Servis Sorunu

Selamlar, öncelikle motosikletim Yamaha xt660z ve 20000 km'de. Gidonda iki haftadır bariz bir ağırlaşma var. Servis kitapçığına baktım gidon rulmanlarının 20000'de bir gresle yağlanması gerektiği yazıyor. Yamalube'den lityum gres yağı siparişi verdim ancak sökülüp takılma videosunu izleyince beni aşacağını anladım. Servise gitsem rulmanın değişmesi lazım deyip bana masraf çıkaracaklarından korkuyorum. Ayrıca motosikletin servis kitapçığında bazı somunların belirli bir tork ile sıkılması gerektiği yazıyor ben servisin veya dışarıdaki ustanın bunlara uyacağını düşünmüyorum. Sizce ne yapayım ? Ufak tefek işler için gittiğim bir ustam var ancak bunun için götürmeli miyim bilmiyorum.

20.000 km çok düşük, motor yeni sayılır.
Bence her halükarda servise gitmelisin.
Belki rulman değişecek veya yağlanacak ama sorun garanti kapsamında da olabilir.
Ayrıca o torkla sıkma muhabbetlerine Honda servisler uyuyor, Yamaha da uyuyordur.
Ama dışarıda ne olur bilemiyorum.

20.000 km çok düşük, motor yeni sayılır.
Bence her halükarda servise gitmelisin.
Belki rulman değişecek veya yağlanacak ama sorun garanti kapsamında da olabilir.
Ayrıca o torkla sıkma muhabbetlerine Honda servisler uyuyor, Yamaha da uyuyordur.
Ama dışarıda ne olur bilemiyorum.

Servise gideyim en iyisi en azından bir şey olursa bir muhattap bulurum.

Yetkili Servise götürün.
Hatta siz ısrar edin, sökmüşken rulmanı değiştirsinler.

Hangi şehirde olduğunuzu yazarsanız iyi bir usta önerilebilir. Servisten ucuza ve hatta belki daha iyi işçilik ile yapılabilir.

Alt tarafı rulman yahu ne kadar pahalı olabilir ki ? yüksek fiyat söylerlerse ölçülerini öğrenin rulman satan yerler var ordan alın geçin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar