Sıkıntımız orada zaten millet kağıda yapılan zammı kitap alırken değil tuvalet kağıdı alırken fark ediyor. 
Memlekette herşeyin fiyatı sabit, bir tek Ekrem Ata zam yapmış sanki.
Tuvalet kağıdı üreten fabrikalarda dolarla mı maaş veriyor acaba işçilerine ? 50 lira olmuş 24'lü wc kağıdı zira.
Forumda var mı Honda'nın müdürü çemkirebileceğiniz ?
Yada Yamahanın herhangi bir yetkilisine hesap sorabiliyormusun ?
60 bin liraya aldığın araba 110 bin lira olmuş renonun, fiatın müdürüne fırça atabiliyor musun ?
Şu cümleyi anlayamamış olman nedeniyle tekrar yazıyorum "Yani özeti şu ki kabul edersiniz etmezsiniz.. Bir markanın başarı hikayesinin karlılık odaklı iş yapmakla olmayacağını Türkiye gibi zor bir pazarda daha fazla fedakarlık yada orta/uzun vadeli stratejiler gerektirdiğini söylemeye çalışıyoruz."
R25 te yağ pompası sorunu Japonya tarafından resmi açıklama ile kabul edilmiş ve motosikletler geri çağırılmış..Senin BAJAJ ın bunu ne burada kabul etti nede resmi olarak bunu yayımladı.. Sadece sorun yaşayan arkadaşlar servise gitsin denildi yuvarlak bir sözle ve sorunlar devam etti.. Buda Türkçe anlıyosan tabiki..
Bak kardeşim senin yada böyle gerçekçi olmayan savunmalarda bulunan diper kişilerin piyasa gerçekliğşnden uzak yorumları Bajaj a fayda sağlamaz..
İlerleyen dönemlerde zaten müşteri arzı doğrultusunda BAJAJ markasının satış adedini belirleyecektir. Kaliteli ürün pahalıya satılır. Olmayan satılamaz..2019 yılı bunu net olarak gösterir..
Önce yazdıklarımı tekrar okuyun lütfen.
Neden zam yaptınız diyen yok, isterse 50.000 'e satsın dominar'ı.
İtiraz; zammın kur ile açıklanma şeklineydi. Yazdıklarımı okursanız göreceksiniz.
Önce yazdıklarımı tekrar okuyun lütfen.
Neden zam yaptınız diyen yok, isterse 50.000 'e satsın dominar'ı.
İtiraz; zammın kur ile açıklanma şeklineydi. Yazdıklarımı okursanız göreceksiniz.
Ben de onu diyorum işte.işçilerin maaşına her yıl belli oranda zam alıyor o da önemli değil. Bu ürünlerin depolanması zamlanıyor, nakliyesi zamlanıyor, ofis kiraları zamlanıyor, elektrik bile zamlanıyor. Bu ürünü satan bayinin masrafları da aynı şekilde artıyor, bayinin karının da arttırılması gerekiyor. Ne oluyor sonunda hepsi tüketiciye yansıtılıyor.
Herşeyin fiyatı yükseliyor, aynı kalan tek şey bizim maaşlar.
Umarım izah edebilmişimdir.Memlekette iğneden ipliğe zamlanan herşeyin, fiyat artışlarının sebebinin mevcut dolar kuru nedeniyle olmadığını mı düşünüyorsunuz ?
Ülkedeki tüm sektörler yaptıkları zammı KUR farkı ile açıklarken Bajaj küresel ısınmadan dolayı, kutup ayılarının nesli tükenmesin diye mi zam yaptı sizce?
Şimdi bu zamları neyle açıklasalar memnun olursunuz ? Cidden merak ettiğim için soruyorum?
Ürün maliyeti 2 katına çıktı diyelim
Diğer maliyetler
Personel maaşlarını dolarla veriyorsan, o ayrı diye belirttim daha önceki mesajlarımda.Peki ya diğer maliyetleri de $ olarak hesaplıyorlarsa! O zamanda diyeceksin ki bunlar neden işçiliğe zam yapmıyor! Dur bakalım Siemens %10 zam yaptı çalışanlarına belki Kuralkan'da yapar! :santa:
Yaş 42 benim. Rahmetli Özal vs birçok başbakan hükümet görmüşlüğüm var..
Ekonomi hiçbir parti döneminde iyi olmadı , değildi.. Biz çözümü siyasi partilerin değişmesinde arıyorsak yandık. A parti değilde B parti gelseydi yine ekonomi kötü olacaktı. Ha bu parti daha kötü hale getirdi. İyide 2001 krizinde bu parti yoktu diğeri vardı .. Yılan hikayesi gibi değil mi?
Bu memleket insanımızın birkaç ağır sorunu var. Bunlar;
1) Herhangi bir siyasetçi değiştiğinde işlerin daha iyiye gitmesini ummak. ( saçma sapan birşeydir örneği görülmemiştir bu ülkede her siyasi parti kendi çıkarlarını düşünmekten vatandaşı düşünemez. )
2) Türk milletinin zeki çevik ve ahlaklı olduğu ( buda adi suç, dolandırıcılık vs. birçok istatistik verilerde dünya sıralamasında hiç böyle bir yerde olmadığımızı matematik bilmediğimizden anlamamızdan kaynaklı )
3) Futbolcu ve populer sanatçıların çok para kazanmasını ama asgari ücretin 1.600 TL olmasını normal karşılamak.. ( Buda sıradışı bir durumdur, gelişmiş ülkelerde çok para kazanan çok vergi verir.. Bizdeki gibi üç kuruş maaşa çalışana yüklenilmez )
Bu sebepler ve birçok sayamadığım nedenlerden dolayı elma ve armutu karıştıran , adaleti istiyor gibi görünen ancak her türlü torpil yapma, sokağa çöp atma, bir fırsatını bulduğunda ticarette tüm müşterilerini kazıklama, karşılıksız çek yazma vs tüm olayları hergün binlerce, yüzbinlerce kez yaşayan bir milletiz biz..
Motosiklet firması zam yapmış..Az yapmış..Ancak bu zam ve motosiklet firmasını ne de bizi kurtarır..Akıl, Adalet ve İyi niyetten yoksun olan milletler ne yaşıyor ise bizde bunu yaşıyoruz.. Hakedilmiş olan budur. Diğer hakedilmişler örneği Japonya, Finlandiya, Kanada , Danimarka, İsveç vs. örnek gösterilebilri.
Sokağına çöp atmaktan imtina etmeyen ve motosikletine soba borusu takıp çevreyi rahatsız etmekten çekinmeyen bir millet için herşey müstehaktır..
Haklısınız, insanların siyasal,toplumsal ve dinsel bakış açılarında bir devrim gerekiyor, devrimleri tamamlayamamanın kötü sonuçları bu toplum yapısı .
Eskinin lonca vs. düzgün işleyen kurumları ve yardımlaşan toplumu değişen teknoloji ve ekonomi nedeniyle gitti , yerine de bir şey gelmedi."Anadolu irfanı" dediğimiz şeyin aslında içi boş bir balon olduğunu son 10 sene bize gösterdi. Bunun yerini bir şeyin doldurması gerekir, önümüzdeki yıllarda da bunu göreceğiz diye umuyorum.