Başlangıç için motor/ekipman tavsiyesi

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Herkese merhaba,

Mayıs ayında burada konu açmıştım ehliyet ile alakalı. Ağustos gibi sürpriz bir şekilde yazıldım, bugün de sınava girdim. Geçtim çok şükür :)
Şimdi ise düşündüğüm şey motor ve ekipman konusu...

Başlangıç için tavsiye edebileceğiniz ekipman, motor vs nelerdir? Teşekkür ederim.

Scooter mı istiyorsunuz, vitesli mi?
Kullanım amacımız nedir?
Bütçe nedir?

Bunları kafanızda netleştirip yazarsanız daha sağlıklı tavsiyeler gelir.

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Scooter mı istiyorsunuz, vitesli mi?
Kullanım amacımız nedir?
Bütçe nedir?

Bunları kafanızda netleştirip yazarsanız daha sağlıklı tavsiyeler gelir.

Hocam kusuruma bakmayın. Halen heyecanı içimde.
Vitesli istiyorum. Hafta içi ev iş arası, hafta sonu ise uzun yol (edirne, kırklareli gibi vs).
Ekipman için başta çok iyi bir bütçe ayarlayamam. Borçlarımdan dolayı.
Motor için de maksimum 10bin civarı. O da kredi ile olacak :)

Motosiklet 10000 dediniz.

Ekipmana fazla butce ayirmam dediniz. Ben genel olarak forumun bakis acisini soyle soyleyeyim.

Once ekipmanini al sonra kalanla motosiklet bakabilirsiniz.

Ekipman konusunda siz birseyler bakip bu nasildir? Kullanan var mi? Memnun musunu? Oneriri misiniz? gibi sorarsaniz daha fazla yardimci olan cikar.

Ben de yeni aldim herseyi. Taze motorcuyum :) Bilirim karar verme surecindeki zorlugu.

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Motosiklet 10000 dediniz.

Ekipmana fazla butce ayirmam dediniz. Ben genel olarak forumun bakis acisini soyle soyleyeyim.

Once ekipmanini al sonra kalanla motosiklet bakabilirsiniz.

Ekipman konusunda siz birseyler bakip bu nasildir? Kullanan var mi? Memnun musunu? Oneriri misiniz? gibi sorarsaniz daha fazla yardimci olan cikar.

Ben de yeni aldim herseyi. Taze motorcuyum :) Bilirim karar verme surecindeki zorlugu.

Hocam selamlar.

Benim de niyetim öyleydi ama inanın kredi ile vermiyorlar ekipmanı. Motor dediğimde de hemen "ayarlarız krediyle sıkıntı yapma" şeyine bağlıyorlar.

Candır bu, ekipman önceliğimiz eyvallah. Ama ne kadar istesem de istediğimi alamayacağım, en azından şimdilik :)

E ekipmanı zamanla alıp, motoru sonra alsak desem ülkede ne oluyor ne bitiyor anlayamıyoruz. Bir bakmışsınız 21binlik motor olmuş 26bin.

Valla araftayım :)

Şimdiden ehliyetiniz hayırlı olsun, heyecanınızı anlayabiliyorum, çoğumuz benzer şeyler yaşamışızdır. Ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak nacizane size bir şeyler yazayım. Size direkt olarak ürün öneremeyeceğim ama belki bir faydam dokunur.

Motosiklet alırken acemilik döneminde çoğu şeyi sonradan farkedip kervanı yolda düzebiliyoruz. Motoru, kaskı falan alıp tüm paramızı bitirebiliyoruz. sonradan farkedeceğimiz ihtiyaçlar için de bütçemiz kalmıyor. Bu da hem sağlığımıza hem de cebimize sıkıntı yaratabiliyor.
Öncelikle tüm bütçenizi belirleyin atıyorum benim toplam harcayabileceğim para 12 bin TL. Daha sonra piyasa araştırması yapalım kalemleri tek tek yazalım.
Ehliyet, ruhsat, sigorta, dışarıda tutacaksanız kilit masrafını ayırın.
Sonra ekipmanı araştırın. Unutmayın ekipman hayat kurtarır, şahsi fikrim ekipmansız bineceğinize hiç binmeyin, acemilik dönemleri en tehlikeli dönemlerden biridir. Gerekirse motosiklet işini ileri bir tarihe ertelersiniz.
Ekipman ilgili şöyle de bir nokta var, her mevsim binecekseniz tek bir ekipmanla yılı geçirmek çok zor. Yaz kış ayırmak en mantıklısı. Tabii ki bütçem kısıtlı tek bir set yapayım derseniz 4 mevsim montlar vs. var en kötü senaryoda o tarz bir set yapabilirsiniz.

Kask olarak LS2'nin bazı modelleri, MT markasının modellerine bakabilirsiniz F/P olarak iyiydi bunlar tabii ki son zamanlarda uçtu iyice ekipman fiyatları.

Mont olarak Venom, Prosev gibi markaların F/P ürünleri mevcut.

Eldivende seçenek çok.
Mutlaka en azından dizlik takın (mümkünse pantolon alalım)
Ayakkabı önemli 4riders modellerine bakabilirsiniz.
Yağmurluk gerekli.

Bunları alt alta yazdık kalan parayla motosiklet bakabiliriz.

Kıssadan hisse önce tüm kalemleri alıyormuş gibi para ayırın kalan paranıza göre motosiklet araştırması yapın.

Krediyi de ihtiyaç kredisi olarak çekerseniz nereye harcayacağınız sizin kararınıza kalır.

500 ₺’ye kadar önerebileceğiniz sağanak yağışa ve kar soğuğuna dayanıklı mont var mı ? Korumalıklar da olursa süper olur ama 500 ₺ maksimum deyip bokunu çıkarmak istemiyorum :D

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Şimdiden ehliyetiniz hayırlı olsun, heyecanınızı anlayabiliyorum, çoğumuz benzer şeyler yaşamışızdır. Ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak nacizane size bir şeyler yazayım. Size direkt olarak ürün öneremeyeceğim ama belki bir faydam dokunur.

Motosiklet alırken acemilik döneminde çoğu şeyi sonradan farkedip kervanı yolda düzebiliyoruz. Motoru, kaskı falan alıp tüm paramızı bitirebiliyoruz. sonradan farkedeceğimiz ihtiyaçlar için de bütçemiz kalmıyor. Bu da hem sağlığımıza hem de cebimize sıkıntı yaratabiliyor.
Öncelikle tüm bütçenizi belirleyin atıyorum benim toplam harcayabileceğim para 12 bin TL. Daha sonra piyasa araştırması yapalım kalemleri tek tek yazalım.
Ehliyet, ruhsat, sigorta, dışarıda tutacaksanız kilit masrafını ayırın.
Sonra ekipmanı araştırın. Unutmayın ekipman hayat kurtarır, şahsi fikrim ekipmansız bineceğinize hiç binmeyin, acemilik dönemleri en tehlikeli dönemlerden biridir. Gerekirse motosiklet işini ileri bir tarihe ertelersiniz.
Ekipman ilgili şöyle de bir nokta var, her mevsim binecekseniz tek bir ekipmanla yılı geçirmek çok zor. Yaz kış ayırmak en mantıklısı. Tabii ki bütçem kısıtlı tek bir set yapayım derseniz 4 mevsim montlar vs. var en kötü senaryoda o tarz bir set yapabilirsiniz.

Kask olarak LS2'nin bazı modelleri, MT markasının modellerine bakabilirsiniz F/P olarak iyiydi bunlar tabii ki son zamanlarda uçtu iyice ekipman fiyatları.

Mont olarak Venom, Prosev gibi markaların F/P ürünleri mevcut.

Eldivende seçenek çok.
Mutlaka en azından dizlik takın (mümkünse pantolon alalım)
Ayakkabı önemli 4riders modellerine bakabilirsiniz.
Yağmurluk gerekli.

Bunları alt alta yazdık kalan parayla motosiklet bakabiliriz.

Kıssadan hisse önce tüm kalemleri alıyormuş gibi para ayırın kalan paranıza göre motosiklet araştırması yapın.

Krediyi de ihtiyaç kredisi olarak çekerseniz nereye harcayacağınız sizin kararınıza kalır.

Yazmış olduğunuz her bilgi benim için ayrı bir ayrıntı.

Yarınımız, bizim için neler doğurur bilemeyiz. Ama dediklerinizi sonuna kadar dikkate alacağımdan emin olun. Çok teşekkür ederim hocam.

Rica ederim hocam. Ben de benzer bir süreç yaşadım, kredi çektim ama kafamdakinden fazlasını harcadım. Çok şükür karşılayabilecek durum yarattım kendime yoksa ciddi sıkıntı.

Bir sigorta yapmak istiyorsunuz 400-450lira, bir ehliyeti değiştirmek 320 lira. Eli ayağı düzgün kilit 400 - 500 liradan başlıyor.

Ondan sonra araştırıyorsunuz internetten kask bakıyorsunuz almaya gidiyorsunuz kafanıza uymuyor, mont bakıyorsunuz gidip görünce üstünüze uymuyor ya da içinize sinmiyor ondan sonra mecbur daha pahalı ürünlere yöneliyorsunuz. Siz de dediğim gibi bir ön araştırma yapın, gidin deneyin alıyormuş gibi hesap yapın. Ona göre hareket edin, ben bunları yaşayarak öğrendim siz en azından bunların farkında olun :)

Dostum öncelikle hayırlı olsun. Güzel heyecanlar bunlar.

Kendi başlangıcım şöyleydi ve gayet memnundum:

Motor

Tvs apache 150. 22000 de almıştım. Ciddi kazası yoktu ama bir iki düşüp kalkmışlığı vardı. Ben de düşürüp kaldırırım diye böyle tercih ettim. Sınıfındaki iki motordan da daha güçlüydü (cbf, ybr). Uzun yola da gittim. Fena değildi. Şehir içinde ise fazla fazla yeterliydi. Parçaları/bakımları ucuz, sorunsuz bir motordu. 46000 e kadar kullandım.

Kask

O zamanlar ls2 ff351 kask almıştım. Eh işteydi. Şu an MT revenge kullanıyorum. Revenge tavsiye ederim biraz bütçen varsa.

Mont

Revit GT-R Air. O zamanlar 600tl idi. Şu an muhtemelen çok daha pahalıdır. Memnundum ama elbette yazlık mont. Kışın kullanamazsın. Halen kullanıyorum. 4+ yıl oldu.

Dizlik-Eldiven

Ucuz yollu bir eldiven ve dizlik almıştım. 60-70 lira gibiydiler. Ciddi bir kazaya karışmadığım için birşey diyemem. Her ihtimale karşı güzel birşey almak lazım. 1-2 ufak düşme kalkmada işe yaradılar. Ucuz da olsa mutlaka olsun. Önemli ekipmanlar.

Motosikleti
PCX 125 | 2013
Dostum öncelikle hayırlı olsun. Güzel heyecanlar bunlar.

Kendi başlangıcım şöyleydi ve gayet memnundum:

Motor

Tvs apache 150. 22000 de almıştım. Ciddi kazası yoktu ama bir iki düşüp kalkmışlığı vardı. Ben de düşürüp kaldırırım diye böyle tercih ettim. Sınıfındaki iki motordan da daha güçlüydü (cbf, ybr). Uzun yola da gittim. Fena değildi. Şehir içinde ise fazla fazla yeterliydi. Parçaları/bakımları ucuz, sorunsuz bir motordu. 46000 e kadar kullandım.

Kask

O zamanlar ls2 ff351 kask almıştım. Eh işteydi. Şu an MT revenge kullanıyorum. Revenge tavsiye ederim biraz bütçen varsa.

Mont

Revit GT-R Air. O zamanlar 600tl idi. Şu an muhtemelen çok daha pahalıdır. Memnundum ama elbette yazlık mont. Kışın kullanamazsın. Halen kullanıyorum. 4+ yıl oldu.

Dizlik-Eldiven

Ucuz yollu bir eldiven ve dizlik almıştım. 60-70 lira gibiydiler. Ciddi bir kazaya karışmadığım için birşey diyemem. Her ihtimale karşı güzel birşey almak lazım. 1-2 ufak düşme kalkmada işe yaradılar. Ucuz da olsa mutlaka olsun. Önemli ekipmanlar.

Çok teşekkür ederim vaktinizi ve bilginizi paylaştığınız için. Mont, kask, dizlik kesinlikle önemli benim için. İnternette de baya baktım, pantolon tavsiye ediliyor çoğunlukla. Daha kapsamlı koruduğunu belirtmişler. Araştırmaya devam edeceğim :)

Belirtmiş olduğunuz motor için standart lastikleri yağmurda vs. götürür mü hocam?

Arkadaşım da cbr kullanıcısı, cruiser ile başlamamı söyledi. Başlangıç motoru için uygun mudur sizce?

Teşekkür ederim.

Hocam kusuruma bakmayın. Halen heyecanı içimde.
Vitesli istiyorum. Hafta içi ev iş arası, hafta sonu ise uzun yol (edirne, kırklareli gibi vs).
Ekipman için başta çok iyi bir bütçe ayarlayamam. Borçlarımdan dolayı.
Motor için de maksimum 10bin civarı. O da kredi ile olacak :)

Mondial MH Drift 150 ( A2 Ehliyetin varsa )
LS2 FF 353
VENOM Dizlik ( Bütçe kısıtlı olduğundan sana uygun olan modeline bak )
SCOYO Eldiven ( Tartışılır ama yine sana uygun olan modeline bak )
Mont için tavsiyelere bak, gerekli koruması olan bütçene uygun olanı al.

Bütçen kadar tutar bu saydıklarım. Umarım her şey gönlünce olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar