YOL KENARINDA KOŞAN KÖPEK BİRDEN FİKİR DEĞİŞTİRİRSE AZ KALSIN ÇARPIYORDUK

merhaba arkadaşlar

Yol kenarında koşan köpek birden fikir değiştirip yola atladı az kalsın üstünden geçiyordum tabi ki de düşebilirdim. Size tavsiyem yol kenarında köpek görürseniz hızınızı azaltıp her şeye hazırlıklı olun.

https://www.youtube.com/watch?v=PoyuHxGQTLU

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
fren sesi duydum galiba

2007 de İstanbul Parktan dönerken yol kenarından bir anda 5 köpek yavrusu ve anneleri çıkmıştı. Hızım 180-190 vardı.
Bilmediğim bir nedenden geri döndüler. Tekrar otların arasında kayboldular. Bende geçtim. Bir daha da o yolda hız yapmadım.

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
bana da daha dün caddebostan'da bir köpek önüme atlama hareketi ile birlikte saldırdı, öyle bir sinirlendim ki anlatamam, bu kadar sinirlenmemin sebebi de bu puştun sanki yolumu kesecek kadar abartılı önüme atlaması, normalde bir çok vaka yaşadım biraz daha mesafeli kalırlar arkandan koşacak şekilde hamle yaparlar, eğer ki ben şeridimi değiştirmesem çarpacaktım, o esnada ona çarpıp zarar vereceğimi sandım kalbim çıktı, onun amacı ise beni korkutmak, adisin köpek! halbuki ben onlara bayılıyorum :D

sabah çift yönlü yolda hindi sürüsü vardı kaçarlar diye gazı kapadım fren yapmadım fakat hiçbiri kıpırdamadı zor durdum 😂

sdt

Arabayla bir köpeğin kalçasına çarparak kurtardıktan sonra özellikle yolda bakışımı hep daha ileri almaya çalıştım.
Gerçekten çok faydalı oluyor.
Bakışı sürekli ilerde tutun. Riskleri daha önce fark etmeye yarıyor.

onlara niye kızıyorsunuski ne yapsınlar yavrucakları şehirlerin dışına attılar aç bıraktılar gariplerimde çaresiz yol kenarlarında birileri bir şey atarda belki yeriz diye birde onları besliyen iyi insanlar var onları bekliyorlar..

onların suçu yok.. syçy başka yerde aramak lazım onlarda bilmedikleri yerlerde ibr başlarına kimsessiz arabaların motorların altında kalıp ölmek istemezdi hepsi bir yuva onları seven insanlar isterdi..

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
onlara niye kızıyorsunuski ne yapsınlar yavrucakları şehirlerin dışına attılar aç bıraktılar gariplerimde çaresiz yol kenarlarında birileri bir şey atarda belki yeriz diye birde onları besliyen iyi insanlar var onları bekliyorlar..

onların suçu yok.. syçy başka yerde aramak lazım onlarda bilmedikleri yerlerde ibr başlarına kimsessiz arabaların motorların altında kalıp ölmek istemezdi hepsi bir yuva onları seven insanlar isterdi..

anlatamadım herhalde mesajımın sonuna bir baksanız sevmekle alakalı yazdım neden okumuyorsunuz!

----Yolda karşılaşacağınız hayvanlarla ilgili bilgilendirme----

1- Yolun kenarında yürüyen hayvan görürseniz hayvan sizinle ilgilenmiyor olsa dahi kornaya basın. Trafikle iç içe yaşamayı öğrenmiş kedi köpek gibi hayvanlar korna sesini tanıyor. Bir anda yola atlamaları ihtimalini nispeten düşürürsünüz.

2- Eğer size doğru havlayarak yaklaşmakta olan bir köpek varsa vitesinizi yükseltip devrinizi düşürün. Motoru mümkün olduğunca dik konuma getirin ve vites düşürüp hızlanmaya hazır olun. Köpekler genelde ses azaldığında havlamayı kesiyor. Eğer hızınız çok düşükse vizörü açıp köpeğe "ne var?" "hoşt!" "lan" diye de bağırabilirsiniz. İnsan sesi duymak kafalarını karıştırıyor.

3- Tüm bu çabaya rağmen manyak itin tekine denk gelip saldırıya uğrama şansınız var. Genelde ayak bilekleri ve bacaklara atlıyorlar. Gerektiği gibi motosiklet çizmesi kullanıyorsanız hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Diş geçiremiyorlar. Hareket halindeyken hayvana tekme atmaya çalışmayın dengeniz bozulur. Onun yerine olabildiğinizce bacaklarınızı motora yakın tutun.

4- Sürüş esnasında yolu olduğu kadar yol kenarlarını da tarayın. Periferik görüş nedir öğrenin. (BİLGİLENDİRME: Periferik görüş nedir?)

Ne yazık ki hiç birimiz kusursuz değiliz. En nihayetinde başımıza böyle bir kaza gelebilir. Bu durumda, yasal olarak, yaralanan hayvanın tedavisini yaptırmak zorundasınız. Ortaya çıkan masrafı da trafik sigortanızdan karşılayabiliyorsunuz.

(BİLGİLENDİRME:Hayvanları Koruma Kanunu Madde-21)

(BİLGİLENDİRME:Sigorta aracılığı ile tedavi masraflarını tahsil etme koşulları)

Tekeriniz düz bassın.

----Yolda karşılaşacağınız hayvanlarla ilgili bilgilendirme----

1- Yolun kenarında yürüyen hayvan görürseniz hayvan sizinle ilgilenmiyor olsa dahi kornaya basın. Trafikle iç içe yaşamayı öğrenmiş kedi köpek gibi hayvanlar korna sesini tanıyor. Bir anda yola atlamaları ihtimalini nispeten düşürürsünüz.

2- Eğer size doğru havlayarak yaklaşmakta olan bir köpek varsa vitesinizi yükseltip devrinizi düşürün. Motoru mümkün olduğunca dik konuma getirin ve vites düşürüp hızlanmaya hazır olun. Köpekler genelde ses azaldığında havlamayı kesiyor. Eğer hızınız çok düşükse vizörü açıp köpeğe "ne var?" "hoşt!" "lan" diye de bağırabilirsiniz. İnsan sesi duymak kafalarını karıştırıyor.

3- Tüm bu çabaya rağmen manyak itin tekine denk gelip saldırıya uğrama şansınız var. Genelde ayak bilekleri ve bacaklara atlıyorlar. Gerektiği gibi motosiklet çizmesi kullanıyorsanız hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Diş geçiremiyorlar. Hareket halindeyken hayvana tekme atmaya çalışmayın dengeniz bozulur. Onun yerine olabildiğinizce bacaklarınızı motora yakın tutun.

4- Sürüş esnasında yolu olduğu kadar yol kenarlarını da tarayın. Periferik görüş nedir öğrenin. (BİLGİLENDİRME: Periferik görüş nedir?)

Ne yazık ki hiç birimiz kusursuz değiliz. En nihayetinde başımıza böyle bir kaza gelebilir. Bu durumda, yasal olarak, yaralanan hayvanın tedavisini yaptırmak zorundasınız. Ortaya çıkan masrafı da trafik sigortanızdan karşılayabiliyorsunuz.

(BİLGİLENDİRME:Hayvanları Koruma Kanunu Madde-21)

(BİLGİLENDİRME:Sigorta aracılığı ile tedavi masraflarını tahsil etme koşulları)

Tekeriniz düz bassın.

bilgilendirme için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------

fren sesi duydum galiba

hiç fren yapmadım çarpmaya hazırladım kendimi fren işi daha da berbat hale getirebilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:12 ----------

2007 de İstanbul Parktan dönerken yol kenarından bir anda 5 köpek yavrusu ve anneleri çıkmıştı. Hızım 180-190 vardı.
Bilmediğim bir nedenden geri döndüler. Tekrar otların arasında kayboldular. Bende geçtim. Bir daha da o yolda hız yapmadım.

köpeklere sanki birileri birşey fısıldıyor:silent:

Motosikleti
Yok

Okan Universitesi'nin oldugu yoldan bahsediyorsaniz, yolun sonundaki caminin onunde 5-6 kopek hala duruyor, gecen ay 2 kez gormustum. Sizin yavrularin akrabalari olabilirler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar