2.el de Plaka Değiştirme

Pazartesi İstanbul`a motosiklet almak için gelmeyi planlıyorum nasipse. Fakat sigorta çok yüksek çıkar diye plaka değiştirmeyi düşünüyorum. Benim öğrenmek istediğim noterde değişim parasını ödedikten sonra aynı gün plakayı alabiliyor muyuz? Ve plaka değişeceği için ruhsat da değişmesi gereklidir yeni ruhsatı trafik şubeden mı alicaz. Ve tüm bunlar kalem kalem ne kadar tutar? Bütün işlemleri aynı gün içerisinde yapmak zorundayım motoru alıp motor ile birlikte yurt dışına çıkıcam. Araştırdım fakat kanunlar her hafta değişiyor, güncel bilgiye de ulaşamadım. Bu aralar bu işlemi yapanlar varsa yorumlarını bekliyorum. Herkese iyi forumları.

Fiyatları bilmiyorum ama sigorta ile plaka arasındaki ilişki kalmadı.
Ruhsat sahibinin ikametgahı, yaşı vs önem arzediyor.

Yeni ruhsat adrese geliyor, senin gitmene gerek olmuyor.
Plaka normalde 5 dk, hiç değiştirmedim ama tüm işlemler sıfır alırken yarım gün bile sürmüyor.

Fiyatları bilmiyorum ama sigorta ile plaka arasındaki ilişki kalmadı.
Ruhsat sahibinin ikametgahı, yaşı vs önem arzediyor.

Yeni ruhsat adrese geliyor, senin gitmene gerek olmuyor.
Plaka normalde 5 dk, hiç değiştirmedim ama tüm işlemler sıfır alırken yarım gün bile sürmüyor.
evet bende plaka ile sigortanın alaksı olmadığını biliyorum. ikametgah önemli.

yalnız artık ruhsat eve gelmiyor. direk noterden ruhsatı veriyorlar. (plaka değişmediği zaman. değiştiği zman bilmiyorum)

Başlıkta belirttiğiniz üzere 2. el için yazıyorum,

Artık ruhsat için uğraşmanıza gerek yok. Notere gittiğinizde Ruhsatınız Noter' de düzenleniyor ve derhal teslim ediliyor.

Plaka değişikliğini de aynı yerden yaptırabiliyorsunuz. Ancak bu durumda ruhsat işlemi nasıl gerçekleşiyor emin değilim. Anladığım kadarı ile ruhsatınız ikamet adresinizin olduğu yere göre de çıkartılabiliyor, bunu istediğinizi belirtirseniz ruhsat ve plaka bilgileriniz yine noterde değiştirilerek yine orada hemen teslim ediliyor, ardından yeni plakanızı bastırabiliyorsunuz. Kesin bilgi için çevrenizdeki noterlerden birine uğramanız veya telefonda sormanız gerekebilir. Farklı il plakasını herhangi bir ilde bastırılıp bastırılmadığını malesef bilmiyorum.

Ruhsat işlemi noterden yapılıyor.
Yeni ruhsat 138 TL
Plaka değişimi ve ruhsat 182 TL
Yeni plaka basımı için kağıt veriyorlar.
Ankara'da 17 tl
Ruhsatı noterden hemen alıyorsunuz

Plaka değişimi istiyorsanız eski plaka noterde kalıyor size basım için bir kağıt veriyorlar onunla en yakın şöförler odasından bastırıyorsunuz. Tabi ilk şart yeni plaka kayıtlı ikamet adresinizin bulunduğu il olması lazım.

Artık plakadaki ile göre değil. İkametgah adresinize göre sigorta çıkıyor.

Plaka değişimi istiyorsanız eski plaka noterde kalıyor size basım için bir kağıt veriyorlar onunla en yakın şöförler odasından bastırıyorsunuz. Tabi ilk şart yeni plaka kayıtlı ikamet adresinizin bulunduğu il olması lazım.

İşte bir sıkıntı da o.
Ben plaka değiştireceksem bu İstanbul dan Eskişehir e kadar plakasiz gelmem gerekecektir bu da polis memurunun insiyatifinde kalacam demek.
Yoksa İstanbul şoförler odasında Eskişehir plakası bastirabiliyormuyuz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:57 ----------

Yeni ruhsat 138 TL
Ankara'da 17 tl

Değişen plakanın yazılı olduğu ruhsatı hemen noterden aldığımıza göre plaka noterde belli oluyor? Yoksa yeni kayıt YK diye geçici mı veriliyor? Bir de o işlemleri noterde hallettikten sonra aynı gün içerisinde kendi şehrime gidip aynı gün içerisinde plakayı bastirabiliyormuyum?
Ve son olarak ta söylediğim gibi plaka değiştirme istememin sebebi sigortadan kaynaklı. Eğer ikametgaha bakıyorsa hiç boşuna değiştirme masrafına girmeme gerek yok.

İşte bir sıkıntı da o.
Ben plaka değiştireceksem bu İstanbul dan Eskişehir e kadar plakasiz gelmem gerekecektir bu da polis memurunun insiyatifinde kalacam demek.
Yoksa İstanbul şoförler odasında Eskişehir plakası bastirabiliyormuyuz?

Tabi ki bastırabilirsin, öyle saçma şey olur mu? plakasız yola çıkılmaz. İkamet neresi sizin?

3 ay önce Gebzeden araç aldım, ikametgahım Edirne eskiden plakayı anında değiştiremiyordunuz fakat yeni düzende aracı alırken direk 22 plakaya çevirdim noterde hemen verdiler ruhsatı hiç bir engeli yok çok basit bir iş zaten onlar soruyor değiştirmek istermisiniz diye

Tabi ki bastırabilirsin, öyle saçma şey olur mu? plakasız yola çıkılmaz. İkamet neresi sizin?

İkamet Eskişehir. En sağlıklı bilgiyi direk sigorta şirketini arayıp aldım. Artık plaka değiştirme ücretsiz olduğunu söyledi. Ve de sigorta primlerinin araç plakası ile değil sürücü ikametgâh adresine göre çıktığını söyledi.

3 ay önce Gebzeden araç aldım, ikametgahım Edirne eskiden plakayı anında değiştiremiyordunuz fakat yeni düzende aracı alırken direk 22 plakaya çevirdim noterde hemen verdiler ruhsatı hiç bir engeli yok çok basit bir iş zaten onlar soruyor değiştirmek istermisiniz diye

Herkese yardımları için teşekkürler.
Plaka değişme işlemi ile birlikte 2 saatimi almayacak gibi gözüküyor.

Plaka değişme işlemi ile birlikte 2 saatimi almayacak gibi gözüküyor.

Bi konuyu atlama plaka değiştirmek için Trafik şubeye gitmek gerekiyor. Eski plakayı teslim edip yeni plaka basımı için kağıt alman lazım. Dolayısıyla motor plakasız kalıyor. Yakındaysa plaka basım yerine gidersin fakat çevirme veya başka bi durum olursa sıkıntı.

Bi konuyu atlama plaka değiştirmek için Trafik şubeye gitmek gerekiyor. Eski plakayı teslim edip yeni plaka basımı için kağıt alman lazım. Dolayısıyla motor plakasız kalıyor. Yakındaysa plaka basım yerine gidersin fakat çevirme veya başka bi durum olursa sıkıntı.
Artık o işlerede noterler bakıyor.
Eski plakayı da notere teslim ediyorsunuz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
peki özel plaka talebimiz olursa ne oluyor. örnek 34 ABC ... istiyorum.
trafik bir bağış karşılığında ikametgah adresine göre veriyordu yanlış bilmiyorsam. (BJK, FB vs... gibiler hariç)
noter bana plakayı neye göre verecek?

Artık o işlerede noterler bakıyor.
Eski plakayı da notere teslim ediyorsunuz.

Yine değişen bir şey olmadı. Plakayı notere teslim ettiğinize göre araç yine plakasız kalıyor :)

Noterde yeni plaka sistemden otomatik tanımlanıyor, seçme şansınız yok.

Yeni ruhsat 138 TL
Ankara'da 17 tl

138 lira dediğiniz kağıt normalde 120 lira. demek ki 18 lira noterler komisyon alıyor. vay. vay. vay. hele hele hele.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar