyordu. Hidrolikli olmasa 2-3 kişi anca kullanabilirsin sıkışık trafikte heralde. :) tabi uzun yol makinası olduğu için, yolda hiç sorun yok. Yeterki şehiriçine girme. :)

5yj12D.png

kol bu aldım bakalım denicez nasıl olacak.
manet uzunluğu komple 190 mm
RDjloa.png

Araya birde hortum gelsin bakalım nasıl olacak merak ediyorum.
inş kuş gibi olur

Deniycem demissin merak ettim simdi cozuldu mu bende muzdaribim bu debriyajdan.

Sorun brembo hidrolik debriyajın sert olması değil,Ducatinin kullandığı debriyaj sistemi ile alakalı.O hidrolik sistemi telliye çevirince yumuşak bir his olmayacak.

Magura,Brembo v.b markaların debriyaj sistemleri güncel kurla hayli yükseldi.Çin menşeili sistemler içinse iyi yorumlar da var kötü de. contaların kısa sürede bozulmasıyla yağ kaçağı ve hava yapmasına neden oluyor.maliyet düşük olsun ve sadece debriyajı yumuşatmak istiyorsanız debriyaj dublörleri var.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar