Bende bugün bir 2017 model forza300 abs ye sahip olmanın mutluluğunu yaşıyorum, bir kaç gün içinde de karadeniz Batum turuna çıkacağım Allah kaza bela vermezse,herkese keyifli sürüşler diliyorum.
-boyutları neredeyse aynı olsa da xmax daha cüsseli duruyor. boyum 1.70, o yüzden forza bana daha rahat geldi sıkışık trafikte.
-iki motor da dengeli ama xmax'da yamaha kendini aşmış.
-forza'nın frenleri daha yumuşak.
-forza'nın camının sürüş esnasında bile yükselip alçaltılabilmesi güzel bir özellik bence.
-forza ile 1 haftada ortalama 3.4/3.5 lt. yaktım. ama benim xmax 3.1/3.2 lt.
-forza inanılmaz sessiz bir motor. xmax biraz vuruntulu çalışıyor.
-6 beygir belki o kadar büyük fark gibi gelmeyebilir ama xmax kesinlikle farkettiriyor o gücü.
-forza'nın kadranı biraz karışık. kullanım için 2 yuş var ama xmax'de tek tuş ile daha kolay kullanım mevcut.
-oldum olası yamaha'nın abs sistemini sevemedim. o yüzden forza bir adım önde benim için.
-xmax'ın sele altı daha büyük. forza'ya bence çanta şart.
-iki motorun da aydınlatma sistemi güzel ama forza ön aydınlatması ile bir adım önde bence.
-ilk defa gövdeye monte aynalı bir motor kullandım. kesinlikle daha iyi görüş açısı var. ama sıkışık trafikte dikkat etmek gerekiyor.
-satış sonrası ve servis olarak ben kesinlikle honda derim. yamaha'da yedek parça çok problem.
-fiyat olarak döviz kurlarındaki artışla beraber fiyatlar uçmuş durumda. xmax gücüyle öne çıksa da tamamen tercih meselesi.
kendi kullandığım 300 ile